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Behavior of coffee seeds to desiccation tolerance and storage. Repositório Alice
ABREU, L. A. de S.; VEIGA, A. D.; VON PINHO, E. V. de R.; MONTEIRO, F. F.; ROSA, S. D. V. F. da.
The technology developed by breeding programs is applied to coffee seeds; however, after processing and drying, they lose viability within a short period of time, thus making storage unsuitable. The objective of this research was to evaluate the quality of coffee seeds submitted to different drying methods and moisture contents during storage. The coffee seeds were submitted to conventional drying (slow shade drying) and fast drying in a static drier until they reached a moisture content of 40, 20, 1 2 and 5%. After this process, the seeds were stored in a cold chamber for 12 months, and seed quality was evaluated before and during storage by the germination test, electrophoretic patterns of heat resistant proteins, and the activity of isoenzyme systems....
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Desiccation tolerance; Estresse oxidativo; Tolerância à dessecação; Coffea arabica; Desitratação; Longevidade; Longevity; Coffea arabica; Oxidative stress.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1039780
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Coleta de folhas do cafeeiro e extração de DNA genômico de alta qualidade. Repositório Alice
PEREIRA, G. S.; VON PINHO, E. V. de R.; PADILHA, L.; RESENDE, L. de; CARVALHO, B. L.; VON PINHO, I. V..
Para a amplificação do DNA in vitro, é necessário que o DNA genômico seja de boa qualidade. É comum que seja realizada a coleta do tecido vegetal em local distante de onde será feita a extração e análises do DNA e muitas vezes, o armazenamento inadequado das amostras favorece as reações de oxidação, resultando na redução da qualidade deste. Realizou-se este trabalho com o objetivo de estabelecer um método simples e eficiente para coleta e armazenamento de folhas de Coffea arabica visando a obtenção de DNA de boa qualidade. O trabalho foi realizado no Laboratório de Análise de Sementes da Universidade Federal de Lavras, envolvendo doze tratamentos e duas testemunhas. Foram combinados os fatores umidade da folha (seca ou úmida) x tempo de armazenamento (24h...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Coffea arabica; Armazenamento de amostra; Folha.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/903737
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Desication sensitivity from different coffee seed phenological stages. Repositório Alice
SANTOS, F. C.; ROSA, S. D. V. F. da; VON PINHO, E. V. de R.; CIRILLO, M. A.; CLEMENTE, A. da C. S..
Maturity stage and drying method are the factors that most influence coffee seed quality. The objective of this study was to assess the physiological quality and investigate the electrophoretic patterns of catalase and endo-ß-mannanaseenzymes and heat resistant proteins in coffee seeds harvested at different phenological stages and dried under different conditions. Physiological quality was assessed when the seeds had developed the green, greenish-yellow, cherry, overripe and dry stages after three treatments: no drying, conventional drying and fast drying. After each treatment, the physiological quality of the seeds was assessed using the germination test and electrophoretic patterns of heat resistant proteins and the activity of catalase and...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Seed drying; Physiological quality; Protein profile; Qualidade fisiológica; Pefil proteico; Coffea arabica; Secagem; Coffea arabica.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1039773
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Efeitos de diferentes taxas de secagem sobre a viabilidade de sementes de Coffea canephora PIERRE. Repositório Alice
ROSA, S. D. V. F. da; BRANDÃO JUNIOR, D. da S.; VON PINHO, E. V. de R.; VEIGA, A. D.; SILVA, P. A. da; SILVA, L. H. de C..
2003
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Semente; Taxa de secagem; Qualidade fisiológica; Coffea arabica L.; Coffea canephora Pierre.
Ano: 2003 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/909020
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In vivo haploid induction and efficiency of two chromosome duplication protocols in tropical maize. Repositório Alice
COUTO, E. G. de O.; VON PINHO, E. V. de R.; VON PINHO, R. G.; ADRIANO DELLY VEIGA; BUSTAMANTE, F. de O.; DIAS, K. O. das G..
2015
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Duplicação cromossómica; Haploides; R-navajo; Colchicina; Milho.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1035434
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Microssatélites para a caracterização de Coffea arabica. Repositório Alice
PEREIRA, G. S.; TEIXEIRA, R. de K. S.; VON PINHO, E. V. de R.; PADILHA, L.; CARVALHO, C. H. S. de.
A caracterização de genótipos é importante tanto em bancos de germoplasma quanto para o registro de cultivares. Para a maioria das espécies, esta caracterização é realizada por meio de marcadores morfológicos que podem apresentar algumas limitações para distinção de cultivares de espécies como o cafeeiro que apresenta base genética estreita. Além disso, os marcadores morfológicos podem ser influenciados pelo ambiente, apresentar baixo grau de polimorfismo ou serem dependentes do estádio de desenvolvimento da planta. Os marcadores moleculares SSR podem ser uma alternativa para a identificação de cultivares de café por apresentarem ampla cobertura do genoma e, geralmente, elevado grau de polimorfismo. Este trabalho foi realizado com o objetivo de...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Microssatélite; Registro de cultivar; Cafeeiro.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/904218
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Physiological quality of habanero pepper (Capisicum chinense) seeds based on development and drying process. Repositório Alice
SANTOS, H. O. dos; DUTRA, S. M. F.; PEREIRA, R. W.; PIRES, R. M. De O.; VON PINHO, E. V. de R.; ROSA, S. D. V. F. da; CARVALHO, L. M. de.
The objective in this research was to study the physiological and biochemical alterations in habanero pepper during the development and after the natural and controlled drying. The experiments were conducted at Seeds Laboratory and in the experimental area of Agriculture Department at Universidade Federal de Lavras (UFLA). The fruits were harvested in four stages of development, being these E1-49, E2- 56, E3- 63 and E4- 70 days after anthesis. After harvest, parts of fruits were kept at rest for seven days. The seeds extracted from the fruits in different periods of harvest were submitted to two methods of drying: artificial drying at 35°C, and natural drying on shadow until 9% of water content. The performance of seeds under different treatments was...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Capsicum chinense Jacquin; Seeds formation; Vigor of seeds.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1065195
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Quality of soybean seeds with different lignin content obtained from desiccated plants. Repositório Alice
BOTELHO, F. J. E.; OLIVEIRA, J. A.; VON PINHO, E. V. de R.; CARVALHO, E. R.; RESENDE, M. P. M.; REIS, L. V..
bitstream/item/199970/1/5421-17775-1-PB.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Glycine Max; Desiccants.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1110958
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