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Anais do Workshop de Diagnóstico microbiológico de campylobacter aplicado à avicultura. Embrapa Suínos e Aves. Infoteca-e
VAZ, C. S. L..
2012
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Campylobacter; Avicultura.
Ano: 2012 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/953935
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Análise da presença de campylobacter spp em carne de frango comercializada em supermercados Repositório Alice
POZZA, J. dos S.; RECH, D. V.; VAZ, C. S. L.; BAMPI, G. B..
2013
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Indústria do frango; Frango de corte; Sanidade animal; Toxicologia de alimentos; Broiler chickens; Animal health; Campylobacter; Food safety; Poultry industry.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/973671
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Aspectos epidemiológicos de campylobacter em frangos de corte. Infoteca-e
VAZ, C. S. L.; RECH, D. V.; POZZA, J. dos S.; WÜRFEL, S. de F. R.; MATTOS, G. L. M.; SANTOS, F. B. de O.; SILVA, V. S..
2011
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Frango de corte; Sanidade; Epidemiologia; Campylobacter; Bacteriologia.
Ano: 2011 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/913776
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Bacterioses. Repositório Alice
NOGUEIRA, M. F.; CRUZ, T. F. da..
2007
Tipo: Capítulo em livro científico (ALICE) Palavras-chave: Brucelose; Leptospirose; Febre maculosa brasileira; Tuberculose bovina; Coto ou papeira; Bacterioses causadas por Enterobacteriaceae; Aeromonas; Campylobacter.
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/812596
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Campylobacter em carne de frango: foco nos programas de autocontrole. Infoteca-e
VAZ, C. S. L.; RECH, D. V.; DUARTE, S. C..
2014
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Autocontrole; Campylobacter.
Ano: 2014 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1013434
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Campylobacter em carne de frango resfriada. Repositório Alice
POZZA, J. dos S.; RECH, D. V.; VAZ, C. S. L..
2012
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Bactéria; Campylobacter; Frango de corte; Segurança alimentar.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/946046
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Campylobacter in broilers: detection, characterization and dynamics of colonization. Repositório Alice
VAZ, C. S. L.; RECH, D. V.; POZZA, J. dos S.; MATTOS, G. L. M.; SANTOS, F. B. de O.; COLDEBELLA, A.; SILVA, V. S.; LAURIA-FIGUEIRAS, A. L..
2012
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Campylobacter; Frango de corte; Food safety; Poultry.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/953313
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Campylobacter: o que é? como evitá-lo? Infoteca-e
VAZ, C. S. L.; MATTHIENSEN, A.; RECH, D. V.; ALBINO, J. J.; SOUZA, J. C. P. V. B..
2012
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Campylobacter; Prevenção.
Ano: 2012 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/952580
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Caracterização bioquímica e molecular de campylobacter termófilos. Repositório Alice
ALVES, L.; RECH, D. V.; VAZ, C. S. L..
2010
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Campylobacter; Identificação bioquímica; Macrorestrição de DNA.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/874548
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Caracterização genotípica de Campylobacter isoladas de diferentes integrações de frangos de corte. Repositório Alice
RECH, D. V.; VAZ, C. S. L.; POZZA, J. dos S.; SILVA, V. S..
2013
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Frango de corte; Bacteriologia; Broiler chickens; Campylobacter.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/971409
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Controlling Campylabacter in the Chicken Meat Chain: A Cost-Utility Analysis AgEcon
Mangen, Marie-Josee J.; Havelaar, Arie H.; Nauta, Maarten J.; de Koeijer, Aline A.; de Wit, G. Ardine.
The aim of this study was the estimation of cost-utility of interventions to control Campylobacter contamination of broiler meat. The relative risk, the intervention costs, the disease burden (expressed in DALYs) and the costs-of-illness for the various interventions were necessary inputs for the cost-utility analysis. The cost-utility is expressed in net costs per reduced DALY. The most cost-effective interventions are: reduction of faeces leakage in the slaughter line and decontamination of the carcass by dipping in a chemical solution. Phage therapy might be another cost-effective intervention, depending on assumed costs/chicken. Irradiation is the most efficient intervention, but the least cost-effective.
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Food safety; Cost-utility; Disease burden; Campylobacter; Chicken meat; Food Consumption/Nutrition/Food Safety; D61; D81; I18.
Ano: 2005 URL: http://purl.umn.edu/24763
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CUIDADOS com as doenças da reprodução na estacão de monta. Repositório Alice
Touro. Vaca. Doença.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Bovino de corte; Reprodução; Doenca; Sanidade; Estação de monta; Touro; Vaca; Brucelose; Campilobacteriose; Triconomiase; Leptospirose; Rinotraqueite; Diarreia; Beef cattle; Reproduction; Disease; Health; Breeding seasons; Bull; Cow; Brucellosis; Campylobacter; Protozoal infections; Leptospirosis; Rhinotracheitis; Diarrhoea.
Ano: 1997 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/317883
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Detecção de campylobacter termófilos em granjas comerciais de frangos de corte. Repositório Alice
VAZ, C. S. L.; RECH, D. V.; POZZA, J. dos S.; SILVA, V. S..
2013
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Granja comercial; Campylobacter; Frango de corte; Broiler chickens; Poultry housing.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/971404
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Detecção por PCR de Campylobacter termófilos em materiais de frangos de corte obtidos em frigorífico. Repositório Alice
ALVES, L.; RECH, D. V.; POZZA, J. dos S.; SILVA, V. S.; VAZ, C. S. L..
2011
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Bactéria; Campylobacter; Frango de corte.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/914414
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Dynamics of thermophilic campylobacter colonization in broiler flocks reared on reused litter. Repositório Alice
VAZ, C. S. L.; RECH, D. V.; POZZA, J. dos S.; SANTOS, F. B. de O.; COLDEBELLA, A.; SILVA, V. S..
2012
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Campylobacter; Bacteriologia; Frango de corte.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/940313
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Efeito do enriquecimento seletivo de amostras sobre a PCR para detecção de campylobacter termófilos em material avícola. Repositório Alice
WÜRFEL, S. de F. R.; POZZA, J dos S.; VAZ, C. S. L.; RECH, D. V..
2011
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Avicultura; Campylobacter; Frango de corte; PCR.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/917273
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Enumeração de Campylobacter em carcaças, cortes e miúdos de frango produzidos no Rio Grande do Sul. Repositório Alice
MULINARI, E. L.; SALVATORI, R. U.; MAJOLO, C..
Com o objetivo de quantificar a presença de Campylobacter em carcaças, cortes e miúdos de frango produzidos no estado do Rio Grande do Sul, 50 amostras foram analisadas por meio da técnica UFC/g (Unidade Formadora de Colônia por grama) SimPlate®.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Campylobacter; Frango; Número mais provável; SimPlate®; Poultry.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/997721
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Estimated Annual Costs of Campylobacter-Associated Guillain-Barre Syndrome AgEcon
Buzby, Jean C.; Roberts, Tanya; Allos, Ban Mishu.
Guillain-Barre syndrome (GBS) is an autoimmune reaction that can cause acute neuro-muscular paralysis. Of an estimated 2,628 to 9,575 new U.S. cases with GBS annually, 526 to 3,830 are triggered by infection with Campylobacter, the most frequently isolated cause of foodborne diarrhea. Estimated total annual costs of Campylobacter-associated GBS of $0.2 to $1.8 billion plus previously estimated costs of campylobacteriosis ($1.3 to $6.2 billion) add to total annual costs from Campylobacter of $1.5 to $8.0 billion (1995 dollars). Assuming 55-70 percent of costs are attributable to foodborne sources, costs of campylobacteriosis from food sources ($0.7 to $4.3 billion) and costs of associated GBS ($0.1 to $1.3 billion) combined equal total annual costs of $0.8...
Tipo: Report Palavras-chave: Campylobacter; Cost-of-illness; Foodborne pathogens; Guillain-Barre syndrome; Lost productivity; Medical costs; Food Consumption/Nutrition/Food Safety; Health Economics and Policy.
Ano: 1997 URL: http://purl.umn.edu/33969
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Estimating the Costs and the Disease Burden Associated With Campylobacter Infections and Sequelae in the Netherlands AgEcon
Mangen, Marie-Josee J.; Havelaar, Arie H.; de Wit, G. Ardine; Bernsen, Rob A.J.A.M.; van Koningsveld, Rinske.
Campylobacter infections pose an important public health problem in the Netherlands. Approximately 79,000 persons per year are estimated to experience symptoms of acute gastroenteritis. Further annually some 1400 ReA cases, 60 GBS cases and 11 IBD cases are associated with a previous Campylobacter infection. Using a stochastic simulation model the disease burden and the cost-of-illness of Campylobacter infections and its sequelae were estimated. Estimates of the Campylobacter-associated disease burden and costs-of-illness were 1185 DALYs (90% C.I. 693 - 1845 DALYs) per year and some 21 million E (90% C.I. 10 - 38 million E) per year respectively.
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Campylobacter; Sequelae; Cost-of-illness; Disease burden; Netherlands; Food Consumption/Nutrition/Food Safety.
Ano: 2004 URL: http://purl.umn.edu/24985
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Estudo longitudinal da colonização de frangos de corte por campylobacter termófilos. Repositório Alice
WÜRFEL, S. de F. R.; POZZA, J. dos S.; VAZ, C. S. L.; RECH, D. V.; MATTOS, G. L. M.; SANTOS, F. B. de O.; SILVA, V. S..
2011
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Frango de corte; Campylobacter.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/917345
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