Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Colloidal gas aphron extraction of bioactive compounds from brazilian pinot noir grape pomace. Repositório Alice
BERES, C.; HOUSE, A.; TONON, R. V.; SILVA, C. M.; CABRAL, L. M. C.; JAUREGI, P..
Residues from the food industry are a problem worldwide. Alternatives have been developed in an attempted to extract compounds from fruit pomace in other to apply those as a natural component in different products. This work has the objective to produce two extracts: (1) ethanolic extract and (2) hot water extract; and characterize the chemical composition of these extracts for future application. In sequence an extraction using surfactants (Colloidal Gas Aphron) was applied in order to obtain a more concentrate and pure extract, in a foam form with better physical properties. The ethanolic extraction was more efficient, obtaining 4 times more bioactive compound (in 100g of pomace: 2670.63 mg Gallic Acid; 65.70 mg anthocyanins and 45,564.78 mmol of...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Colloidal Gas Aphron; Grape pomace; Phenolics; Antioxidante capacity; Anthocyanins.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1061084
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effect of juçara powder on colonic bacteria after static in vitro gastrointestinal digestion. Repositório Alice
GOMES, F. dos S.; PEREIRA, D.; SILVA, L.; BERES, C.; SANTOS, K. M. O. dos; CABRAL, L. M. C..
bitstream/item/197774/1/Jucara-Book-of-abstracts-Granada-2019-INTERIOR.indd.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Euterpe Edulis.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1109349
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Extração aquosa do bagaço de uva merlot de vinificação tinta: obtenção de fibras alimentares polifenóis. Repositório Alice
BARCELOS, T.; BERES, C.; SOUZA, E. F. de; NOGUEIRA, R. I.; SILVA, C. M.; SANTOS, K. M. O. dos.
bitstream/item/166461/1/p285po310.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Vitivinicultura; Compostos fenólicos; Fibras antioxidantes; Bagaço de uva.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1078955
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional