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Carcass physical composition and meat quality of holstein calves, terminated in different finishing systems and slaughter weights Ciência e Agrotecnologia
Santos,Priscila Vincenzi dos; Paris,Wagner; Menezes,Luís Fernando Glasenapp de; Vonz,Douglas; Silveira,Magali Floriano da; Tubin,Jessica.
The Brazil sacrifices many dairy calves at birth, which can become a very serious problem merchandising. The objective of this experiment was to evaluate the physical carcass composition and meat quality characteristics of Holstein calves in feedlot or pasture with supplementation, slaughtered at 140, 180, 220 or 260 kg body weight. In the early termination calves had on average 57 kg and 58 days of age. The confined animals were fed forage (corn) and concentrated, in the ratio of 40:60 and concentrated pasture supplemented with 1% body weight. The experimental design was completely randomized in a factorial 2 x 4 (two feeding systems x four slaughter weights). It was observed a significant interaction between slaughter weight and finishing system only for...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Fat; Tenderness; Muscle; Marbling; Veal.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542013000500008
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Carne de vitelão: estudo exploratório de um mercado potencial. Infoteca-e
FEIJÓ, G. L. D.; COSTA, F. P.; FEIJO, R. M. B..
A pecuária brasileira de corte e de leite produz certa proporção de bezerros problemáticos, de baixo valor, que poderiam ter melhor aproveitamento econômico. Uma das possibilidades e a produção do vitelão, bezerro oriundo da pecuária de leite ou de corte, que ao ser desmamado recebe alimentação sólida e abatido com ate doze meses de idade. Para identificar as potencialidades de aceitação e a demanda desse produto, realizou-se um estudo exploratório em Campo Grande, MS, utilizando uma amostra não probabilística composta de clientes da casa de carnes "Arildo Carnes Especiais". A carne de vitelão foi oferecida a consumidores e em seguida aplicou-se um questionário contendo perguntas sobre pre -conhecimento, avaliação e pre-disposicao para o consumo desta....
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Bovino de corte; Bezerro; Vitelão; Carne; Pesquisa de mercado; Consumo; Demanda; Beef cattle; Veal; Meat; Marketing; Consumption; Demand.
Ano: 2001 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/325139
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Produção de vitelos. Infoteca-e
CAMPOS, O. F. de.; LIZIEIRE, R. S.; ALVES, P. A. P. M..
1997
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Vitelos; Producao; Veal; Production.
Ano: 1997 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/592930
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