Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
不同採收期與貯藏法對柴胡種子發芽之影響 Taiwan Agricultural Research Institute
胡敏夫; 黃漢津; 劉新裕; M.F. Ru; H.C. Huang; S.Y. Liu.
[[abstract]]柴胡種子於開花後55.62.69及76天分別採收,經充分陰乾後貯藏於冰箱(0-5℃)、乾燥器、定溫箱(36℃)及室溫下,並按貯藏後第3、6、9及12個月等4期,測定其發芽率及發芽速度。發現(1)新鮮種子之發芽率及發芽速度,以開花後69天採收者比其他採收期表現優異,其發芽率高達71%,發芽率達50%所需日數為21天。(2)乾燥種子之發芽率及發芽速度,則因貯藏法及貯藏時間不同而表現互異,一般以採用定溫箱貯藏法者較佳,其種子之平均發芽率達71%,平均發芽率達50%所需日數為14天,依次為採用乾燥器及冰箱貯藏法,而室溫貯藏者最差。(3)採用冰箱、乾燥器及室溫等貯藏法之乾燥種子,最高發芽率表現皆於貯藏後第6個月,而定溫箱貯藏者於第9個月。(4)不同貯藏法下之乾燥種子最佳採收期之研究結果顯示,則於開花後69天採收者,其種子發芽率較高,發芽速度亦較快。 The seeds of Chia-hu (B. falcatum L.) were harvested at weekly intervals from 55 to 76 days after flowering (DAF), They were dried and sealed in plastic bags with calcium chloride, and then stored (1) in a refrigertor at 0-5°C, (2) in a desiccator under room temperature, (3) in a incubator at 36°C, (4) on the bench of this laboratory under room temperature. Germination rate...
Palavras-chave: [[classification]]6.
Ano: 1987
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional