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Evaluation of antioxidant activity of peppers by the ABTS and DPPH methods. Repositório Alice
CARVALHO, A. V.; MACIEL, R. A.; BECKMAN, J. C.; MACIEL, L. P..
2012
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Pimenta; Antioxidante.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1025509
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Evaluation of the health benefits of consumption of extruded tannin sorghum with unfermented probiotic milk in individuals with chronic kidney disease. Repositório Alice
LOPES, R. de C. S. O.; LIMA, S. L. L. de; SILVA, B. F. da; TOLEDO, R. C. L.; MOREIRA, M. E de C.; ANUNCIAÇÃO, P. C. de; WALTER, E. H. M.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; RIBEIRO, A. Q.; MARTINO, H. S. D..
This study investigated the chemical and nutritional composition of breakfast cereal based on whole sorghum, and the effect of its association with unfermented probiotic milk on the inflammation and oxidative stress of individuals with chronic kidney disease. Extruded sorghum breakfast meal presented higher carbohydrate concentration (approximately 71%), followed by protein (approximately 11%) and lipid (approximately 0.4%). When compared to extruded maize breakfast meal, it presented higher percentage of dietary fiber (p < 0.05), and higher content of phenolic compounds and tannin, consequently higher antioxidant activity (p < 0.05). Extruded sorghum breakfast cereal combined with unfermented probiotic milk decreased the C-reactive protein (p <...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Tecnologia de Alimento; Composto Fenólico; Fibra; Dieta; Antioxidante; Doença; Extrusão; Fermentação; Sorgo; Tanino; Leite de Soja; Cereal; Rim; Inflamação; Sorghum Bicolor; Phenolic compounds; Dietary fiber; Antioxidants; Chronic diseases; Probiotics; Food technology; Tannins; Milk analysis; Breakfast cereals; Antioxidant activity; Inflammation; Kidney diseases.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1091120
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Evaluation of the health benefits of consumption of extruded tannin sorghum with unfermented probiotic milk in individuals with chronic kidney disease. Repositório Alice
LOPES, R. de C. S. O.; LIMA, S. L. L. de; SILVA, B. F. da; TOLEDO, R. C. L.; MOREIRA, M. E de C.; ANUNCIAÇÃO, P. C. de; WALTER, E. H. M.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; RIBEIRO, A. Q.; MARTINO, H. S. D..
This study investigated the chemical and nutritional composition of breakfast cereal based on whole sorghum, and the effect of its association with unfermented probiotic milk on the inflammation and oxidative stress of individuals with chronic kidney disease. Extruded sorghum breakfast meal presented higher carbohydrate concentration (approximately 71%), followed by protein (approximately 11%) and lipid (approximately 0.4%). When compared to extruded maize breakfast meal, it presented higher percentage of dietary fiber (p < 0.05), and higher content of phenolic compounds and tannin, consequently higher antioxidant activity (p < 0.05). Extruded sorghum breakfast cereal combined with unfermented probiotic milk decreased the C-reactive protein (p <...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Tecnologia de Alimento; Composto Fenólico; Fibra; Dieta; Antioxidante; Doença; Extrusão; Fermentação; Sorgo; Tanino; Leite de Soja; Cereal; Rim; Inflamação; Sorghum Bicolor; Phenolic compounds; Dietary fiber; Antioxidants; Chronic diseases; Probiotics; Food technology; Tannins; Milk analysis; Breakfast cereals; Antioxidant activity; Inflammation; Kidney diseases.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1091257
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Extrato hidroalcoolico da casca do pequi (Caryocar brasiliense) em ratos submetidos à aplicação de doxorrubicina Ciência Rural
Moura,Léa Resende; Martins,Aparecida Conceição; Vaz,Liliam Aparecida da Rocha; Orpinelli,Stiwens Roberto Trevisan; Silva,Thiago Lopes da; Faleiro,Mariana Batista Rodrigues; Santos,Suzana da Costa; Moura,Veridiana Maria Briagnezi Dignani de.
O objetivo deste estudo foi avaliar o efeito antioxidante do extrato hidroalcoolico da casca do pequi (EHCP) em ratos após a administração de doxorrubicina (DOX). Foram utilizados ratos da raça Wistar, distribuídos em quatro grupos, sendo que os animais do G1 (n=6) receberam água e solução salina (grupo controle), G2 (n=7) EHCP e solução salina, G3 (n=7) água e DOX e G4 (n=6) EHCP e DOX. O EHCP foi administrado por gavagem durante 10 dias aos ratos dos grupos G2 e G4 e água aos dos G1 e G3. DOX na dose de 10mg kg-1 e solução salina 0,9% foram administradas por via intravenosa no dia sete após o início do experimento aos animais de G3 e G4 e aos de G1 e G2, respectivamente. Foram avaliados peso e taxa de mortalidade. Dez dias após o início do experimento,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Estresse oxidativo; Cardiotoxicidade; Antracilcinas; Antioxidante; Fruto do cerrado.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782013000100017
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Galactomannan-carnauba wax coating improves the antioxidant status and reduces chilling injury of ?Paluma? guava. Repositório Alice
GERMANO, T. A.; AGUIAR, R. P.; BASTOS, M. do S. R.; MOREIRA, R. A.; AYALA-ZAVALA, J. F.; MIRANDA, M. R. A. DE.
bitstream/item/206527/1/ART19033.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Amadurecimento; Galactomanano; Carnaúba; Respiração; Antioxidante; Galactomannans; Antioxidants; Ripening; Carnauba wax.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1116397
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Germination changes the isoflavone profile and increases the antioxidant potential of soybean. Repositório Alice
YOSHIARA, L. Y.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MADEIRA, T. B.; SILVA, J. B. da; CAMARGO, A. C. de; SHAHIDI, F.; IDA, E. I..
bitstream/item/184527/1/JFB-Yoshiara-et-al-2018-02cb76-b5ca5fed60ec496a90c53cc9ba0266b9.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Soja; Germinação; Composto Fenólico; Antioxidante; Soybeans; Germination; Phenolic compounds; Glycosides; Isoflavones.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1097609
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Green coffee seed residue: A sustainable source of antioxidant compounds. Repositório Alice
CASTRO, A. C. C. M. de; ODAA, F. B.; ALMEIDA-CINCOTTO, M.G.J.; DAVANÇO, M. G.; CHIARI-ANDRÉO, B.G.; CICARELLI, R. M. B.; PECCININI, R. G.; ZOCOLO, G. J.; RIBEIRO, P. R. V.; CORRÊA, M. A.; ISAAC, V. L. B.; SANTOS, A. G..
bitstream/item/177373/1/ART18004.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Resíduo de sementes verdes; Metabolos secundários; Resíduo agroindustrial; Agroindustrial residue; Antioxidant; Green seed residue; Antioxidante; Coffea Arábica; Secondary metabolites.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1089398
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Hemólise interfere na mensuração dos biomarcadores plasmáticos de estresse oxidativo em cães Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Morais,L.; Bosco,A.M.; Baptisttiolli,L.; Torrecilha,R.B.P.; Valadares,T.C.; Hoffmann,D.J.; Ciarlini,P.C..
RESUMO Considerando que, entre todas as fontes de erro analítico, a hemólise é a mais importante na rotina laboratorial, o presente estudo teve como objetivo investigar o efeito da hemólise in vitro sobre os principais biomarcadores plasmáticos de estresse oxidativo mensurados (BPEO) de cães. Para tal, amostras de sangue total de 19 cães clinicamente saudáveis foram hemolisadas em diferentes graus por ação mecânica. Amostras controle contendo baixa concentração de hemoglobina (Hb) no plasma foram comparadas com quatro graus de hemólise (<0,36; 0,36-0,60; 0,61-1,0; 1,1-4g/L Hb). Imediatamente após a hemólise, foram mensuradas as concentrações plasmáticas de ácido úrico (AU), albumina, bilirrubina, gamaglutamiltransferase (GGT), capacidade antioxidante...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Antioxidante; Bias; Erro analítico; Hemoglobina; Oxidante.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352018000300713
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Identificação e quantificação de carotenoides em novos acessos de açaí. Repositório Alice
TORMA, P. C. M. R.; TUPUNA, S. D.; LIMA, P.; CARVALHO, A. V.; FLÔRES, S. H.; AUGUSTI, P. R.; RIOS, A. de O..
2015
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Açaí; Antioxidante; Carotenoides.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1027650
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Impact of foliar nickel application on urease activity, antioxidant metabolism and control of powdery mildew (Microsphaera diffusa) in soybean plants. Repositório Alice
BARCELOS, J. P. Q.; REIS, H. P. G.; GODOY, C. V.; GRATÃO, P. L.; FURLANI JUNIOR, E.; PUTTI, F. F.; CAMPOS, M.; REIS, A. R..
bitstream/item/190139/1/Barcelos-p-1502.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Soja; Antioxidante; Fungicida; Uréia; Uréase; Soybeans; Antioxidant activity; Fungicides; Nickel; Urea.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1103447
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Impacto da pasteurização e desumificação na qualidade de meis de Tetragonisca angustula. Repositório Alice
ÁVILA, S.; SILVA, T. M. F. S. S.; BEUX, M. R.; LAZZAROTTO, M.; RIBANI, R. H..
bitstream/item/182804/1/2018-RAC-MarceloL-CONBRAPI-Impacto.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Antioxidante; Acidez; Conservação; Tratamento Térmico; Mel.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1095520
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In silico SNP detection for anthocyanin metabolism genes in vitis. Repositório Alice
DEQUIGIOVANNI, G.; RITSCHEL, P. S.; MAIA, J. D. G.; QUECINI, V..
Grape flavonoids, especially anthocyanins, are important contributors to color, taste, antioxidant and nutraceutical properties ? such as protection against cardiovascular diseases and cancer ? for fresh fruit and processed products. Breeding programs and wild Vitis germplasm banks include a wide genetic variation in anthocyanin biosynthesis, and metabolism-associated traits, indicating a complex genetic control of the process throughout plant development. Expressed sequence tag (EST) and genomic databases were investigated using bioinformatic tools to identify SNP markers present in structural and regulatory genes associated with anthocyanin metabolism in Vitis. We have identified more than 1,000 putative SNPs in nine structural and twelve regulatory...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Viticultura; Uva; Flavonoide; Antocianina; Antioxidante; Gene; Genética; Marcador genético.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1000379
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In silico SNP detection for genes of the anthocyanin metabolism in Vitis. Repositório Alice
DEQUIGIOVANNI, G.; QUECINI, V.; RITSCHEL, P. S..
bitstream/item/195288/1/IN-SILICO-SNP.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Sequenciamento genético; Viticultura; Uva; Biologia molecular; Genética; Variedade; Antioxidante; Antocianina; Flavonóide; Variação Genética.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/865522
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Influencia da temperatura e do solvente na obtenção de extrato de milho de grãos pretos. Repositório Alice
BARBOSA, N. A.; PAES, M. C. D.; PEREIRA, J..
2016
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Fenólico; Atividade antioxidante; Pigmento; Antioxidante; Antioxidant activity; Pigments.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1055190
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Influência da utilização de antioxidantes na enxertia de erva-mate (Ilex paraguariensis Saint Hilaire). Infoteca-e
FERRARI, M. P.; WENDLING, I..
2004
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Erva mate; Ilex paraguariensis; Enxertia; Antioxidante; Espécie nativa; Propagação; Enxertia.
Ano: 2004 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/309573
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Influência de extratos de café submetidos a diferentes níveis de torra em linhagem celular humana de adenocarcinoma de próstata. Repositório Alice
GUIMARÃES, D. DE A. B..
bitstream/item/177559/1/DEBORAH-BAUER-DISSERTACAO-FINALc.pdf
Tipo: Tese/dissertação (ALICE) Palavras-chave: Câncer de próstata; Ácido clorogênico; Café; Antioxidante; Câncer; Coffee (beverage); Cancer (genus).
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1091877
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Influência do processo de torrefação na capacidade antioxidante e nos teores de compostos fenólicos totais de café arábica (Coffea Arabica L.). Infoteca-e
CASTRO, R. B. N. DE; MONTENEGRO, J.; SOUZA, R. G. G. DE; CARRERO, I. P.; FREITAS-SILVA, O.; TEODORO, A. J..
bitstream/item/215180/1/torrefacao.pdf
Tipo: Capítulo em livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Café arábica; Torrefação; Antioxidante; Coffea Arábica.
Ano: 2020 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1124172
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Ingredients of mayonnaise: Future perspectives focusing on essential oils to reduce oxidation and microbial counts. Repositório Alice
GOMES, I. A.; GOMES, F. dos S.; FREITAS-SILVA, O.; SILVA, J. P. L. da.
Low-acid mayonnaise produced with raw egg is a product rich in oil, almost a home-made product, but it is susceptible to lipid oxidation and microbial contamination by Salmonella Enteritidis, which results in deterioration of the product and forms undesirable components such as free radicals and reactive aldehydes. A better understanding of the factors that affect and can prevent lipid oxidation and microbial growth is essential to improve the product?s lifetime. This review presents information on the factors that influence lipid oxidation and can accelerate the proliferation of microorganisms. Monitoring these possible factors can reduce the induction period that accelerates rancidity and ensure microbiological safety of the product, possibly increasing...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Oil autoxidation; Auto-oxidação de óleos; Natural antioxidants; Antioxidantes naturais; Natural antimicrobials; Antimicrobianos naturais; Tecnologia de alimento; Antioxidante; Segurança alimentar; Bromatologia; Óleo essencial; Salmonella; Maionese; Alimento preparado; Microbiologia de alimento; Análise; Antioxidants; Food and Human Nutrition; Food safety; Food technology; Essential oils; Mayonnaise; Anti-infective agents; Prepared foods; Salmonella Enteritidis; Food science.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1090456
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Large variation of phenolic compounds and antioxidant activity in sorghum germoplasm. Repositório Alice
VIZZOTTO, M.; QUEIROZ, V.; BIALVES, T. S.; ARAUJO, V. F..
2012
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Sorgo; Antioxidante; Sorghum bicolor.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/931314
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Large variation of phenolic compounds and antioxidant activity in sorghum germoplasm. Repositório Alice
VIZZOTTO, M.; QUEIROZ, V. A. V.; BIALVES, T. S.; ARAUJO, V. F..
2012
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Sorgo; Antioxidante; Sorghum bicolor..
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/932221
Registros recuperados: 174
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