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Captan and Folpan inhibition of PCR amplification of 375 bp DNA fragment specific for the 18S region of Saccharomyces. Repositório Alice
SILVA, G. A. da; BERNARDI, T. L.; SCHAKER, P. D. C.; MELLO, L. M. R. de; VALENTE, P..
bitstream/item/195411/1/ab-gildo.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: PCR; Polimerase; Levedura; Microbiologia; Fermentação; Vinho; Fungicida.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/870250
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Impact of fungicide residues on polymerase chain reaction and on yeast metabolism. Repositório Alice
SILVA, G. A. da; BERNARDI, T. L.; SCHAKER, P. D. C.; AGUSTINI, B. C.; MELLO, L. M. R. de; VALENTE, P..
2016
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Fungicide; PCR inhibitors; Stuck fermentation; Taq polymerase inhibitors.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1059337
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Primer universal para leveduras não detecta a presença de Bacillus megaterium. Repositório Alice
NALIN, R.; AUGUSTINI, B. C.; VALENTE, P.; BERNARDI, T. L.; SILVA, G. A. da.
2011
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: PCR; Bacillus megaterium; Microbiologia; Levedura; Metodologia; Identificação; Microrganismo.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/908311
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Rapid yeast DNA extraction by boiling and freeze-thawing without using chemical reagents and DNA purification. Repositório Alice
SILVA, G. A. da; BERNARDI, T. L.; SCHAKER, P. D. C.; MENEGOTTO, M.; VALENTE, P..
The purpose of this work was to study a rapid yeast DNA extraction by boiling and freeze-thawing processes without using chemical reagents or any purification procedures, to obtain a high grade PCR-product. A specific DNA fragment of the 18S region of Dekkera bruxellensis and Saccharomyces cerevisiae was chosen. The described boiling and freeze-thawing protocols generated the PCR-grade product preparations and could be used to process many samples. The amplification of the fragments could be observed after 30 and 35 cycles. These processes of extraction without using any kind of chemical reagents, especial water, and purification procedures proved to be efficient, reproducible, simple, fast, and inexpensive.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: DNA; Dekkera bruxellensis; Saccharomyces cerevisiae; Gelo-degelo; Ebulição; Extração de DNA; Microbiologia; Metodologia.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/925175
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São Francisco Valley Region and the autochthonous yeasts of the Brazilian Northeast. Repositório Alice
SILVA, G. A. da; MENEGOTTO, M.; SCHAKER, P.; BERNARDI, T. L.; MELLO, L. M. R. de; PEREIRA, G. E..
The main purpose of this work was to isolate and select yeasts with potentiality for wine production at the wineries of the São Francisco Valley.
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Levedura; Uva; Enologia; Microbiologia; Vinho.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/912785
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