Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 12
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Características físico-químicas e de rendimento de cultivares de goiabas (Psidium guajava l.) produzidas em Pelotas-RS. Repositório Alice
KRUMREICH, F. D.; CORRÊA, A. P. A.; HARTWIG, N.; SOUSA, C. T.; KROLOW, A. C. R.; ZAMBIAZI, R. C..
2013
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Goiaba.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/974176
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Carne de capivara produzida em sistema semi-intensivo. Infoteca-e
PINHEIRO, M. S.; POUEY, J. L. O. F.; LEMES, J. S.; CORRÊA, A. P. A.; ZAMBIAZI, R. C.; FIORENTINI, A. M..
2012
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Capivara.
Ano: 2012 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/973977
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Chemical characterization and oxidative stability of olive oils extracted from olive trees of Southern Brazil. Repositório Alice
BUSCATTO, M. H.; ZAMBIAZI, R. C.; CRIZE-CARDOSO, M.; PIARNICKI, C. M. S.; MENDONÇA, C. R. B.; DUTRA, F. L. G.; COUTINHO, E. F..
bitstream/item/169059/1/Enilton-Coutinho-52n12a12.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Olea europaea; Compostos bioativos; Ácidos graxos; Período de indução; Azeitona.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1082619
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Conteúdo de fibras em genótipos de abóboras (Cucurbita maxima). Repositório Alice
KRUMREICH, F. D.; CORRÊA, A. P. A.; KROLOW, A. C. R.; PRIORI, D.; BARBIERI, R. L.; ZAMBIAZI, R. C..
2012
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Abóboras.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/948796
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effect of nanoencapsulation using PLGA on antioxidant and antimicrobial activities of guabiroba fruit phenolic extract. Repositório Alice
PEREIRA, M. C.; OLIVEIRA, D. A.; HILL, L. E.; ZAMBIAZI, R. C.; BORGES, C. D.; VIZZOTTO, M.; MERTENS-TALCOTT, S.; TALCOTT, S.; GOMES, C. L..
Guabiroba fruit has been highlighted for its high phytochemical content, particularly of phenolic compounds. The stability, bioavailability, and bioactivity of these compounds can be enhanced by nanoencapsulation, to improve functionality. Poly (D,L-lactic-co-glycolic) acid (PLGA) nanoparticles containing phenolic extract of guabiroba (GPE) were synthesized by an adapted emulsion-evaporation method and their physico-chemical and functional properties were studied at two lactic to glycolic acid ratios (50:50 and 65:35). Higher (P < 0.05) or equivalent antioxidant capacity compared to free GPE were observed for GPE-loaded nanoparticles. Free extract and PLGA nanoparticles were effective inhibitors of Listeria innocua, with lower (P < 0.05) GPE...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Fruta; Guabiroba.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1085814
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Estudo de consumo de azeites de oliva virgem extra. Repositório Alice
JORGE, Z. L. C.; TREPTOW, R. O.; JORGE, R. O.; ZAMBIAZI, R. C.; KROLOW, A. C. R..
2014
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Azeite de oliva.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/995851
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Estudo sensorial da qualidade de azeites de oliva virgem extra monovarietais e blend`s comercializado no Rio Grande do Sul. Repositório Alice
JORGE, Z. L. C.; TREPTOW, R. O.; JORGE, R. O.; KROLOW, A. C. R.; ZAMBIAZI, R. C..
2010
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Sensorial.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/869484
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Isoflavone aglycone content and the thermal, functional, and structural properties of soy protein isolates prepared from hydrothermally treated soybeans. Repositório Alice
WALLY-VALIM, A, P.; VANIER, N. L.; ZAVAREZE, E. DA R.; ZAMBIAZI, R. C.; CASTRO, L. A. S. de; SCHIRMER, M. A.; ELIAS, M. C..
Soybeans were hydrothermally treated at 2 different temperatures (40 °C and 60 °C) and for 4 different hydration times (4, 8, 12, and 16 h) to (i) increase the isoflavone aglycone content in a soy protein isolate and (ii) evaluate the changes in thermal, functional, and structural properties of a soy protein isolate as a function of hydrothermal treatment conditions. Our study is the first to evaluate aglycone content, extraction yield, ?-glucosidase activity, differential scanning calorimetry, protein digestibility, scanning electron microscopy, water absorption capacity (WAC), foaming capacity (FC), and foaming stability of soy protein isolates prepared from hydrothermally treated soybeans. For aglycone enhancement and the extraction yield maintenance of...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Soja.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1041964
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Parâmetros físico-químicos de azeites virgem extra "gourmet" varietais comercializados no mercado do Rio Grande do Sul. Repositório Alice
JORGE, R. O.; JORGE, Z. L. C.; ZAMBIAZI, R. C.; KROLOW, A. C. R..
2014
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Azeites de oliva.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/995833
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Perfil de ácidos graxos do óleo de semente de abóboras crioulas (Cucurbita máxima L.). Repositório Alice
CORRÊA, A. P. C.; SILVA, S. D. S. da.; D'AVILA, R.; KROLOW, A. C. R.; ZAMBIAZI, R. C..
2013
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Acido oleico; Ácidos graxos insaturados; Cucurbitaceae; Cromatografia gasosa.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/972995
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Perfil de ácidos graxos do óleo de semente de abóboras crioulas (Cucurbita maxima L.). Repositório Alice
CORRÊA, A. P. A.; SILVA, S. D. S.; D'AVILA, R.; KROLOW, A. C. R.; ZAMBIAZI, R. C..
2013
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Óleos vegetais.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/997029
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Teor de cinzas em acessos de abóboras (cucurbita máxima l.) do Rio Grande do Sul. Repositório Alice
KRUMREICH, F. D.; SOUSA, C. T.; CORRÊA, A. P. A.; KROLOW, A. C. R.; ZAMBIAZI, R. C..
2013
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Cucurbitaceae; Acessos; Cinzas.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/973001
Registros recuperados: 12
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional