Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Heat requirements for grapevine varieties is essential information to adapt plant material in a changing climate. Repositório Alice
VAN LEEUWEN, C.; GARNIER, C.; AGUT, C.; BACULAT, B.; BARBEAU, G.; BESNARD, E.; BOIS, B.; BOURSIQUOT, J.-M.; CHUINE, I.; DESSUP, T.; DUFOURCQ, T.; GARCIA-CORTAZAR, I.; MARGUERIT, E.; MONAMY, C.; KOUNDOURAS, S.; PAYAN, J.-C.; PARKER, A.; RENOUF, V.; RODRIGUEZ-LOVELLE, B.; ROBY, J.-P.; TONIETTO, J.; TRAMBOUZE, W..
Precocity for fruit ripening is a genetically determined characteristic that is highly variable from one cultivar to another. In traditional wine-growing regions of Europe, growers have used this property to adapt the vines to local climatic conditions in order to maximize terroir expression. Due to global warming, the choice of later ripening grapevine varieties might be necessary in many regions to maintain late ripening conditions favourable for terroir expression. Hence, precise heat requirement data for each grapevine variety is essential information. Phenology (budburst, flowering, veraison and ripeness) and temperature data have been collected for many varieties in a wide range of locations over a great number of vintages. Heat summations base of...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Precocidade; Calor; Clima; Fenologia; Uva; Viticultura.
Ano: 2008 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/542797
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
H-NMR metabolic profiling of wines from three cultivars, three soil types and two contrating vintages. Repositório Alice
PEREIRA, G. E.; GAUDILLÈRE, J.-P.; VAN LEEUWEN, C.; HILBERT, G.; MAUCOURT, M.; DEBORDE, C.; MOING, A.; ROLIN, D..
bitstream/item/196047/1/H-NMR-METABOLIC.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Análise sensorial; Fator climático; Terroir; Análise Estatística Multivariada; H-NMR; Perfil metabólico; Análise Química; Enologia; Variedade; Vinho.
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/542250
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional