Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 7
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Associação de polimorfismos no gene da u-calpaína com a maciez da carne em animais da raça Nelore. Repositório Alice
CARVALHO, M. E.; ELER, J. P.; BALIEIRO, J. C. de C.; REGITANO, L. C. de A.; MEIRELLES, F. V.; FERRAZ, J. B. S..
Os bovinos de origem Bos indicus são preferidos nos trópicos devido a sua maior resistência as adversidades ambientais. No entanto, estes animais não produzem carne tão macia quanto os taurinos. A seleção assistida por marcadores relacionados à maciez da carne, como é o caso da protease calpaína, pode auxiliar na melhoria da característica. Nesse trabalho, foram utilizados 229 animais da raça Nelore. Após a extração do DNA de amostras de sangue, por desproteinização em presença de NaCl a identificação e determinação dos polimorfismos para três marcadores (CAPN316, CAPN530 e CAPN4751) foi realizada pelo sistema de detecção TaqManTM utilizando-se PCR em Tempo Real. A análise de maciez da carne, aos 7, 14 e 21 dias de maturação, foi realizada com amostras de...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Raça Nelore; Calpaína; Maciez; Marcadores genéticos; Carne.
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/32979
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Comparative muscle transcriptome associated with carcass traits of Nellore cattle. Repositório Alice
VIGNATO, B. S.; COUTINHO, L. L.; CESAR, A. S. M.; POLETI, M. D.; REGITANO, L. C. de A.; BALIEIRO, J. C. de C..
Commercial cuts yield is an important trait for beef production, which affects the final value of the products, but its direct determination is a challenging procedure to be implemented in practice. The measurement of ribeye area (REA) and backfat thickness (BFT) can be used as indirect measures of meat yield. REA and BFT are important traits studied in beef cattle due to their strong implication in technological (carcass yield) and nutritional characteristics of meat products, like the degree of muscularity and total body fat. Thus, the aim of this work was to study the Longissimus dorsi muscle transcriptome of Nellore cattle, associated with REA and BFT, to find differentially expressed (DE) genes, metabolic pathways, and biological processes that may...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Backfat thickness; Bos taurus indicus; Ribeye area.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1074816
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Correlação genética e fenotípica entre características relacionadas à produção de oócitos e embriões em doadoras da raça Guzerá. Repositório Alice
PEREZ, B. da C.; PEIXOTO, M. G. C. D.; BRUNELI, F. A. T.; RAMOS, P. V. B.; BALIEIRO, J. C. de C..
2015
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Análise bivariada; Fertilização in vitro; Parâmetros genéticos; Zebu.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1041086
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effect of dietary whole cottonseed vitamin e and days of finishing on sensory traits of meat from nellore bulls Repositório Alice
FERRINHO, A. M.; NASSU, R. T.; ALDAI, N.; UTEMBERG, B. L.; MENDONÇA, F. B.; FURLAN, M. L. N.; BALDI, F.; MUELLER, L. F.; BALIEIRO, J. C. de C.; PEREIRA, A. S. C..
The whole cottonseed is a residue from agroindustry rich in polyunsaturated fatty acids able to provide healthy meat, however this residue may affect the flavor. Then, the objective of this study was to evaluate the effect of replacing corn with whole cottonseed (30%) with or without vitamin E (500 IU vitamin E/kg of DM) and the finishing period (83, 104 and 111) on sensory attributes of beef from Nellore bulls (3x3 factorial design, n=54). Samples were evaluated by 12 trained panelists. There was significant interaction between the factors studied for tenderness. Diet effect was observed for all sensory traits except for off-aroma. Meat obtained from bulls fed whole cottonseed (WCS, WCSE) provided the juiciest meat and the most intense aroma and flavor....
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Antioxidant; Lipids; Meat traits.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1035440
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Gene co-expression network analysis associated with carcass traits in Nellore steers. Repositório Alice
VIGNATO, B. S.; COUTINHO, L. L.; CESAR, A. S. M.; POLETI, M. D.; REGITANO, L. C. de A.; BALIEIRO, J. C. de C..
Carcass traits are influenced by a complex network of gene interactions in muscle, so elucidating the relationships between genes and how these genes influence these traits is crucial for understanding the muscle development in animals.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Backfat thickness; Ribeye area; WGCNA.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1080854
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
NEDD4: a putative candidate gene for ribeye area in Nellore steers. Repositório Alice
VIGNATO, B. S.; REGITANO, L. C. de A.; COUTINHO, L. L.; CESAR, A. S. M.; POLETI, M. D.; BALIEIRO, J. C. de C..
Editores: Luiz Lehmann Coutinho, ESALQ/USP; Luciana Correia de Almeida Regitano, Embrapa Pecuária Sudeste; Gerson Barreto Mourão, ESALQ/USP; Aline Silva Mello Cesar, ESALQ/USP; Bárbara Silva Vignato, FZEA/USP; Mirele Daiana Poleti, ESALQ/USP; Wellison Jarles da Silva Diniz, UFSCar.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Bovine; Differential expression analysis; Muscle growth; RNA-Seq.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1075627
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Parâmetros genéticos para características relacionadas à produção de oócitos e embriões em doadoras da raça Guzerá. Repositório Alice
PEREZ, B. da C.; PEIXOTO, M. G. C. D.; BRUNELI, F. A. T.; RAMOS, P. V. B.; BALIEIRO, J. C. de C..
2015
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Componentes de variância; Fertilização in vitro; Zebu.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1041405
Registros recuperados: 7
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional