Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 29
Primeira ... 12 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Analysis of phylogeny, distribution, and pathogenicity of Botryosphaeriaceae species associated with gummosis of Anacardium in Brazil, with a new species of Lasiodiplodia. Repositório Alice
BRITO NETTO, M. S.; LIMA, W. G.; CORREIA, K. C.; SILVA, C. de F. B. da; THON, M.; MARTINS, R. B.; MILLER, R. N. G.; MICHEREFF, S. J.; CÂMARA, M. P. S..
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Agressividade; Caju; Fruta tropical; ITS; Agressiveness; Cashew; Tropical fruit; ITS.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1072039
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Aspectos econômicos do cajueiro. Infoteca-e
SERRANO, L. A. L.; MELO, D. S..
2013
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Caju; Aspecto econômico; Cashew; Economic aspect.
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/966993
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Avanços, desafios e novas estratégias do melhoramento genético do cajueiro no Brasil. Repositório Alice
CAVALCANTI, J. J. V.; VIDAL NETO, F. das C.; BARROS, L. de M..
2013
Tipo: Capítulo em livro científico (ALICE) Palavras-chave: Cajueiro; Melhoramento; Cashew; Breeding; Northeast; Brazil.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/983841
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cajá-flavored drinks: a proposal for mixed flavor beverages and a study of the consumer profile Ciênc. Tecnol. Aliment.
Mamede,Maria Eugênia de Oliveira; Kalschne,Daneysa Lahis; Santos,Adriana Pereira Coelho; Benassi,Marta de Toledo.
Mixed flavor beverages represent a trend that is gaining the allegiance of potential fruit juice consumers. The present study proposed to prepare mixed flavor beverages and verify their consumer acceptance. Cajá beverage (sample A) was used as the standard. The other beverages were prepared by mixing the cajá-flavored product with other flavors: strawberry (B), pineapple (C), jabuticaba (D), mango (E) and cashew (F). The consumer profiles in the two regions studied were similar. Overall beverages B, A and F were the most accepted, with scores of 7.7, 6.4 and 6.2, respectively. Internal Preference Mapping showed that most of the consumers were located near beverages A, B and F, confirming the acceptance results. The consumers indicated appearance and flavor...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Consumer segmentation; Physical and chemical characteristics; Strawberry; Cashew; Internal preference mapping.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612015000100143
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cajueiro. Infoteca-e
CALZAVARA, B. B. G..
1987
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Caju; Fruta; Cultivo; Muda; Producao; Anacardium occidentale; Amazonia; Brasil; Cashew; Cultivation; Fruit; Cultting; Production.
Ano: 1987 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/383805
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Caracterização cultural, morfológica e patogênica de Lasiodiplodia theobromae associado a frutíferas tropicais. Repositório Alice
LIMA, J. S.; MOREIRA, R. C.; CARDOSO, J. E.; MARTINS, M. V. V.; VIANA, F. M. P..
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Cajueiro; Graviola; Spondias; Inoculação; Cashew; Soursop; Spondias; Inoculation.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/971057
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cashew Production in Guinea Bissau AgEcon
Kyle, Steven C..
Cashew is by far the most important cash crop grown in Guinea Bissau. Indeed, the degree of export dependence on this crop exceeds even the export dependence of most members of OPEC on oil exports. This paper provides an overview of the current system of cashew production in Guinea Bissau and suggests policies to improve production, marketing and international sales.
Tipo: Working or Discussion Paper Palavras-chave: Cashew; Poverty; Macroeconomy; Financial Economics; Production Economics.
Ano: 2009 URL: http://purl.umn.edu/55925
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Colletotrichum isolates related to Anthracnose of cashew trees in Brazil: morphological and molecular description using LSU rDNA sequences BABT
Lopez,Ana Maria Queijeiro; Lucas,John Alexander.
Thirty six isolates of fungi obtained from anthracnose lesions of cashew and associated host plants in Brazil, were compared by their cultural, morphological and partial sequences of the 28S ribosomal DNA characters. They showed a high degree of cultural variability. The average mycelial growth rate on all tested media ranged from 10.2-13.3 mm/day between the isolates. Most of them produced perithecia (sterile and fertile) and some produced setae (sterile and fertile). All the isolates produced acervuli with predominantly cylindrical conidia (12.4-17.7 µmX 4.8-6.0 µm in width) with round ends, which became septate on germination, and produced unlobed or slightlylobed appressoria. Comparison of the D2 domain of the large subunit (LSU) rDNA sequences with...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Anthracnose; Inflorescence blight; Colletotrichum; RDNA; Cashew; Anacardium occidentale.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132010000400001
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effect of osmotic dehydration on the drying kinetics and quality of cashew apple, Repositório Alice
AZOUBEL, P. M.; EL-AOUAR, A. A.; TONON, R. V.; KUROZAWA, L. E.; ANTONIO, G. C.; MURR, F. E. X.; PARK, K. J..
The effect of different osmotic pretreatments on cashew apple drying kinetics and product quality were investigated.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Secagem; Cinética; Desidratação osmótica; Qualidade; Cajú; Cashew.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/161543
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effects of industrial cashew nut processing on anacardic acid content and allergen recognition by IgE. Repositório Alice
MATTISON, C. P.; CAVALCANTE, J. M.; GALLÃO, M. I.; BRITO, E. S. de.
bitstream/item/177370/1/ART18001.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Ácidos Anarcárdicos; Alérgeno alimentar; Processamento de comida; IgE; Allergy; Anacardic acids; Cashew; Food allergen; Caju; Alergia; Anacardium Occidentale; Food processing.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1089545
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Evaluation of the antinociceptive and anti-inflammatory effects of the acetone extract from Anacardium occidentale L BJPS
Vanderlinde,Frederico Argollo; Landim,Higor Frutuoso; Costa,Elson Alves; Galdino,Pablinny Moreira; Maciel,Maria Aparecida Medeiros; Anjos,Gineide Conceição dos; Malvar,David do Carmo; Côrtes,Wellington da Silva; Rocha,Fábio Fagundes da.
The stem bark of Anacardium occidentale L. (Anacardiaceae), commonly called cashew, is used in Brazilian traditional medicine for the treatment of gastric and inflammatory disorders. The present study was carried out to investigate the in vivo anti-inflammatory activities of the acetone extract (AE) of the stem bark of A. occidentale. We evaluated the pharmacological activities of this plant material through the analgesic, antiedematogenic and chemotaxic inhibitory effects produced by the AE. The oral administration (p.o.) of mice with the AE (0.1, 0.3 and 1.0 g/kg) or positive control indomethacin (10 mg/kg) inhibited acetic acid-induced writhing by 18.9, 35.9, 62.9 and 68.9%, respectively (ID50% = 530 mg/kg). The highest dose of the AE was able to...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Anacardium occidentale L./analgesic activity; Anacardium occidentale L./anti-inflammatory activity; Anacardium occidentale L./antiedematogenic activity; Anacardiaceae; Cashew.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1984-82502009000300008
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
First report of Erysiphe quercicola causing Powdery Mildew on Cashew in Brazil. Repositório Alice
CARDOSO, J. E.; VIANA, F. M. P.; MARTINS, M. V. V.; ARAUJO, F. S. A..
bitstream/item/179598/1/ART18037.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Cashew; Oídio; Powdery mildew; Brazil.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1093079
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
First report of Robillarda sessilis associated with Anacardium occidentale and Beaucarnea recurvata leaf spots in Brazil. Repositório Alice
FREIRE, F. das C. O.; LIMA, J. S.; GONÇALVES, F. J. T.; CARDOSO, J. E..
Tipo: Nota Técnica/Nota Científica (ALICE) Palavras-chave: Caju; Anacardium occidentale; Robillarda sessilis; Primeiro relatório; Cashew; Anacardium occidentale; Robillarda sessilis; Primeiro relatório.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1072747
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Fisiologia e tecnologia pós-colheita do pedúnculo do cajueiro. Infoteca-e
MOURA, C. F. H.; ALVES, R. E.; SILVA, E. de O.; LOPES, M. M. de A..
2013
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Caju; Castanha de caju; Pós-colheita; Cashew; Cashew nut; Postharvest.
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/981657
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Frutas: perspectivas e manejo integrado sustentavel da mosca branca. Repositório Alice
HAJI, F. N. P..
1999
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Fruta; Manejo integrado; Mosca branca; Sustentabilidade; Citro; Coco; Manga; Mamao; Goiaba; Abacate; Graviola; Banana; Caju; Maca; Pera; Uva; Citrus spp; Cocos nucifera; Mangifera indica; Carica papaya; Psidium guajava; Persea americana; Musa spp; Anacardium ocidentalis; Malus domestica; Pyrus communis; Vitis vinifera; Aleyrodidae; Fruits; Integrated management; White flies; Sustainability; Citrus; Coconuts; Mangoes; Papayas; Guava; Avocado; Cherimoyas; Cashew; Apples; Grapes.
Ano: 1999 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/133740
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Influence of osmotic pretreatment on dried cashew apple acceptability. Repositório Alice
AZOUBEL, P. M.; TONON, R. V.; ANTONIO, G. C.; KUROZAWA, L. E.; MURR, F. E. X..
2009
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Desidratação osmótica; Secagem; Cajú; Cashew.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/256940
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Morphological analyses of Pseudoidium anacardii (Noack U. Braun & R. T. A. Cook) noack infecting brazilian cashew plants. Repositório Alice
PINTO, O.R. de.; MUNIZ, C. R.; CARDOSO, J. E.; OLIVEI, F. S. A. de; LIMA, J.S..
2015
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Oidium; Cashew; Nut; Fungi; Appressoria; Obligate parasite; Oidium; Cashew nut; Fungi; Appressoria; Obligate parasite.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1030199
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Morphological variability of cashews from the Brazilian Cerrado. Infoteca-e
BORDALLO, P. do N.; SOBREIRA JÚNIOR, O. V.; OLIVEIRA, K. G. S.; CASTRO, A. C. R. de.
2010
Tipo: Recomendação Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Morphological variability; Cashew; Brazilian Cerrado; Germplasm bank.
Ano: 2010 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/882079
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Nutrição mineral do cajueiro. Infoteca-e
OLIVEIRA, V. H. de; TANIGUCHI, C. A. K.; CRISOSTOMO, L. A..
2013
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Caju; Fruta tropical; Cultivo; Cashew; Tropical fruit; Cultivation.
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/981670
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
O cajueiro e suas características. Infoteca-e
SERRANO, L. A. L..
2013
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Caju; Características; Cashew; Characteristic.
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/966943
Registros recuperados: 29
Primeira ... 12 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional