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Cathodic and catalase enzyme protection in coffee seeds uner different cryopreservation protocols. Repositório Alice
FIGUEIREDO, M. A.; ROSA, S. D. V. F. da; CLEMENTE, A. C. S.; CARVALHO, C. P.; RICALDONI, M. A.; VILELA, A. L..
2016
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Reheating; Liquid nitrogen; Coffea arabica; Coffea arabica; Drying; Cooling.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1065203
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Changing Produce Marketing Barriers: A Comparison Among Three Southern States AgEcon
Eastwood, David B.; Brooker, John R.; Hall, Charles R.; Rhea, Alice J.; Estes, Edmund A.; Woods, Timothy A..
Produce growers in Kentucky, North Carolina, and Tennessee were surveyed in 2002 to gather information about their decision making in the areas of planting, postharvest handling, marketing, and expected changes. North Carolina has proportionately more respondents with large operations, and Kentucky and Tennessee were more similar and concentrated in smaller farms. Tennessee and Kentucky respondents were less likely to have engaged in activities that were associated with the commercial distribution system. Greater reliance on the commercial distribution system on the part of North Carolina growers is consistent with more produce export activity.
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Cooling; Direct markets; Postharvest handling; Produce marketing; Traceback; D30; D40; Q12; Q13; Q16; Q17.
Ano: 2003 URL: http://purl.umn.edu/43205
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Development of an artificial fruit prototype for monitoring mango skin and flesh temperatures during storage and transportation. Repositório Alice
VASCONCELOS, O. C. de M.; FERREIRA, G. J. B. de C.; SILVA, J. de C.; MEDEROS, B. J. T.; FREITAS, S. T. de.
Postharvest losses in the mango global market may be as high as 30%, affecting the cost of production, which is passed on to the consumer. Lack of homogeneous air temperature in refrigerated containers, packages, pallets and difficulty of inserting temperature sensors in fruit are issues in addressing losses during transport. This study aimed to develop an artificial fruit with skin and flesh thermal behavior equivalent to those of ?Tommy Atkins? mangoes at different maturity stages, which could be used to monitor fruit temperature during storage, transportation and marketing. The materials used to simulate mango skin were white acrylonitrile butadiene styrene (ABS), crystal ABS, and poly lactic acid with wood powder (PLA Wood). Mango flesh was simulated...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Fruta artificial; Tommy Atkins; Manga; Pós-Colheita; Resfriamento; Tratamento Hidrotérmico; Mangifera Indica; Mangoes; Cooling; Postharvest treatment.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1111606
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Diferentes tratamentos físicos na germinação de sementes de guaraná. Repositório Alice
FRAZAO, D. A. C.; FIGUEIREDO, F. J. C.; POPINIGIS, F.; CORREA, M. P. F.; KATO, O. R..
bitstream/item/198655/1/FL-04411.pdf
Tipo: Outras publicações científicas (ALICE) Palavras-chave: Fruit; Processing; Aquecimento; Embebição; Fruta; Germinação; Guaraná; Paullinia Cupana; Processamento; Resfriamento; Semente; Cooling; Germination; Heat treatment; Seeds.
Ano: 1975 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/378579
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Embriões de pacu submetidos a diferentes protocolos de resfriamento Repositório Alice
JÚNIOR, D.P.S.; DIGMAYER, M.; RIBEIRO, R.P.; SIROL, R.N.; MORAES, G.V.de; GALO, J.M..
O objetivo deste trabalho foi avaliar a taxa de eclosão de larvas de pacu (Piaractus mesopotamicus), após o resfriamento dos embriões a -8oC durante seis horas, utilizando soluções crioprotetoras, para obter um protocolo de resfriamento para a espécie. Utilizaram-se 2.400 embriões em estádio de pós-gástrula, em sete tratamentos de soluções crioprotetoras, mais um controle, com três repetições, em delineamento inteiramente casualizado. Os crioprotetores etilenoglicol e geléia real foram inapropriados. A substituição de 50% da sacarose não produziu resultados positivos. A combinação metanol (9%) e sacarose (17,5%) possibilitou eclosão de 69,2%, sendo recomendada para o resfriamento a -8°C de embriões de pacu por seis horas.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Piaractus mesopotamicus; Crioprotetor; Embrião de peixe; Refrigeração; Taxa de eclosão; Cryoprotectant; Fish embryos; Cooling; Hatching rate.
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/122796
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Evaluación de la maduración y calidad del fruto de cinco nuevos cultivares de durazno [Prunus pérsica (L) Batsch] de bajo requerimiento de frío. Colegio de Postgraduados
Pérez Ríos, Enrique.
En los últimos años se han desarrollado nuevos cultivares de durazno (Prunus pérsica (L) Batsch) con bajo requerimiento de frio y es necesario evaluar su comportamiento postcosecha. En este estudio, se realizaron tratamientos con y sin refrigeración almacenados a una, dos y tres semanas a 5°C, evaluándose características de calidad como firmeza, cambios en color, acidez titulable, °Brix, Relación °Brix/acidez, pérdida de peso, producción de etanol y Acetaldehido, intensidad respiratoria y producción de etileno. Se realizaron evaluaciones semanales fuera de refrigeración a temperatura ambiente 20 ± 2 °C y 50-60 % de humedad relativa. Los resultados mostraron la pérdida de firmeza en todos los cultivares, el CP-2005 presentó la mayor firmeza con 5.3kg. La...
Palavras-chave: Prunus persica; Velocidad de respiratoria; Firmeza de la pulpa; Pérdida de peso; Refrigeración; Respiratory rate; Flesh firmness; Weight loss; Cooling; Fruticultura; Maestría.
Ano: 2013 URL: http://hdl.handle.net/10521/1954
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Study on the viability of cooling canine semen using milk and egg yolk glycine extenders MV&Z
da Cunha, Isabel Candia Nunes; Lopes, Maria Denise.
Twenty-seven ejaculates of an adult, mixed breed, medium size dog were used in this study. The semen was collected by penile stimulation and divided into three equal samples. Group I (G I): cooled without extender; Group 2 (G2): diluted with skimmed milk-based extender; Group 3 (G3): diluted with glycine egg yolk-based extender, without glycerol. Samples were evaluated after collection (MO) as to sperm motility and vigor, and integrity of sperm membranes, and then incubated at 50 C. Samples were again evaluated for motility and vigor after being refrigerated for 24 (M 1),48 (M2) and 72 (M3) hours. M3 also included the integrity of sperm membranes in the evaluation. Statistical analysis of the obtained data showed G2 and G3 as equivalent, both being...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cooling; Semen; Dogs refrigeração; Sêmen; Cães.
Ano: 2000 URL: http://www.revistamvez-crmvsp.com.br/index.php/recmvz/article/view/3350
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Survey of Salmonella spp. in beef meat for export at slaughterhouses in Brazil. Repositório Alice
BIER, D.; KICH, J. D.; DUARTE, S. C.; SILVA, M. R.; VALSONI, L. M.; RAMOS, C. A. N.; RODRIGUES, D. P.; ARAUJO, F. R..
The aim of the present study was to investigate the presence of Salmonella spp. in samples collected from beef meat at three points of the slaughter line (after skinning, washing and cooling) at three slaughterhouses in Brazil that export meat. Detection was based on ISO 6579:2002 and confirmed by PCR and qPCR. The isolates were typified using slide agglutination tests and PFGE. The antibiotic sensitivity profile was determined using the disk diffusion method. Contamination was detected in only one slaughterhouse. The overall frequency of contamination by Salmonella spp. was 6.7% of carcasses (6/90) and 2.6% of carcass surface samples (7/270). All isolates were confirmed by PCR and qPCR. The serological analysis and the PFGE showed a single profile:...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Carcaça bovina; Abatedouro-frigorífico; Sorotipo; Resistência a antibiótico; Carne bovina; Salmonella spp; Carcaça; Salmonelose; Resfriamento; Bovino; Slaughterhouses; Brazil; Serotypes; Antibiotic resistance; Salmonellosis; Skinning; Cooling; Cattle.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1102218
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