Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Agronomic performance of both virus-infected and virus-free garlic with different seed bulbs and clove sizes PAB
Marodin,Josué Clock; Resende,Francisco Vilela; Gabriel,André; Souza,Rovilson José de; Resende,Juliano Tadeu Vilela de; Camargo,Cristhiano Kopanski; Zeist,André Ricardo.
Abstract: The objective of this work was to evaluate the growth and production of a garlic clone subjected to either infection or virus-free conditions, according to bulb and clove size classification. The experiment was carried out in a randomized complete block design with four replicates. Treatments consisted of either virus-infected or virus-free cloves, obtained from bulbs of four size classes and from cloves with three sieve diameters. Vegetative characteristics and plant production were assessed. Plants infected by viral complexes showed a reduction in emergence (8.4%), plant height (9.8%), and production of marketable bulbs (39.4%), as well as a lower average mass of bulbs and cloves. The virus-free clone produced more bulbs in classes 5 (42-47...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Allium sativum; Garlic seed; Marketable size; Vegetative growth.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2019000102903
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Genetic divergence among processing tomato hybrids and formation of new segregating populations Ciência e Agrotecnologia
Figueiredo,Alex Sandro Torre; Resende,Juliano Tadeu Vilela de; Schwarz,Kélin; Marodin,Josué Clock; Galvão,Alexandre Gonçalves; Resende,Nathalia Campos Vilela.
ABSTRACT Tomato is the most important vegetable species and has a strong bottleneck effect in its domestication and evolution. In exploring the existing genetic variability in commercial germplasm, germplasm has been proven to be an excellent alternative to obtain inbred lines in order to provide superior new hybrids in the future. In this sense, the objective of this study was to estimate the genetic distance among commercial processing tomato hybrids via agronomical and quality postharvest fruit traits with the aim of suggesting promising crosses for the formation of base populations for tomato breeding. Ten hybrids of processing tomato were evaluated in a complete randomized block design with three replicates. In total, eleven agronomic and postharvest...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Solanum lycopersicum; Genetic distance; Pre-breeding; Breeding populations; Transgressive segregate.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542017000300279
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Produtividade e qualidade pós-colheita de cultivares de cebola em sistemas de cultivo orgânico e convencional Bragantia
Resende,Juliano Tadeu Vilela de; Marchese,Aline; Camargo,Letícia K. Pinheiro; Marodin,Josué Clock; Camargo,Cristhiano Kopanski; Morales,Rafael Gustavo Ferreira.
O trabalho teve como objetivo avaliar a produtividade, características físico-químicas e perdas pós-colheita de cultivares de cebola produzidas em sistemas de cultivo convencional e orgânico. Foram avaliadas a produção total e a massa média dos bulbos, o teor de sólidos solúveis, a acidez titulável, a massa seca e o pH. Além destas características, foram avaliadas perdas pós-colheita, com observação da perda de massa. Os bulbos foram armazenados em câmara fria à temperatura de 3ºC ± 1ºC e umidade relativa de 75% ± 5% durante 90 dias. O sistema orgânico foi superior ao convencional em produtividade, não diferindo significativamente nas demais características. A produtividade do híbrido Baia F1 foi mais expressiva, nos dois sistemas de cultivo, assim como as...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Allium cepa L.; Rendimento; Ácido pirúvico; Pungência.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0006-87052010000200007
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional