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Que altura deve ter um comedouro para suínos? Infoteca-e
BELLAVER, C.; FREITAS, A. R. de..
1984
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Suíno; Comedouro; Nutrição; Swine; Nutrition.
Ano: 1984 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/435380
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Cobre e virginiamicina como promotores do crescimento de suínos. Repositório Alice
BELLAVER, C.; GOMES, P. C.; COSTA, V.; FIALHO, E. T.; FREITAS, A. R. de..
Efeitos do cobre e virfiniamicina usados como promotores de crescimentos de suínos, através de variáveis de desempenho e características de carcaça.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Aditivo; Antimicrobianos; Desempenho; Suíno; Pigs; Swine; Minerals; Antibiotics; Additive; Carcass; Performance; Pig.
Ano: 1982 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/42141
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Redução de perdas de ração em comedouros para suínos. Infoteca-e
BELLAVER, C.; KONZEN, E. A.; ZANARDI, J. C..
1981
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Suíino; Comedouro; Ração; Swine; Feedbox; Ration.
Ano: 1981 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/435276
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Perdas de rações em comedouros de suínos. Infoteca-e
BELLAVER, C.; ZANARDI, J. C..
1981
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Suíno; Ração; Comedouro; Swine; Ration; Feedbox.
Ano: 1981 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/435262
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Oxidative stability of pork fat enriched with omega3 and natural antioxidants by modifying animal?s diet. Repositório Alice
BERNARDI, D. M.; BERTOL, T. M.; CUNHA JUNIOR, A.; COLDEBELLA, A.; ARELLANO, D. B.; SGARBIERI, V. C..
2015
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Qualidade da carne; Suíno; Meat quality; Swine.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1036329
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Farelo de canola: uma alternativa protéica para alimentação de suínos e aves. Infoteca-e
BERTOL, T. M.; MAZZUCO, H..
Composicao nutricional e fatores toxicos; Farelo de canola para suinos; Efeito sobre o desempenho; Fase inicial; Fase de crescimento-terminacao; Porcas em gestacao e lactacao; Efeito sobre a digestibilidade da dieta; Efeito sobre as caracteristicas de carcaca e qualidade da carne; Farelo de canola para aves; Experimentos de desempenho com matrizes e frangos de corte: emprego do farelo e grao integral de canola; Efeito da inclusao das diversas fracoes da canola sobre a digestibilidade e valores de energia metabolizavel (EM); Utilizacao da canola na alimentacao de poedeiras comerciais; Efeitos da presenca de canola em racoes para linhagens de poedeiras vermelhas.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Suíno; Frango de corte; Farelo de canola; Alimentação; Proteina; Swine; Broiler; Canola meal; Feeding; Protein.
Ano: 1998 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/434910
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Meat quality and cut yield of pigs slaughtered over 100kg live weight. Repositório Alice
BERTOL, T. M.; OLIVEIRA, E. A.; COLDEBELLA, A.; KAWSKI, V. L.; SCANDOLERA, A. J.; WARPECHOWSKI, M. B..
Meat quality and cut yield of pigs slaughtered between 100 and 150kg live weight were evaluated. Pigs (417 Agroceres PIC barrows and gilts) were fed a daily allowance of 2.8kg per head from 80kg until 100.71±0.85, 118.58±0.99, 134.07±1.18 or 143.90±1.24kg live weight. Seventy-one pigs were used for the evaluation of primal and subprimal cuts. There was no interaction between sex and slaughter weight for any of the evaluated parameters. Ham, shoulder, and loin weights linearly increased (P<0.01; R²: 84.3-93.2%) with increasing slaughter weight, which, however, had little effect on primal cuts meat yield. Increasing slaughter weight promoted a linear (P<0.05) and a quadratic (P<0.01) increase of red/green coordinate (a* value) of the loin and ham,...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Qualidade da carne; Meat quality; Swine.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1025904
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Enriquecimento da carne suína com ácidos graxos ômega-3 através da suplementação da dieta com óleos de canola e linho. Infoteca-e
BERTOL, T. M.; SANTOS FILHO, J. I. dos; LUDKE, J. V.; CAMPOS, R. M. L. de.
2013
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Carne; Suíno; Ácido graxo; Meat quality; Swine; Fatty acids.
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/979418
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Cálculo simplificado do custo de produção do integrado: suínos e frangos de corte. Infoteca-e
BOFF, J. A.; BENELLI, D. A.; SANDI, A. J.; MIELE, M..
2015
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Transferência de tecnologia; Produção animal; Custo; Cálculo; Economia agrícola; Avicultura; Suinocultura; Animal production; Production costs; Economic analysis; Aviculture; Swine; Technology transfer.
Ano: 2015 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1031847
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NUTRITION AND THE ECONOMICS OF SWINE MANAGEMENT AgEcon
Boland, Michael A.; Foster, Kenneth A.; Preckel, Paul V..
Current methods of formulating animal rations lead to excess nutrient excretion which can potentially lead to excess manure nutrients and an increase in economic costs. These methods do not recognize the impact of diminishing returns. The objective is to simultaneously optimize feed ration composition and replacement. The results, when compared against results from a survey of feed companies, indicate that using a profit maximization rather than live weight growth maximization criterion targets nutrients to an animal's actual needs and, hence, fewer nutrients are excreted and higher returns for producers are obtained.
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Nonlinear growth modeling; Pigs; Replacement; Swine; Livestock Production/Industries.
Ano: 1999 URL: http://purl.umn.edu/15131
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Biosseguridade na suinocultura: proteja sua granja contra suídeos asselvajados. Infoteca-e
BORDIN, L. C.; KRAMER, B.; SILVA, V. S..
2013
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Bioseguridade; Biossegurança; Suinocultura; Biosecurity; Swine.
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/979325
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Padronização da técnica de nanopartícula de ouro não modificada (AuNPs) para detecção de Actinobacillus pleuropneumoniae em pulmões de suínos. Repositório Alice
BRANDÃO, L. N. S.; PITCHENIM, L. C.; MARUYAMA, F. H.; CHITARRA, C. S.; SILVA, G. F. R. da; KLEIN, C. S.; NAKAZATO, L.; DUTRA, V..
Based on diagnostic tests for the detection of nucleic acids without amplification through the use of gold nanoparticles (AuNPs) have been described for various diseases. This study aimed to develop a technique of unmodified AuNPs to detect Actinobacillus pleuropneumoniae (App). We used 70 lung samples from pigs, 17 with and 53 without characteristic lesions of pneumonia, to detect App. The primer used was based on ApxIV gene. The AuNPs test had a sensitivity of 93.8% and specificity of 84.6% when compared with PCR detection. The results showed good agreement between AuNPs and PCR testing, and the technique can be used as an alternative to conventional tests, since it is quick and easy, and does not require implementation infrastructure and skilled labor.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Nanotecnologia; AuNP; Sanidade animal; Pneumonia; Suíno; Actinobacillus pleuropneumoniae; Animal diseases; Swine.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/994638
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Indicadores de contato entre populações de suínos domésticos e suídeos asselvajados na Região Sul de Mato Grosso do Sul Repositório Alice
BRAZ, P. H..
O objetivo deste estudo foi investigar a existência de contato entre as populações de suínos domésticos e suídeos asselvajados na região de concentração de suinocultura do sul do estado de Mato Grosso do Sul por meio da utilização de indicadores de contato entre essas populações e construir um modelo de adequabilidade ambiental para o javali nas áreas de suinocultura do sul do estado de Mato Grosso do Sul. Was objectived to investigate the existence of contact between populations of domestic swine and wild swabs in the swine concentration region of southern Mato Grosso do Sul state through the use of contact indicators between these populations and build a model of environmental suitability for the wild boar in the areas of swine breeding in southern Mato...
Tipo: Tese/dissertação (ALICE) Palavras-chave: Suino; Javali; Wild boars; Swine.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1082012
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SWINE '95 PART II: REFERENCE OF 1995 U.S. GROWER/FINISHER HEALTH AND MANAGEMENT PRACTICES AgEcon
Bush, Eric J..
This report is the second of a three-part release of national information from the second National Animal Health Monitoring System (NAHMS) swine study, the Swine '95 Grower/Finisher. The 1990 National Swine Survey focused on farrowing sows and preweaning piglets. For the Swine '95 Study, the USDA's National Agricultural Statistics Service (NASS) collaborated with Veterinary Services (VS) to select a producer sample that was statistically designed to provide inferences to the nation's swine population. Data collected for the study represented the top 16 pork states and nearly 91 percent of the U.S. hog inventory, as well as nearly three fourths of the nation's pork producers. Data for this report were collected from 418 producers whose operations had 300 or...
Tipo: Report Palavras-chave: NAHMS; Swine; Monitoring; Epidemiology; Production; Grower/finisher; Feed; Antibiotics; Waste management; Disease; Salmonella; Marketing; Slaughter; Biosecurity; Livestock Production/Industries.
Ano: 1996 URL: http://purl.umn.edu/32770
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SWINE '95 PART I: REFERENCE OF 1995 SWINE MANAGEMENT PRACTICES AgEcon
Bush, Eric J..
This report is the first of a three-part release of national information from the second National Animal Health Monitoring System (NAHMS) swine study, the Swine '95 Grower/Finisher. The first national study, 1990 National Swine Survey, focused on farrowing sows and preweaning piglets. For the Swine '95 Study, the USDA's National Agricultural Statistics Service (NASS) collaborated with Veterinary Services (VS) to select a producer sample that was statistically designed to provide inferences to the nation's swine population. Data for this report were collected from 1,477 producers in sixteen major pork production states, accounting for nearly 91 percent of the U.S. hog inventory and nearly three fourths of U.S. pork producers. By percent of pigs contained,...
Tipo: Report Palavras-chave: NAHMS; Swine; Monitoring; Epidemiology; Production; Nursery; Grower/finisher; Mortality; Weaning; Disease; Breeding; Facilities; Waste management; Manure; Vaccination; Biosecurity; Environment; Carcass disposal; Livestock Production/Industries.
Ano: 1995 URL: http://purl.umn.edu/32739
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MORBIDITY/MORTALITY AND HEALTH MANAGEMENT OF SWINE IN THE UNITED STATES AgEcon
Bush, Eric J..
A national survey on swine health was conducted by the National Animal Health Monitoring System ( NAHMS ) from December 1989 through January 1991. The survey sample was designed in collaboration with the National Agricultural Statistics Service (NASS ) in order to provide inferences about the nation's hog population, 95 percent of which was represented. The program consisted of two parts: the first was a general farm management and policy questionnaire that was completed by 1,661 producers. The second part of the program was a monitoring phase that took place over a three-month period for each of 712 participating producers. Per litter estimates for the national population showed an average of 9.9 piglets born alive and 8.4 weaned. Estimates attributed 57...
Tipo: Report Palavras-chave: NAHMS; Swine; Monitoring; Epidemiology; Production; Morbidity; Mortality; Births; Litter size; Prevention; Disease; Docking; Teeth clipping; Vaccination; Injection; Antibiotics; Water quality; Livestock Production/Industries.
Ano: 1992 URL: http://purl.umn.edu/32761
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SWINE '95 PART III: CHANGES IN THE U.S. PORK INDUSTRY, 1990-1995 AgEcon
Bush, Eric J..
This report is the third of a three-part release of national information from the second National Animal Health Monitoring System (NAHMS) swine study. For the Swine '95 study, the USDA's National Agricultural Statistics Service (NASS) collaborated with Veterinary Services (VS) to select a producer sample that was statistically designed to provide inferences to the nation's swine population. Data collected for the study represented the top 16 pork states and nearly 91 percent of the U.S. hog inventory, as well as nearly three fourths of the nation's pork producers. In the 6 years from 1990 through 1995, hog and pig inventory estimates increased approximately 7 percent. The number of U.S. swine operations decreased more than 30 percent. The proportion of...
Tipo: Report Palavras-chave: NAHMS; Swine; Monitoring; Epidemiology; Production; Mortality; Disease; Mortality; Demographic changes; Breeding; Waste management; Deworm; Antibiotics; Mange; Lice; Marketing; Culling; Livestock Production/Industries.
Ano: 1997 URL: http://purl.umn.edu/32771
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Glutamina e turnover do carbono no tecido adiposo de leitões Repositório Alice
CALDARA, F.R.; DUCATTI, C.; BERTO, D.A.; DENADAI, J.C.; ANDRADE, G.A.; GIOSO, M.M..
O objetivo deste estudo foi avaliar a influência da glutamina no turnover do carbono do tecido adiposo de leitões. Quarenta leitões foram desmamados aos 21 dias e distribuídos, aleatoriamente, em dois tratamentos: T1, dieta de plantas C3, sem suplementação de glutamina; e T2, dieta de plantas C3, suplementada com 1% de glutamina. Nos dias 0, 1, 3, 5, 8, 11, 15, 20, 29 e 46 pós-desmame, dois leitões por tratamento foram abatidos; amostras de tecido adiposo foram coletadas e analisadas quanto à composição isotópica em ??13C, e foi mensurada a substituição do carbono em função do tempo. Na primeira semana pós-desmame, não houve alteração dos valores isotópicos, pois os animais nessa fase usam suas reservas corporais de gordura. Após esse período, o tecido...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Carbono-13; Desmame; Glutamina; Reserva corporal; Suíno; Weaning; Glutamine; Corporal reserve; Swine.
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/122830
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Partial characterization of a Brazilian strain of Aujeszky’s disease virus recovered from a pig with subclinical infection Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Cândido,A.L.; Resende,M.; Oliveira,M.E.; Bontempo,E.D.; Drumond,B. P..
One Brazilian strain of Aujeszky’s disease virus isolated from a piglet in which the disease had not been observed was studied as for its virulence in pigs. The genome of the virus was molecularly analysed as for their restriction endonuclease cleavage pattern. Fifty-day-old non-immune weanlings exposed to this strain showed no disease although the virus was present in their oropharyngeal area for at least three days. All animals developed moderate titers of neutralizing antibody. Based on number of bands and migration rate of restriction fragments the isolate was classified into Herrmann’s type I group. Latent infection was detected in all pigs by PCR. Some variations were detected in the cleavage pattern of the strain ASB Piau when compared to LA031...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Swine; Aujeszky’s disease virus; Virulence; Latency.
Ano: 2000 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352000000400001
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Custos de producao do frango de corte no Brasil e Argentina. Infoteca-e
CANEVER,M.D.; TALAMINI,D.J.D.; CAMPOS,A.C.; SANTOS FILHO,J.I.; GOMES,M.F.M..
Metodologia de calculo dos custos de producao; Discussao dos resultados.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Suino; Producao; Custos; Swine; Production; Costs.
Ano: 1996 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/433737
Registros recuperados: 325
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