Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 5
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Application of electronic tongue in identification of soybeans. Repositório Alice
GREGORUT, C.; SILVA, J. B.; WIZIACK, N. K. L.; PATERNO, L. G.; PANIZZI, M. C. C.; FONSECA, F. J..
2009
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Análise sensorial; Língua eletrônica; Soja.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/887875
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Beta-glucosidase activity of soybean epicotyls in germination. Repositório Alice
YOSHIARA, L. Y.; MADEIRA, T. B.; RIBEIRO, M. L. L.; MANDARINO, J. M. G.; PANIZZI, M. C. C.; IDA, E. I..
Isoflavones are compounds with benefits for human health and they are the mainly forms of glycosides in vegetables. ?-glucosidase (?-D-glucoside glucohydrolase, E.C.3.2.1.21) hydrolyses ?-D-glucosides releasing glucose and forming aglycone isoflavones. The aglycone isoflavone is the most bioavailable form of the glycosides. ?-glucosidase that converts glycosidics isoflavones into aglycones can be originated from the metabolism of either fungi or bacteria, and other different processing methodologies. The aim of this work was to investigate the ?-glucosidase activity in soybeans Epicotyls during 168h of germination to obtain an alternative source of enzyme for purification and application. Seeds of soybean the cultivar BRS 257 were germinated following the...
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Enzimas.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/873268
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Desenvolvimento de cultivares de soja adaptadas às várias regiões ecológicas e aos vários sistemas de produção. Repositório Alice
TOLEDO, J. F. F. de; NEPOMUCENO, A. L.; ALMEIDA, A. M. R.; VILARINHO, A. A.; PIPOLO, A. E.; GARCIA, A.; OLIVEIRA, A. B. de; FARIAS NETO, A. L. de; ARIAS, C. A. A.; MELO, C. L. P. de; CAMPO, C. B. H.; MOREIRA, C. T.; GODOY, C. V.; KLEPKER, D.; LIMA, D. de; KRZYZANOWSKI, F. C.; MARCELINO, F. C.; CARNEIRO, G. E. de S.; MANDARINO, J. M. G.; MOREIRA, J. U. V.; COSTAMILAN, L. M.; DOMIT, L. A.; MIRANDA, L. C.; OLIVEIRA, M. A. de; OLIVEIRA, M. F. de; TEIXEIRA, M. do R. de O.; MEYER, M. C.; TEIXEIRA, M. C. C.; PANIZZI, M. C. C.; KASTER, M.; ARANTES, N. E.; MELO FILHO, O. L.; SMIDERLE, O. J.; RODRIGUES, O.; BERTAGNOLLI, P. F.; SOUZA, P. I. de M.; SOARES, R. M.; MONTÁLVAN del AGUILA, R.; ABDELNOOR, R. V.; BROGIN, R. L.; GIANLUPPI, V.; DIAS, W. P..
2008
Tipo: Capítulo em livro científico (ALICE) Palavras-chave: Soja; Variedade; Melhoramento vegetal; Soybeans; Plant breeding; Cultivars.
Ano: 2008 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/469104
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Relationships among sensory analysis, isoflavone and hexanal contents of soymilk powder. Repositório Alice
SILVA, J. B. da; FELBERG, I.; PANIZZI, M. C. C.; LEE, S. Y.; PRUDENCIO, S. H..
2010
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Análise descritiva quantitativa; Análise sensorial; Isoflavona; Leite de soja em pó.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/876422
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Relationships among sensory analysis, isoflavone and hexanal contents of soymilk powder. Repositório Alice
SILVA, J. B. da; FELBERG, I.; PANIZZI, M. C. C.; SOO, Y. L; PRUDENCIO, S. H..
The objective of this work was to study the sensory attributes and their relationships with isoflavones and hexanal contents of soymilks made in laboratory and commercial samples. The laboratory soymilk samples showed cooked grain and cotton candy aroma and cooked grain, malty and sweetness flavor (a mild flavor). The commercial samples presented stronger roasted soy, rancid, sesame seeds and fishy aroma and roasted soy, sesame seeds and bitterness flavor, and bitter taste (closed nose) and starchy texture. No differences were noted among laboratory soymilks, denoting inactivation of lipoxygenases enzymes in the soymilks process. There were differences between the samples prepared in laboratory and commercial soymilks, which was due to several factors...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Isoflavona; Quantitative descriptive analysis; Soja; Tecnologia de alimento; Nutrição humana; Alimento vegetal; Leite de soja; Soybeans; Isoflavones; Food technology; Food and Human Nutrition; Soymilk.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/875447
Registros recuperados: 5
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional