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Effect of pulsed light on postharvest disease control-related metabolomic variation in melon (Cucumis melo) artificially inoculated with Fusarium pallidoroseum. Repositório Alice
OIRAM FILHO, F.; SILVA, E. de O.; LOPES, M. M. de A.; RIBEIRO, P. R. V.; OSTER, A. H.; GUEDES, J. A. C.; ZAMPIERI, D. de S.; BORDALLO, P. do N.; ZOCOLO, G. J..
Pulsed light, as a postharvest technology, is an alternative to traditional fungicides, and can be used on a wide variety of fruit and vegetables for sanitization or pathogen control. In addition to these applications, other effects also are detected in vegetal cells, including changes in metabolism and secondary metabolite production, which directly affect disease control response mechanisms. This study aimed to evaluate pulsed ultraviolet light in controlling postharvest rot, caused by Fusarium pallidoroseum in ?Spanish? melon, in natura, and its implications in disease control as a function of metabolomic variation to fungicidal or fungistatic effects. The dose of pulsed light (PL) that inhibited F. pallidoroseum growth in melons (Cucumis melo var....
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Fusarium pallidoroseum; Cucumis Melo; Melons; Cucumis melo subsp. melo; Disease and pest management.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1123186
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Improving the genetic transformation efficiency of Cucumis melo subsp. melo ‘Piel de Sapo’ via Agrobacterium National Institute of Agronomic Research
Castelblanque, L.; Marfa, V.; Claveria, E.; Martinez, I.; Perez-Grau, L.; Dolcet-Sanjuan, R..
The effects of five Agrobacterium strains, two selection agents, and co-culture conditions were evaluated on the transformation efficiency of three melon lines (‘T111’, ‘PS8’, ‘PNY’) belonging to the cultivar Cucumis melo subsp. melo ‘Piel de Sapo’, the C. melo subsp. melo ‘Védrantais’ line, and the accession C. melo subsp. agrestis ‘PI 161375’. Transformation efficiencies for accession ‘PI 161375’ (10.6 %) were higher than those obtained for ‘Piel de Sapo’ (0.1 %) or ‘Védrantais’ (3.1 %). Among the ‘Piel de Sapo’ lines, the highest rates of transformation were observed with ‘T111’. Selection with pmi solved the problem of escapes encountered with nptII on ‘Piel de Sapo’. Results on the number of explants with GUS expression indicated that co-culture at...
Tipo: Poster Palavras-chave: Melon; Muskmelon; Near Isogenic Lines (NILs); Pmi; Agrobacterium; Genetic transformation; Piel de Sapo; Cucumis melo subsp. melo; Transformation efficiency; Agrobacterium infection; Regeneration.
Ano: 2008 URL: http://hdl.handle.net/2174/284
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Method for evaluating rhizoctonia resistance in melon germplasm. Repositório Alice
SILVA, G. T. M. DE A.; OLIVEIRA, F. I. C. DE; CARVALHO, A. V. F.; ANDRÉ, THAIS P. P.; SILVA, C. de F. B. da; ARAGAO, F. A. S. de.
bitstream/item/219808/1/ART20129.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Cucumis Melo; Rhizoctonia Solani; Resistência Genética; Tombamento de Planta; Damping off; Genetic resistance; Cucumis melo subsp. melo; Rhizoctonia solani virus.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1128899
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Pegada de carbono do melão produzido em sistemas convencional ou conservacionista. Repositório Alice
BARROS, V. da S..
Esse estudo avalia o impacto ambiental de sistemas de produção de melão sobre as mudanças climáticas, integrando as linhas de pesquisa da Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa). É resultado de parceria realizada entre a Embrapa - Agroindústria Tropical, a Universidade Federal Rural do Semi-Árido (UFERSA), e a University of Massachusetts (UMass). A pesquisa é baseada na avaliação do ciclo de vida do produto (melão), com foco na categoria de impacto Mudança Climática. O trabalho foi realizado em duas etapas, uma realizada no Brasil, em 2011, e a segunda, nos EUA, entre 2014 e 2015. No Brasil, dados foram coletados na área experimental localizada na fazenda Agrícola Famosa, situada no município de Tibau-RN, com o objetivo de determinar a...
Tipo: Tese/dissertação (ALICE) Palavras-chave: Impacto Ambiental; Cucumis Melo; Greenhouse gases; Climate change; Cucumis melo subsp. melo.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1102276
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