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Provedor de dados:  Repositório Alice
País:  Brazil
Título:  Determination of the possible contribution to aroma using odor activity values of volatile compounds of wines analyzed by comprehensive two dimensional gas chromatography.
Autores:  WELKE, J. E.
BARBARÁ, J. A.
ZANUS, M. C.
LAZZAROTTO, M.
ZINI, C. A.
Data:  2015-01-23
Ano:  2014
Palavras-chave:  Chardonnay
Compostos voláteis
Serra Gaúcha
Two-dimensional gas chromatography
Volatile compounds
Análise química
Aroma
Cromatografia gasosa
Vinho
Resumo:  The aim of this study was to use the HS-SPME-GC × GC/TOFMS to quantify volatile compounds of wines produced with Chardonnay grapes in Serra Gaúcha region, Brazil and determine their possible contribution to aroma through the determination of OAV for each tentatively identified compound.

2014
Tipo:  Resumo em anais de congresso (ALICE)
Idioma:  Inglês
Identificador:  53246

http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1006552

http://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/116375/1/2014-RAC-MarceloL-COLACRO-Determination.pdf
Editor:  In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE CROMATOGRAFIA Y TÉCNICAS AFINES, 15.; CONGRESSO COLOMBIANO DE CROMATOGRAFIA, 7., 2014, Cartagena de Indias, Colombia. Presentaciones en poster: alimientos y bebidas. Bogotá: Sociedad Colombiana de Ciencias Químicas, 2014.
Relação:  Embrapa Florestas - Resumo em anais de congresso (ALICE)
Formato:  p. 205.
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