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Alterações físico-químicas e microbiológicas do doce de umbu maduro durante o armazenamento. Repositório Alice
MARTINS, M. L. A.; CASTRO, F. T.; OLIVEIRA, F. P.; CUNHA, A. C.; AUGUSTA, I. M.; AMORIM, E.; BORGES, S. V.; CAVALCANTI, N. de B..
2004
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Umbu maduro; Doce; Processamento; Alteração físico-química; Microbiologica; Spondias tuberosa.
Ano: 2004 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/154332
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Antimicrobial activity of actinomycetes against Botryodiplodia theobromae isolated from mango-tree. Repositório Alice
CHIAPPETA, A. de A.; SENA, K. X. F. R. de; RIOS, E. M. M. M.; LIMA, C.; AMORIM, E.; TAVARES, S. C. C. de H.; SOUZA, D. R. de.
bitstream/item/195904/1/ANTIMICROBIAL-ACTIVITY-OF-ACTINOMYCETES-AGAINST-Botryodiplodia.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Cultivo; Botryodiplodia Theobromae; Controle Biológico; Manga; Patógeno; Biological control; Mangoes; Pathogens; Botryodiplodia.
Ano: 1999 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/131765
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Caracterización física, fisico-quimica y microbiologica de pulpas de umbu (Spondias tuberosa Arr. Cam.) obtenidas por métodos combinados. Repositório Alice
BORGES, S. V.; JORGE, E. C.; CASTRO, F. T.; AMORIM, E.; CAVALCANTI, N. de B..
Unripe and ripe «urubu» iSpondias tuberosa Arr, Cam.) fruits were thennalIy processed and pulped and added same chemical preservants. Thc physical, chernical and microbiologicaI characterization were assayed in the products 01' different treatrnents. The results showed lha! thc pulps blanching at 100°C by 3 min and pasteurized at 63-65 °C by 30 mio resulting in good phytosatinary quality products. Th pulp yield was consider high (91 %) for unripe pulp and adequare for ripc puIp (50'%). The pasteurization induced at more dark pulp. incrcasing the a* y b" values. The addition of sucrosc aífecting the phystc-cherrucal properues and showing a dark product. for this reason nor recornmended for pulp preservation.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Umbu; Polpa; Processamento; Característica física; Fisico-química; Spondias tuberosa; Umbu.
Ano: 2004 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/154321
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Desenvolvimento de embutido de pescada-bicuda (Sphyraena Tome, Fowler/1903) uma espécie marinha subutilizada Repositório Alice
ESTANECH, A. F. da; OLIVEIRA, N. G. M.; SANTOS JÚNIOR, M. G. dos; AMORIM, E.; TORREZAN, R.; OLIVEIRA, G. M. de.
bitstream/item/187659/1/RESUMO-SIMPLES-SIMCOPE-2018-.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Patê; Embutido; Produtos funcionais; Peixe.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1100649
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Microbiological and colour changes in umbu (Spondias tuberosa Arr. Cam.) in the mature green stage, during storage under accelerated conditions. Repositório Alice
BORGES, S. V.; JORGE, E. da C.; AMORIM, E.; LUCHESE, R. H.; CAVALCANTI, N. de B..
The objective ofthis study was to study the microbiological and colour changes in pasteurized umbu pulp during 120 days of storage at 40°C.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Umbu; Maturação; Armazenamento; Spondias tuberosa; Polpa de umbu; Planta nativa; Caatinga.
Ano: 2004 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/154173
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