Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  IPB - Escola Superior Agrária
País:  Portugal
Título:  Anthocyanin trisaccharides in blue berries of Vaccinium padifolium
Autores:  Cabrita, Luís
Frøystein, Nils Åge
Andersen, Øyvind M.
Data:  2011-01-29
Ano:  2000
Palavras-chave:  Anthocyanins
Vaccinium padifolium
Ericaceae
Berries
Chemotaxonomy
Resumo:  Delphinidin 3-O-alfa-rhamnoside, malvidin 3-O-(6''-O-alfa-rhamnopyranosyl-beta-glucopyranoside) and the 3-O-(6''-O-alfa-rhamnopyranosyl-2''-O-beta-xylopyranosyl-beta-glucopyranosides) of cyanidin, petunidin and peonidin were isolated by various chromatographic techniques from the edible berries of Vaccinium padifolium. Their complete structures were elucidated mainly by one- and two-dimensional nuclear magnetic resonance spectroscopy. Together they account for 7% of the anthocyanin content in this species. No anthocyanidin 3-triglycoside, 3-rutinoside or 3-rhamnoside had previously been found in the genus Vaccinium. The 3-O-(6''-O-alfa- rhamnopyranosyl-2''-O-beta-xylopyranosyl-beta-glucopyranosides) of petunidin and peonidin are novel compounds.

Fundação para a Ciência e Tecnologia
Tipo:  Article
Idioma:  Inglês
Identificador:  Cabrita, Luis; Frøystein, Nils Åge; Andersen, Øyvind M. (2000) - Anthocyanin trisaccharides in blue berries of Vaccinium padifolium. Food Chemistry. ISSN 0308-8146. 69:1, p. 33-36

0308-8146

http://hdl.handle.net/10198/3204
Editor:  Elsevier
Direitos:  open access
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional