Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  Repositório Alice
País:  Brazil
Título:  Genetic parameters for fat thickness measured in different anatomical points of Longissimus muscle in Nellore cattle.
Autores:  BONIN, N.
NOVAIS, F. J.
SILVA, S. L.
GOMES, R. da C.
FIGUEIREDO, A. S.
TORRALVO. P. R.
FIGUEIREDO, L. G.
MCLEAN, P. A. B.
BARBOSA, V.N.
CAMPO, J. H. A.
SOLPELSA, T. V.
SANTANA, H. A.
REZENDE, F. M.
FERRAZ, J.B.
Data:  2013-03-11
Ano:  2012
Palavras-chave:  Bovino de corte
Qualidade da carne
Carcaça
Ultra-som
Melhoramento genético animal
Parâmetro genético
Longissimus
Nelore
Resumo:  Carcass backfat thickness (FT) is usually measured between the 12th and 13th ribs, however, in Brazil, the forequarter is not separated from the hindquarter at this section to preserve the loin integrity. Therefore, investigating alternative anatomical points to measure carcass traits in the Brazilian industry is needed. The purpose of this work was to evaluate the genetic correlation between fat thickness measured in different anatomical points of the Longissimus muscle (LM).

2012

Edição dos trabalhos do ADSA-PSA-AMPA-ASAS-CSAS-WSASAS JOINT ANNUAL MEETING, 2012, Phoenix-AR. Meat Science and Muscle Biology I. M148.
Tipo:  Resumo em anais de congresso (ALICE)
Idioma:  Inglês
Identificador:  15283

http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/952615

http://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/78681/1/Genetic-parameters-for-fat-thickness-measured-in-different.pdf
Editor:  Journal of Animal Science v.90, (Supplement 3/J) ; Journal of Dairy Science, v.95, (Supplement 2), p.58, 2012.
Relação:  Embrapa Gado de Corte - Resumo em anais de congresso (ALICE)
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional