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Provedor de dados:  Repositório Alice
País:  Brazil
Título:  Utilization of cupuacu-seeds as raw material for chocolate-like products: variability of morphological traits and biochemistry of aroma potential
Autores:  REISDORFF, C.
ROHSIUS, C.
MULLER, S.
SOUZA, A. das G. C. de
Data:  2000-11-23
Ano:  2000
Palavras-chave:  Brasil
Amazonas
Manaus
Seed
Organoleptic properties
Flavour
Processing
Aroma
Chocolate
Cupuaçu
Processamento
Propriedade Organoléptica
Semente
Theobroma Grandiflorum
Smell
Resumo:  Study carried out at Embrapa Amazonia Ocidental (Manaus-AM-Brasil) on the cupuacu-seeds as raw material for chocolate-like products. The results reveal that cupuacu-seeds posses the biochemical potential to be used as raw material for chocolate-like products. However, simple application of the fermentation practices known from cocoa will not lead to a satisfactory yield of aroma precursors. There are some particular characteristics of cupuacu seeds, which must be met by appropriate fermentation procedures.

bitstream/item/188825/1/German-Brazilian-pag.63.pdf
Tipo:  Resumo em anais de congresso (ALICE)
Idioma:  Inglês
Identificador:  5580

http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/669986
Editor:  In; GERMAN-BRAZILIAN WORKSHOP ON NEOTROPICAL ECOSYSTEMS, 2000, Hamburg. Program and abstracts... Hamburg: University, 2000.
Relação:  Embrapa Amazônia Ocidental - Resumo em anais de congresso (ALICE)
Formato:  p. 63
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