Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Characterization of the wine grape thermohydrological conditions in the tropical Brazilian growing region: long-term and future assessments. Repositório Alice
TEIXEIRA, A. H. de C.; TONIETTO, J.; PEREIRA, G. E.; HERNANDEZ, F. B. T..
Over the last years, Brazil has appeared among the newtropicalwine producing countries.Thejoined effect of rising air temperature and decreasing precipitation makes it important to quantify the trend of the thermohydrological conditions of the commercial vineyards. The aims of the current research were to classify and delimit these conditions for the winemaking processes under different time scenarios in the BrazilianNortheastern region. Bioclimatic indicatorswere used togetherwith long-termweather ata and projections of the IPCC emission scenarios under simulated pruning dates. The results showed that decreasing of precipitation should be good for wine production when irrigation water is available, but rising air temperature will affect the wine quality...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Vitis vinifera; Uva de vinho; Ar; Bioclimatologia; Condicao ambiental; Poda; Precipitacao pluvial; Temperatura; Vinho; Viticultura; Uva; Air temperature; Atmospheric precipitation; Bioclimatic indicators; Viticulture.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/991131
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Characterization of the Wine Grape Thermohydrological Conditions in the Tropical Brazilian Growing Region: Long-Term and Future Assessments Repositório Alice
TEIXEIRA, A. H. de C.; TONIETTO, J.; PEREIRA, G. E.; HERNANDEZ, F. B. T..
Over the last years, Brazil has appeared among the newtropicalwine producing countries.Thejoined effect of rising air temperature and decreasing precipitation makes it important to quantify the trend of the thermohydrological conditions of the commercial vineyards. The aims of the current research were to classify and delimit these conditions for the winemaking processes under different time scenarios in the BrazilianNortheastern region. Bioclimatic indicatorswere used togetherwith long-termweather data and projections of the IPCC emission scenarios under simulated pruning dates.The results showed that decreasing of precipitation should be good for wine production when irrigation water is available, but rising air temperature will affect the wine quality...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Vinhedo; Vinificação; Viticultura; Vinho; Poda; Ar; Temperatura; Precipitacao pluvial; Bioclimatologia; Condicao ambiental; Viticulture; Vineyards; Winemaking; Atmospheric precipitation; Air temperature; Pruning; Wine quality.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/986691
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Condições climáticas para a produção de uvas na região de Jales (SP). Infoteca-e
CONCEIÇÃO, M. A. F.; TONIETTO, J..
A região de Jales, localizada no noroeste de São Paulo, é uma das principais produtoras de uvas de mesa do estado. O presente trabalho tem como objetivo apresentar, de forma resumida, informações climáticas que possam orientar o planejamento da produção de uvas nessa região.
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Condição climática; Produção de uva; Jales; Uva; Producao; Clima; Temperatura; Precipitacao pluvial; Condicao ambiental.
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/989067
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efeitos, doses e aplicacao do paclobutrazol em mangueira sob condicoes de alta temperatura do ar. Repositório Alice
ALBUQUERQUE, J.A.S.; MOUCO, M.A. do C..
2000
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Manga; Regulador de crescimento; Uso; Paclobutrazol; Aplicacao; Condicao ambiental; Mangoes; Plant growth substances; Use; Environmental factors.
Ano: 2000 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/134046
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional