Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 6
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
A prospective study of acrylamide intake from coffee consumption in Latin America. Repositório Alice
PORTO, A. C. V.; FREITAS-SILVA, O.; ROSA, J. S. da; GOTTSCHALK, L. M. F..
2014
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Coffee arabica; Coffeea canephora; Food safety.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1000329
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Coffee seedlings in different substrates and protected environments REA
Silva,Arthur P. da; Costa,Edilson; Espírito Santo,Tiago L. do; Silva,Luan E. da; Martins,Roberta F..
The production of high-quality seedlings is a critical factor for successful implementation of a determined crop in the field. In order to evaluate the production of coffee seedlings, experiments were conducted with different substrates and in different protected environments. Treatments consisted of evaluation of the following substrates: 50% cattle manure + 50% commercial substrate, 50% cattle manure + 50% vermiculite, 50% commercial substrate + 50% vermiculite, 1/3 cattle manure + 1/3 commercial substrate + 1/3 vermiculite, 50% cattle manure + 50% sand, 1/3 sand + 1/3 cattle manure + 1/3 commercial substrate and 50% commercial substrate + 50% sand. These substrates were tested in different protected environments: agricultural greenhouse, mesh screen...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Coffee arabica; Cattle manure; Vermiculite; Commercial substrate; Sand.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-69162013000400001
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efeito do aumento da concentração de CO2 e da temperatura no transporte de elétrons em plantas de Coffee arabica L.. Repositório Alice
RODRIGUES, W. P.; MARTINS, M. Q.; FORTUNATO, A. S.; MARTINS, L. D.; PARTELLI, F. L.; CAMPOSTRINI, E.; SEMEDO, J. N.; PAIS, I. P.; TOMAZ, M. A.; COLWEL, F.; SCOTTI-CAMPOS, P.; GHINI, R.; LIDON, F. C.; MATTA, F. M. da; RAMALHO, J. C..
2015
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: CO2; Coffee arabica.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1037178
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Nitrogen loss by volatilization of nitrogen fertilizers applied to coffee orchard Ciência e Agrotecnologia
Dominghetti,Anderson William; Guelfi,Douglas Ramos; Guimarães,Rubens José; Caputo,André Luiz Carvalho; Spehar,Carlos Roberto; Faquin,Valdemar.
ABSTRACT Ammonia volatilization (N-NH3) is one of the main pathways of Nitrogen loss reducing nitrogen use efficiency in coffee orchard. This work aimed at quantifying ammonia volatilization (N-NH3) losses from N-sources to be used in coffee plantations fertilization in Brazil. The experiment was conducted in the field on a dystrophic red latosol (Ferralsol in FAO's classification) at the Coffee Research Sector, University of Lavras, MG, Brazil. The experimental design was of complete randomized blocks with three repetitions of the following treatments: conventional urea, ammonium nitrate and urea + 0.15% Cu and 0.4% B, urea + anionic polymers, urea + elementary sulfur (S0) + polymers, and urea + plastic resin. These N sources were split into three doses...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Coffee arabica; Slow and controlled release and stabilized fertilizers; Ammonium nitrate; Urea.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542016000200173
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Teor de carotenóides em folhas de plantas de C. arabica L. CV. IPR 108 cultivado sob aumento de efeito atmosférico da [CO2] e da temperatura. Repositório Alice
MARTINS, L. D.; MARTINS, M. Q.; RODRIGUES, W. P.; FORTUNATO, A. S.; COLWELL, F.; PAIS, I. P.; SEMEDO, J. N.; RODRIGUES, A. P.; LEITÃO, A. E.; RIBEIRO-BARROS, A. I.; SCOTTI-CAMPOS, P.; PARTELLI, F. L.; TOMAZ, M. A.; CAMPOSTRINI, E.; GHINI, R.; LIDON, F. C.; MATTA, F. M. da; RAMALHO, J. C..
2015
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Carotenoide; Heat; Coffee arabica.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1037205
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Yeld maturation, and beverage quality of arabica coffee progenies under selection in Rondonia state, Brazil. Repositório Alice
TEIXEIRA, A. L.; SOUZA, F. de F.; MEDINA FILHO, H. P.; BORDIGNON, R.; RAMALHO, A. R.; ROCHA, R. B..
In this paper, we studied coffee bean yield, maturation, and other characteristics of special progenies of Arabica coffee (Coffea arabica L.) grown under high temperatures in a low altitude region in the state of Rondonia, Brazil. We evaluated 29 progenies developed by the Instituto Agronômico de Campinas ? IAC, namely, 24 F2BC2 progenies of Obatã (C. arabica with introgressions of C. canephora) x (C. eugenioides 4n x C. arabica), three F3 progenies of Catuaí x Glaucia, and two H419 lines. Seven cultivars were used as controls. A randomized block design was used with three replications, spacing of 3.0 × 1.0 m, and ten plants per plot. All the crop seasons showed a significant difference for the hulled coffee yield trait. In combined analysis, significant...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Coffee arabica; Melhoramento de plantas; Café arábica; Tolerância ao calor; Café; Heat tolerance; Plant breeding.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1090698
Registros recuperados: 6
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional