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Characterization of physical-chemistry changes of Cabernet Sauvignon grapes in function of cluster thinning per plant. Repositório Alice
VENTURA, D. W.; AMARANTE, C. V. T.; SANTOS, H. P. dos.
The market competition has stimulated the winery to improve the management of vineyards and consequently the enological quality of grapes.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Cabernet Sauvignon; Desbaste; Fisiologia Vegetal; Uva; Viticultura.
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/542173
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Cryptococcus laurentii aplicado em pós-colheita reduz podridões em maçãs. Repositório Alice
BLUM, L. E. B.; AMARANTE, C. V. T.; VALDEBENITO-SANHUEZA, R. M.; GUIMARÃES, L. S.; DEZANET, A.; HACK NETO, P..
As podridões pós-colheita podem ocasionar perdas substanciais em maçãs (Ma/us domestica). O mofo azul (Penicillium expansum), a podridão amarga (G/omere//a cingu/ata) e a podridão olho-de-boi (Pezicu/a maliconicisi estão entre as mais comuns. Grande atenção tem sido dada ao uso de alternativas de controle às doenças pós-colheita. A aplicação pós-colheita de leveduras, como o Cryptococcus laurentii, é uma das opções. Neste estudo testou-se a eficiência de C. laurentii (isolado 36) para o controle de podridões em maçãs 'Fuji ' e 'Gala'. Após aplicação dos produtos, através de imersão, os frutos foram armazenados em laboratório (15-20 °e / 60-70% UR) ou em câmara fria (I °e / 90-95% UR). Os patógenos foram inoculados na concentração de 102 conídios rnl', a...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Pezicula malicorticis; Doença de Planta; Fruticultura; Maçã; Penicillium Expansum.
Ano: 2004 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/543903
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Mechanisms regulating bitter pit development in Greensleeves apples with suppression of ethylene biosynthesis. Repositório Alice
FREITAS, S. T. de; AMARANTE, C. V. T.; MITCHAM, E. J..
The objectives of this study were to understand the role of ethylene and nutrients (Ca2+,Mg2+, K+ and N) on bitter pit (BP) development in wild type (GS) and ethylene suppressed (68G and 103Y) Greensleeves apples. The transgenic line 68G is suppressed for 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid (ACC) oxidase (ACO) and line 103Y is suppressed for ACC synthase (ACS). Suppression of ethylene biosynthesis reduced BP incidence and severity. Lower ethylene biosynthesis, in ethylene-suppressed genotypes, had no effect on Ca2+, Mg2+, K+ and N concentrations in fruit cortical tissue. In all genotypes, fruit with BP had lower Ca2+ and higher Mg2+ concentrations and higher Mg2+/Ca2+ ratio in cortical tissue. The results indicate that high levels of ethylene...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Malus domestica; Cálcio; ACCO; ACCS; Desordem fisiológica; Distúrbio fisiológico; Bitter pit; Maçã; Apple; Physiological disorder.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1020458
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Methods of fruit tissue sampling to quantify calcium and magnesium contents to segregate apples for Bitter Pit incidence. Repositório Alice
AMARANTE, C. V. T.; STEFFENS, C. A.; MIQUELOTO, A.; SANTOS, A. dos; DENARDI, V.; FREITAS, S. T. de.
This study was carried out to identify the best fruit tissue sampling method to assess Ca and Mg contents in apple cultivars with low (Fuji) and high (Catarina) susceptibility to BP, aiming to segregate apples for BP incidence.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Malus domestica; Maçã; Fisiologia vegetal; Pós-colheita; Mineral content; Tissue sampling; Physiological disorder; Apple.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1026351
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Postharvest application of the yeast Cryptococcus laurentii reduces apple rots. Repositório Alice
BLUM, L. E. B.; AMARANTE, C. V. T.; VALDEBENITO SANHUEZA, R. M..
Rots might be responsible for substantial post-harvest losses on apples (Malus domestica). The blue mold caused by Penicillium expansum, the bitter rot caused by Glomerella cingulata and the ?bull?s-eye rot? induced by Pezicula malicorticis are among the most common rots. Great attention has been given to less environmental damaging alternatives for the control of post-harvest diseases. The post-harvest application of yeasts, such as Cryptococcus laurentii, is one of the options to control fruit rots. This study was carried out to test the efficiency of C. laurentii on fruit rots control in ?Fuji? and ?Gala? apples. After application of treatments by immersion, the fruits were stored in laboratory (15-20°C and 60-70% RH) or in cold storage (1°C and 90-95%...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Fruticultura; Maçã; Doença de planta; Fungo; Glomerella Cingulata; Penicillium Expansum; Cryptococcus laurentii.
Ano: 2005 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/543901
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