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Registros recuperados: 17 | |
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Valenzuela,Carolina; Tapia,Cristian; López,Luis; Bunger,Andrea; Escalona,Victor; Abugoch,Lilian. |
Background Strawberries are non-climacteric fruits with a low respiration rate, but are subject to serious fungal deterioration during postharvest handling. The edible coatings based on chitosan (CH), quinoa protein-chitosan (Q/CH) and quinoa protein-chitosan-sunflower oil (Q/CH/SO) may provide a solution to this problem. Thus, in this work CH, Q/CH and Q/CH/SO were elaborated and applied to fresh strawberries, and its effect on the strawberries shelf life during storage for 15 d was evaluated by mold and yeast count, fungal decay, carbon dioxide rate, physicochemical properties, and sensory evaluation. Results On all analysis days, the strawberries coated with the film-forming CH, Q/CH and Q/CH/SO solutions presented a significant lower amount of mold and... |
Tipo: Journal article |
Palavras-chave: Chitosan; Edible films; Quinoa protein; Strawberry; Sunflower oil. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-34582015000600004 |
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VIANA, R. M.. |
A indústria prioritariamente utiliza como embalagem materiais derivados do petróleo devido às suas características, porém esse tipo de material acumula-se no meio ambiente. Assim, o desenvolvimento de materiais de embalagens derivados de fontes naturais é muito estudado. A adição de polpas de frutas a filmes é uma forma de incorporar atributos sensoriais como cor e sabor, além de polissacarídeos que contribuem para a formação de filme, e açúcares que atuam como plastificantes. Neste estudo, filmes foram elaborados com diferentes proporções de celulose bacteriana nanofibrilada (CBNF) e pectina, com dois tipos de polpas (manga e goiaba), e sorbitol (plastificante). Um grupo controle de filmes foi feito sem a adição de polpas. Os filmes foram caracterizados... |
Tipo: Tese/dissertação (ALICE) |
Palavras-chave: Biopolymers; Polysaccharides; Edible films. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1105107 |
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KAVAS,Nazan; KAVAS,Gökhan. |
Abstract In this study, the effects of edible film (EWPPCVV) produced by the addition (2% v/v) orange essential oil (EOCVV) to sorbitol (3% w/v) egg white protein powder (EWPP) based film on the physico-chemical and antibacterial properties, appearance (color, structure, brightness) and odor of kashar cheese were studied .Cheese samples were separately coated with these films and stored at +4°C for 30 days. Analyses were performed on the 1st, 7th, 15th and the 30th days of storage. During storage, the inner and outer hardness values during storage of the samples coated with EWPPCVV were lower than of those coated with EWPP. With the addition of EOCVV to the film, the antimicrobial effects on of the studied microorganisms increased. EWPP film was brighter... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Egg white protein powder; Edible films; Orange essential oil; Kashar cheese. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612016000400672 |
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BRITTO, D. de; ASSIS, O. B. G. de. |
O controle alternativo pós-colheita de frutos e hortaliças para diminuir e erradicar infecções por microrganismos como fungos é vantajoso sob vários aspectos, principalmente do ponto de vista da sustentabilidade e segurança alimentar. Cada vez mais, o mercado consumidor tem buscado por produtos seguros, com baixo ou nenhum resíduo de agrotóxicos e produzidos de forma sustentável, com baixo impacto ambiental. Alguns compostos naturais como os óleos essenciais, polifenóis e alguns polissacarídeos, como quitosana, apresentam atividade antimicrobiana, apresentando-se, assim, como uma alternativa mais segura e sustentável. Neste trabalho, filmes do polissacarídeo quitosana e de seu derivado trimetil quitosana (TMQ) foram avaliados quanto à sua capacidade... |
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Filme comestível; Fitopatógeno; Antimicrobiano; Pós-Colheita; Tecnologia de Alimento; Fungo; Preservação de Alimento; Segurança Alimentar; Postharvest technology; Postharvest treatment; Edible films. |
Ano: 2020 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1124065 |
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Registros recuperados: 17 | |
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