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AGREGAÇÃO DE VALOR: UMA ALTERNATIVA PARA A EXPANSÃO DO MERCADO DE ALIMENTOS ORGÂNICOS AgEcon
Vilckas, Mariangela; Nantes, Jose Flavio Diniz.
The lack of sustainability of many rural companies has caused a position change of the rural producers which have been using management tools in their activities. Adding value is an interesting strategy for the rural producers to improve the profitability of their activity and also to reach new markets. Such strategy may be enhanced by means of products classification in accordance with an established standard, the use of proper packaging, products industrialization and development of a brand for the products. In the present paper, two companies placed in São Paulo State, which produce and add value to organic food, were studied. The results show that adding value to organic food is a very interesting alternative for the development of this market, which...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Adding value; Organic food; Rural management.
Ano: 2007 URL: http://purl.umn.edu/43728
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Avaliação sensorial de pescado: empanado, quibe e hambúrguer produzidos com carne mecanicamente separada de Cachara. Repositório Alice
DELBEM, A. C. B.; GARBELINI, J. DA S.; SANTOS, T. S. DOS.; LARA, J. A. F. de.
Em função da demanda por produtos com maior conveniência de preparo, muita indústrias têm mostrado interesse em desenvolver novos produtos à base de peixe. A análise sensorial é usada para provocar, medir, analisar e interpretar as reações produzidas pelos novos produtos para os consumidores. O objetivo deste trabalho foi realizar a avaliação sensorial de processados tipo: empanado, quibe e hambúrguer produzidos com carne mecanicamente separada de cachara. In function of the demand for greater convenience of preparation, many industries have shown interest in developing new products based on fish. Sensory analysis is used to cause, measure, analyze and interpret the reactions produced by the new products for consumers. The objective of this work was the...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Agregação de valor; Minced; Processamento tecnológico; Adding value; Fish processing.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/868261
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Percepções de consumidores sobre carne bovina com indicação geográfica de raças locais brasileiras, Campo Grande-MS. Repositório Alice
MORAES, A. S.; ALVES, F. V.; JULIANO, R. S.; FIORAVANTI, M. C. S.; LOPES, J. C. dos S.; BARCELLOS, G. P.; ABDO, Y..
Foi realizado levantamento com 347 consumidores de carne bovina em 12 estabelecimentos que comercializam carnes em Campo Grande (MS), a fim de identificar sua percepção com relação às carnes diferenciadas, especialmente identificação geográfica (IG), buscando entender como essa percepção pode ser utilizada como estratégia para conservação de raças locais, como o bovino Pantaneiro e o bovino Curraleiro Pé-Duro, e identificar se estão dispostos a pagar por estes atributos. Os dados foram obtidos por meio de entre vistas verbais utilizando um questionário semiestruturado composto por questões fechadas e abertas, subdividido em duas partes, uma referente ao perfil do consumidor e outra sobre seu conhecimento das características de carnes com indicação...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Agregação de valor; Carne bovina; Conservação in situ; Pantanal; Cerrado; Adding value; Beef; In situ conservation.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/973562
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PREPARING FOR SUCCESS IN THE AGRIBUSINESS MARKET PLACE AgEcon
Boehlje, Michael; Akridge, Jay T.; Kalaitzandonakes, Nicholas G..
With the dramatic changes occurring in the agricultural industries, it is critical to develop and maintain competencies that will enhance one's competitive position in this rapidly evolving market. The skills or capacities required to be successful are dynamic capabilities which embrace new ideas, change, innovation, analysis, integration, and teamwork-capabilities which may not be part of the experience base in the more traditional agriculture of the past.
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Adding value; Capabilities; Change; Innovation; Intellectual capital; Organizational transformation; Agribusiness.
Ano: 2002 URL: http://purl.umn.edu/14655
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Valorização de coprodutos da cadeia do dendê. Infoteca-e
MORAIS, J. P. S.; MEDEIROS, E. P. de; SILVA, J. A. da; ROSA, M. de F.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; ALEXANDRE, L. C.; CASSALES, A. R.; SANTOS, M. A..
2013
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Óleo de palma; Dendê; Extração do óleo; Agregação de valor; Palm oil; Oil extraction; Adding value.
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/981759
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