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Bioactive compounds and antioxidant activity during maturation of strawberry guava fruit. Repositório Alice
DANTAS, A. L.; SILVA, S. de M.; LIMA, M. A. C. de; DANTAS, R. L.; MENDONÇA, R. M. N..
The objective of this work was to evaluate bioactive compounds and antioxidant activity of the fruit of strawberry-guava genotypes during maturation, and identify the characteristics that influenced the genetic variability. The fruits were harvested from 15 naturally-occurring genotypes in Areia, Paraíba, Brazil, at the following stages of maturation: Completely Green; Start of Yellow Coloration; Mainly Yellow Coloration and Completely Yellow. During maturation, the ascorbic acid content increased as the chlorophyll and yellow flavonoids were reduced. Antioxidant activity increased with advancing maturity, being greater for the P1, P4, P6, P7, P14 and P15 genotypes. Principal component analysis showed that during maturation, variability among fruits of the...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Agregação de valor; Recursos genéticos; Araçá; Genetic resources.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/981868
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Characterization of maturity and quality of Brazilian apirenic grapes in the São Francisco river Valley. Repositório Alice
MASCARENHAS, R. de J.; SILVA, S. de M.; LIMA, M. A. C. de; MENDONÇA, R. M. N.; HOLSCHUH, H. J..
The objective of this study was to characterize and correlate maturity and quality of the first varieties of Brazilian seedless grapes ?BRS Clara?, ?BRS Linda?, ?BRS Morena?, and ?Advanced Selection 8? compared with the American variety ?Crimson Seedless? in compliance with the Brazilian Normative/2002 and export standards Advanced Selection 8? is dark reddish, has large clusters, and is a very large ellipsoid berry; ?BRS Morena? is black with medium sized clusters and large berry shaped as ellipsoid to globoid; ?BRS Linda? is light green and has large sized clusters; ?Crimson? is pink and has small clusters with berries varying from medium to large sizes and ellipsoid shaped; and ?BRS Clara? is green yellowish has medium sized clusters and small berry of...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Uva sem sementes; Atributos físicos; Atributos físico-químicos; Padrões de qualidade; Vitis vinifera L; Qualidade; Vale do São Francisco; Uva; Grapes.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/926483
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Conservação pós-colheita de mangaba em função da maturação, atmosfera e temperatura de armazenamento. Repositório Alice
SANTOS, A. F. dos; SILVA, S. de M.; MENDONÇA, R. M. N.; ALVES, R. E..
2009
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Hancornia speciosa; Filme de PVC; Estádio de maturação; Qualidade pós-colheita; Armazenamento refrigerado; Frutas nativas.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/631965
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Crescimento inicial de porta enxertos cítricos em substratos alternativos. Repositório Alice
FERNANDES, L. F.; MENDONÇA, R. M. N.; PASSOS, O. S.; ARAÚJO, V. L. de; SILVA, M. J. da.
A produção de mudas cítricas de qualidade, passa pela produção em ambiente protegido, que apesar de aumentar o preço das mudas, qualifica-as com padrão fitossanitário. Entretanto, o que limita a adoção desse sistema de forma irrestrita no país é o alto custo da estufa e do substrato comercial. Para tanto, estudos que visem à elaboração de substratos alternativos, de fácil e constante disponibilidade a um baixo custo, tornam-se essenciais para dar suporte à modernização na produção de mudas, principalmente pelos pequenos viveiristas da região Nordeste e especialmente do Estado da Paraíba.
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Fruta cítrica; Porta enxerto; Enxertia; Citrus; Rootstocks.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1000214
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Microbial quality of minimally processed 'Perola' pineapple grown under Good Agricultural Practices System. Repositório Alice
SILVA, S. de M.; COSTA, J. P. da; MENDONÇA, R. M. N.; DANTAS, R. E.; SANTOS, A. F. dos; NASSU, R. T.; ALVES, R. E..
2010
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Fruta qualidade manipulação; Salmonella; Coliformes; Microbiologia.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/873035
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Physiology and postharvest conservation of umbu-cajá fruit in different maturity stages under modified atmosphere. Repositório Alice
SILVA, S. de M.; BARBOSA, V. de M.; MOURA, F. T. de; PEREIRA, W. E.; MENDONÇA, R. M. N.; SANTOS, J. Z. dos; COSTA, J. P. da; FILGUEIRAS, H. A. C.; ALVES, R. E..
2010
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Spondias sp; Refrigeração; Vitamina C; Qualidade; Aparência.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/874287
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Quality of umbu (Spondias tuberosa Arr. Cam.) "laranja" in four maturity stages from semi-arid of Paraíba state, Brazil. Repositório Alice
LOPES, M. F.; SILVA, S. de M.; MENDONÇA, R. M. N.; HOLSCHUH, H. J.; ALVES, R. E..
2009
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Umbu; Quality; Semi-Arid.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/631415
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