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Genome prediction accuracy of common bean via Bayesian models. Repositório Alice
BARILI, L. D.; VALE, N. M. do; SILVA, F. R. e; CARNEIRO, J. E. de S.; OLIVEIRA, H. R. de; VIANELLO, R. P.; VALDISSER, P. A. M. R.; NASCIMENTO, M..
We aimed to apply genomic information based on SNP (single nucleotide polymorphism) markers for the genetic evaluation of the traits ?stay-green? (SG), plant architecture (PA), grain aspect (GA) and grain yield (GY) in common bean through Bayesian models. These models were compared in terms of prediction accuracy and ability for heritability estimation for each one of the mentioned traits. A total of 80 cultivars were genotyped for 377 SNP markers, whose effects were estimated by five different Bayesian models: Bayes A (BA), B (BB), C (BC), LASSO (BL) e Ridge regression (BRR). Although, prediction accuracies calculated by means of cross-validation have been similar within each trait, the BB model stood out for the trait SG, whereas the BRR was indicated...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Validação cruzada; Cross-validation; Feijão; Phaseolus Vulgaris; Marcador Molecular; Beans; Genetic markers; Marker-assisted selection.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1095835
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Qualidade microbiológica do arroz comercializado em Goiânia, Goiás. Infoteca-e
LOBO, V. L. da S.; SILVA, F. R. e; FILIPPI, M. C. C. de; MACHADO, M. R..
Este trabalho teve como objetivos avaliar a qualidade sanitária de vários tipos e marcas de arroz, consumidos e comercializados em Goiânia, GO, por meio da quantificação de fungos totais e de bactérias mesófilas presentes nas amostras; verificar se existe diferença entre os tipos de arroz quanto à presença de microrganismos; verificar se a carga microbiana nas amostras de arroz aumenta com o tempo de armazenamento e identificar, em nível de gênero, os fungos desenvolvidos nas amostras, tanto pelo método blotter test quanto pelo plaqueamento em profundidade.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Arroz; Oryza sativa; Análise microbiológica; Microrganismo; População microbiana.
Ano: 2010 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/879862
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Quantificação da carga microbiana em diferentes tipos de arroz comercial. Repositório Alice
SILVA, F. R. e; LOBO, V. L. da S.; FILIPPI, M. C. C. de; PRABHU, A. S..
Este trabalho tem como objetivos avaliar e conhecer a qualidade sanitária de vários tipos e marcas de arroz consumidos e comercializados em Goiânia, GO.
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Goiânia; Arroz; Oryza sativa; Micotoxina; Fungo; Rice.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/428416
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