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Características da carcaça de capivaras (Hydrochoerus hydrochaeris) de vida livre. Repositório Alice
FELIX, G. A.; PAZ, I. C. de L. A.; PIOVEZAN, U.; SUNADA, N.; LIMA, K. A. O.; GARCIA, R. G.; CALDARA, F. R.; COSTA JUNIOR, R. G..
O estudo foi realizado com o objetivo de avaliar as características da carcaça de capivaras de vida livre. Para isto foram utilizadas cinco capivaras (2 machos e 3 fêmeas), com peso corporal médio/desvio-padrão de 63,4 kg/100 kg ± 10,25 kg, provenientes de áreas agrícolas da Região da Grande Dourados (MS).
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Áreas agrícolas; Cortes comerciais; Manejo sustentável; Farming crops; Sustainable management; Carcass yield.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/971790
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Características de carcaça de cordeiros em pastagem de azevém manejada em diferentes alturas. Repositório Alice
CARVALHO, P.C. de F.; OLIVEIRA, J.O.R.; PONTES, L. da S.; SILVEIRA, E.O. da; POLI, C.H.EC.; RÜBENSAM, J.M.; SANTOS, R.J. dos.
O objetivo deste trabalho foi avaliar as características de carcaça, de cordeiros mantidos em pastagem de azevém anual (Lolium multiflorum Lam.) manejada em diferentes alturas (5, 10, 15 e 20 cm), sob lotação contínua com carga variável, no período de agosto a novembro de 1999. Utilizou-se um delineamento em blocos ao acaso, com três repetições, e as variáveis estudadas foram submetidas à análise de regressão. Os pesos de abate, carcaça quente, filé mignon, paleta e costela diferiram entre os tratamentos e foram inferiores no tratamento relativo à altura de manejo de 5 cm, quando comparados aos tratamentos de 10, 15 e 20 cm, que não diferiram entre si. Não houve diferença entre tratamentos para os pesos de pernil e de carré. O rendimento de carcaça variou...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Lolium multiflorum; Cortes de carcaça; Desempenho animal; Pastejo; Peso de abate; Rendimento de carcaça; Carcass cuts; Animal performance; Grazing; Slaughter weight; Carcass yield.
Ano: 2006 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/119096
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Características de carcaça em ovinos alimentados com rações contendo torta de mamona. Repositório Alice
GOMES, F. H. T.; CÂNDIDO, M. J. D.; CARNEIRO, M. S. de S.; FURTADO, R. N.; PEREIRA, E. S.; BOMFIM, M. A. D.; SOMBRA, W. A.; BERNARDES, D. F. V..
Resumo - Objetivou-se avaliar a influência de rações que continham torta de mamona em características de carcaça e componentes não carcaça de ovinos. Foram distribuídos 20 ovinos Morada Nova (peso inicial de 18,7±1,18kg) em blocos ao acaso, de acordo com o sexo (machos inteiros e fêmeas), com cinco tratamentos (torta de mamona não tratada, tratada com calcário calcítico, ureia, fosfato monobicálcico e autoclavada) e quatro repetições. Não houve diferença no consumo de matéria seca, ganho de peso total e peso ao abate entre tratamentos e, consequentemente, não ocorreu na maioria das variáveis analisadas entre tratamentos. No entanto, animais alimentados com torta autoclavada e torta tratada com fosfato monobicálcico foram superiores aos alimentados com...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Rendimento de carcaça; Cortes de carcaça; Ovino; Confinamento; Ricinus communis; Destoxificação; Mamona; Torta; Carcass yield; Confinement; Commercial cuts; Detoxification; Sheep.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/923494
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Carcass characteristics, meat quality, feeding behavior of Nelore heifers fed diets containing sunflower pie Animal Sciences
Alves, Karine Regina; Silva, Leandro das Dores Ferreira da; Ribeiro, Edson Luís Azambuja; Guerra, Geisi Loures; Paiva, Fernando Henrique Pereira de; Henz, Éderson Luis.
The aim was to evaluate the feeding behavior, carcass characteristics and meat quality of Nelore heifers fed sunflower pie replacing cottonseed meal. They were used 30 heifers with average initial weight of 274 kg ± 28 kg and average age of 24 months, confined for 76 days. The design was completely randomized with five treatments (0, 150, 300, 450 and 600 g kg-1 DM) and six replicates per treatment. By completing 24 hours after slaughter, it evaluated muscle conformation and degree of finish made the longissimus dorsi at the 13th rib. A representative sample between the 10th and 12th ribs was collected for evaluation of the physical components of carcasses. As well as the other variables, the hot carcass weight, dressing percentage, carcass length and rib...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ciências Agrárias; Zootecnia; Nutrição Animal ribeye area; Softness; Marbling; Carcass yield.
Ano: 2016 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/30183
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Carcass characteristics of feedlot-finished Nellore heifers slaughtered at different weights Animal Sciences
Rezende, Pedro Leonardo de Paula; Restle, João; Bilego, Ubirajara Oliveira; Fernandes, Juliano José de Resende; Missio, Regis Luis; Guimarães, Tiago Pereira.
Carcass and meat characteristics of 48 Nellore heifers at 24 to 30 months of age, with an initial weight of 263.4 ± 13.9 kg, were evaluated. The experiment was set up as a completely randomized design with four treatments, which consisted of four slaughter-weight classes, namely <340, 340-370, 370-400, or >400 kg. Back fat thickness was not influenced (p > 0.05) by slaughter weight in any of the forms it was expressed (mm or %), averaging 5.3 mm. Loin eye area in cm2 increased (p < 0.05) with the increase in slaughter weight. Animals slaughtered at a live weight (LW) of more than 400 kg showed better (p < 0.05) carcass conformation than the other experimental groups (9.8 points). Heifers slaughtered at over 400 kg LW had a more compact (p...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: 5.04.00.00-2 beef cattle; Carcass yield; Conformation; Marbling; Slaughter weight.
Ano: 2019 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/44826
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Correlation among ratio of the rib eye muscle, carcass traits and meat tenderness. Repositório Alice
BONIN, M. de N.; GOMES, R. da C.; MENEZES, G. R. de O.; SURITA, L. M. A.; FAVERO, R.; DE PAULA, L. C.; FERRAZ, . L. J.; FEIJO, G. L. D..
The ratio is a measure of the rib eye to determine the muscle format and is a result of the relationship between the rib eye depth and length. The higher this relation is, the more circular the rib eye is. This measure is mainly utilized in North American abattoir systems to distinguish dairy and beef carcass. Recently, some enterprises related beef cattle production chain have associated this measure with carcass yield, meat quality and consumer acceptance of the rib eye cuts, however no scientific data has been published to establish this association.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Carcass ultrasound; Rib eye format; Carcass yield; Meat quality.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1103790
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Effect of phytase supplementation on performance, bone densitometry and carcass yield in broilers chicks - doi: 10.4025/actascianimsci.v33i3.10702 Animal Sciences
Junqueira, Otto Mack; FCAV UNESP Jaboticabal; Duarte, Karina Ferreira; FCAV UNESP Jaboticabal; Assuena, Vinícius; FCAV UNESP Jaboticabal; Filardi, Rosemeire da Silva; FEIS UNESP Ilha Solteira; Laurentiz, Antonio Carlos de; FEIS UNESP Ilha Solteira; Praes, Maria Fernanda Ferreira Menegucci; FCAV UNESP Jaboticabal.
An experiment was conducted to evaluate the performance, bone densitometry and carcass yield of broilers chicks, using different levels of phytase enzyme. Nine hundred and sixty male one-day-old broiler chicks were used. The birds were distributed in a completely randomized experimental design, involving five treatments and six replications of 32 chicks each. The treatments consisted of a control diet for each phase, and four other diets were formulated adding growing levels of the phytase enzyme (250, 500, 750 and 1,000 FTU of phytase kg-1 feed). When adding the phytase enzyme, the nutritional matrix was valued to guarantee the same nutritional levels as the control diet. In general, the addition of phytase enzyme determined a linear decrease on the...
Tipo: Pesquisa de campo Palavras-chave: 5.04.03.00-1 bone characteristics; Carcass yield; Performance; Phytase enzyme bone characteristics; Carcass yield; Performance; Phytase enzyme.
Ano: 2011 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/10702
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Evaluación de tres razas ovinas paternas en el comportamiento productivo de corderos del nacimiento al peso de sacrificio. Colegio de Postgraduados
Mata Estrada, Analy.
El objetivo del estudio fue evaluar el efecto de raza de semental (RS: Charollais, Dorset o Texel) en características productivas de corderos del nacimiento al peso de sacrificio. Un objetivo secundario fue evaluar los efectos de sexo (SX), tipo de nacimiento de la cría (TN) y edad de la madre (EM). Los datos provienen de una granja ubicada en el municipio de Cuautepec de Hinojosa, Hidalgo. Se aparearon 50 hembras Hampshire con 5 machos Charollais, 2 Dorset y 3 Texel, originarios de diversas granjas en Hidalgo. Las ovejas se alimentaron con paja de avena-cebada, alfalfa y un concentrado comercial. En los corderos se registraron el peso al nacimiento (PN), peso al destete ajustado a 74 días (PDA), ganancia diaria de peso predestete (GDP1), peso al inicio de...
Palavras-chave: Ovinos de carne; Razas paternas; Crecimiento predestete; Crecimiento postdestete; Rendimiento en canal; Meat sheep; Paternal breeds; Preweaning growth; Postweaning growth; Carcass yield; Ganadería; Maestría.
Ano: 2013 URL: http://hdl.handle.net/10521/2171
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Feedlot performance and carcass yield of Hararghe Highland (Bos indicus) bulls using different concentrate feeds Animal Sciences
Gebremariam, Tsegay Teklebrhan.
A study was conducted to evaluate the feedlot performance and carcass yield of Hararghe Highland bull using different types of concentrate feeds fed grass hay as a basal diet in eastern Ethiopia. Thirty Hararghe Highland bulls were blocked by weight and randomly allocated to one of the following six treatments. T1 = Hay ad libitum + 4kg dried cafeteria leftover; T2 = Hay ad libitum + 4kg wheat bran; T3 = Hay ad libitum + 4 kg d-1 maize grain; T4 = Hay ad libitum + 4kg d-1 mix (1:1, wheat bran to maize grain, respectively); T5 = Hay ad libitum + 4kg scrambled whole groundnut; T6 = Hay ad libitum + 4kg d-1 mix (equal proportion of maize grain, wheat bran, dried cafeteria leftover and scrambled whole groundnut. Bulls were fed for 90 days and slaughtered for...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Concentrate; Carcass yield; Feedlot; Hararghe Highland bull..
Ano: 2018 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/42557
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Meat and carcass characteristics of free-living capybaras (Hydrochoerus hydrochaeris). Repositório Alice
FELIX, G. A.; PAZ, I. C. de L. A.; PIOVEZAN, U.; GARCIA, R. G.; PINHEIRO, M. S.; FERNANDES, A. R. M.; LIMA, K. A. O.; REZENDE, M. A..
This study aimed to evaluate carcass and meat characteristics of free&#8208;living capybaras (Hydrochoerus hydrochaeris) from agricultural areas of Grande Dourados, MS, Brazil. Carcass weight, yield and measures, as well as of commercial cuts weight of five animals (2 males and 3 females, body weight between 63.4&#8208;100 kg) were determined. The following parameters: moisture, protein, fat, ash, Ca, P and Fe, water holding capacity, cooking losses, shear force and color Instrumental color in CIE&#8208;Lab coordinates were determined to meat cuts (Loin, ribs, L. dorsi, chuck/brisket, ham and bottom sirloin). The dressing percentage average value was 62.47% of body weight and cold carcass yield was 57.89% of body weight, with no difference...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Capibaras; Rendimiento de canal; Cortes de carne comerciales; Composición química; Sustentabilidad; Capybaras; Carcass yield; Commercial meat cuts; Chemical composition; Color; Sustainability.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/991074
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Níveis de cloro para codornas italianas destinadas à produção de carne - DOI: 10.4025/actascianimsci.v32i1.8215 Animal Sciences
Raquel, Débora Linhares; Universidade Federal do Ceará; Lima, Raffaella Castro; Freitas, Ednardo Rodrigues; Sá, Newton Lima; Xavier, Regina Patrícia de Souza; Paiva, André Campos.
Com o objetivo de determinar os melhores níveis nutricionais de cloro para codornas italianas destinadas à produção de carne (um a 49 dias de idade), foram utilizadas 384 codornas com um dia de idade, distribuídas em delineamento inteiramente casualizado, com seis tratamentos e oito repetições de oito aves por unidade experimental. Os níveis de cloro avaliados foram: 0,07; 0,12; 0,17; 0,22; 0,27 e 0,32%. Não foram observados efeitos significativos dos níveis de cloro das rações sobre todos os parâmetros avaliados. Considerando-se que os níveis de cloro não promoveram sinais de deficiência ou excesso que pudessem ser determinados por alterações no desempenho das codornas, pode-se recomendar que rações para codornas de corte de um a 49 dias de idade podem...
Tipo: Pesquisa de campo ; análise laboratorial Palavras-chave: 5.04.00.00-2 consumo de água; Desempenho; Eletrólitos; Rendimento de carcaça; Sal; Umidade das excretas Zootecnia water intake; Performance; Electrolyte; Carcass yield; Salt; Excreta moisture.
Ano: 2009 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/8215
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Productive performance and quantitative carcass traits of lambs fed saccharine sorghum silage. Repositório Alice
MANARELLI, D. M.; ORRICO JUNIOR, M. A. P.; RETORE, M.; VARGAS JUNIOR, F. M.; SILVA, M. S. J. da; ORRICO, A. C. A.; BORQUIS, R. R. A.; CRONE, C.; NEVES, F. de O..
bitstream/item/202116/1/ID-36876.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: BRS 506; BRS 511; Rendimento de carcaça; Intake; Roughage; Sorgo sacarino; Sorghum Bicolor; Volumosos; Cordeiro; Carcass yield.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1112288
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Utilização de complexo enzimático em rações para codornas de corte - doi: 10.4025/actascianimsci.v33i3.11216 Animal Sciences
Iwahashi, Alexandre Shigueki; Universidade Estadual de Maringá; Furlan, Antônio Claudio; Universidade Estadual de Maringá; Scherer, Carina; Universidade Estadual de Maringá; Ton, Ana Paula Silva; UEM; Lorençon, Leticia; UEM; Scapinello, Cláudio; Universidade Estadual de Maringá.
Foram conduzidos dois experimentos com o objetivo de avaliar os efeitos da suplementação enzimática das rações à base de milho e farelo de soja sobre o desempenho e metabolizabilidade dos nutrientes em codornas de corte. Os tratamentos foram: controle positivo para atendimento das exigências; controle positivo suplementado com complexo enzimático e controles negativos suplementados reduzidos em 2 e 4% nos teores de energia metabolizável e aminoácidos. Na fase inicial, observou-se aumento no consumo de ração (p < 0,05) no tratamento controle negativo reduzido em 4% na energia metabolizável e aminoácidos em comparação aos tratamentos controle positivos. Na fase de crescimento o consumo de ração, conversão alimentar e rendimento de carcaça não diferiram (p...
Tipo: Pesquisa de campo ; análise laboratorial Palavras-chave: 5.04.03.02-8 balanço de nutrientes; Carboidrases; Coturnix coturnix sp.; Desempenho; Enzimas; Rendimento de carcaça nutrient balance; Carbohydrases; Coturnix coturnix sp.; Performance; Enzymes; Carcass yield.
Ano: 2011 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/11216
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