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Determinação de resveratrol em sucos de uva no Brasil Ciênc. Tecnol. Aliment.
Sautter,Cláudia K.; Denardin,Sandra; Alves,Audrei O.; Mallmann,Carlos A.; Penna,Neidi G.; Hecktheuer,Luisa H..
A detecção de resveratrol em vinhos vem sendo estudada mais intensamente nos últimos anos. O isômero trans-resveratrol tem reconhecidas atividades biológicas, e algumas delas são de uso terapêutico, tais como ação antiinflamatória, inibição da enzima lipoxigenase e ação anticarcinogênica in vitro. A presença do composto resveratrol (4,3',5'-trihidroxiestilbeno), em seus isômeros (trans e cis), foi determinada nos diferentes tipos de sucos de uva produzidos no Brasil. Além destes, também foram quantificados os polifenóis totais, acidez, açúcares redutores, sólidos solúveis e densidade, em conformidade com a legislação vigente. O resveratrol foi quantificado por cromatografia líquida de alta eficiência segundo SOUTO et al. [23], com adaptação da temperatura...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Suco de uva; Cromatografia líquida de alta eficiência (CLAE); Resveratrol.
Ano: 2005 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612005000300008
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Equine leukoencephalomalacia associated with ingestion of corn contaminated with fumonisin B1 Rev. Microbiol.
Mallmann,Carlos A.; Santurio,Janio M.; Dilkin,Paulo.
This article describes clinical, etiologic and pathologic diagnosis of an outbreak of equine leukoencephalomalacia. Two samples of the corn consumed by the affected horses contained fumonisin B1 at levels of 46 and 53 µg/g and Fusarium moniliforme, a good in vitro mycotoxin producer.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/other Palavras-chave: Corn; Leukoencephalomalacia; Fumonisin; Fusarium moniliforme; Chromatography.
Ano: 1999 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0001-37141999000300011
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Production of fumonisins by strains of Fusarium moniliforme according to temperature, moisture and growth period BJM
Dilkin,Paulo; Mallmann,Carlos A.; Almeida,Carlos A.A. de; Stefanon,Eliza B.; Fontana,Fernanda Z.; Milbradt,Elisane L..
Production of fumonisins B1 (FB1) and B2 (FB2) by two Brasilian strains (LAMIC 2999/96 and 113F) and one American strain (NRRL 13616) of Fusarium moniliforme were evaluated in laboratory cultures subjected to different temperatures (20, 25, and 30ºC), and moisture contents (25, 34, and 42%) on corn substrate. The cultures were grown during 10, 20, 30, 45, and 60 days, totalizing 135 treatments with two repetitions for each one. The fumonisins were extracted with acetonitrile/water. The clean-up with end-capped C18 silica (C18ec) cartridges and fumonisin derivatization with o-phtaldialdeyde were carried out through an automated sample processor system (ASPEC), followed by quantification of the toxins through HPLC. Fumonisin production varied widely,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Fungi; Fusarium moniliforme; Mycotoxins; Fumonisins; Abiotic factors.
Ano: 2002 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822002000200003
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