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Assessment of catalytic properties in aqueous and media of Aspergillus Niger lipase immobilized on supports vitreous. Repositório Alice
MELO, A. F.; MAURICIO, E. F.; SALGADO, A. M.; PESSOA, F. L. P.; DAMASO, M. C. T.; COURI, S..
2011
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Fungo filamentoso; Aspergillus niger mutant 11T53A14; Lipase.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/914045
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Characterization of cellulolitic filamentous fungi isolated from different biomes. Repositório Alice
DAMASO, M. C. T.; TERZI, S. da C.; PEREIRA, G. M.; SILVA, J. P. L. da; FRAGA, M. E.; COURI, S..
2010
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Celulase; Fungo filamentoso; Fermentação semi-sólida.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/877576
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Concentração e especificidade de lipase de Aspergillus niger obtida por fermentação no estado sólido (FES). Repositório Alice
MURICI, L. N. M.; SANTOS, R. R. dos; COURI, S.; PENHA, E. das M.; DAMASO, M. C. T..
2014
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Fungo filamentoso; Lipase; Concentração.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1000516
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Estudo da influência de variáveis de processo na produção de lipases por fungo filamentoso. Repositório Alice
MACEDO, L. N.; OLIVEIRA, A. C. P. de; FERREIRA, A. D. da F.; DAMASO, M. C. T.; COURI, S..
2009
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Lipase; Fermentação semi-sólida; Fungo filamentoso; Hidrolase; Esterase.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/696874
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Estudo das características físicos-químicas de lipase de Aspergillus niger visando sua aplicação em alimentos. Repositório Alice
MURUCI, L. N. M.; SANTOS, R. R.; COURI, S.; PENHA, E. das M.; DAMASO, M. C. T..
2013
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Lipase; Fungo filamentoso; Óleos.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/969558
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Evaluation of cellulolytic filamentous fungi phenotypes using randomly amplified cDNA with RAPD primers. Repositório Alice
OLIVEIRA, E. M. M.; BARROS, N. E. F.; FERREIRA, T. S.; OLIVEIRA, T. C.; TERZI, S. C.; DAMASO, M. C. T..
2010
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Fungo filamentoso; Aspergillus niger; Enzima; CDNA; RAPD.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/878024
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Influence of physical and chemical characteristics of wine grapes on the incidence of Penicillium and Aspergillus fungi in grapes and ochratoxin A in wines Repositório Alice
FREIRE, L.; PASSAMANI, F. R. F.; THOMAS, A. B.; NASSUR, R. de C. M. R.; SILVA, L. M.; PASCHOAL, F. N.; PEREIRA, G. E.; PRADO, G.; BATISTA, L. R..
The incidence of filamentous fungi and toxin levels in grapes and wines varies depending on the variety of grapes, the wine region, agricultural practices, weather conditions, the harvest and the winemaking process. In this sense, the objective of this study was to evaluate the diversity of Aspergillus and Penicillium fungi isolated fromwine grapes of the semi-arid tropical region of Brazil, evaluate the presence of ochratoxin A (OTA) in the experimental wine and verify if there is a correlation between occurrence of these fungi and the physicochemical characteristics of the wine grapes grown in the region. For the isolation of fungi we used the direct plating technique. The presence of OTA in the experimental wine was detected by high-performance liquid...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Fungo filamentoso; Fungo isolado; Uva; Doenca de planta; Vinho; Fungo.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1059865
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Occurrence of aflatoxin and filamentous fungi contamination in Brazil nuts feft inside the forest. Repositório Alice
CARTAXO, C. B. da C.; SOUZA, J. M. L. de; CORRÊA, T.; COSTA, P.; FREITAS-SILVA, O..
Brazil-nut is an important product for the Amazon economy, having as the main constraint for marketing, high levels of aflatoxin contamination, a toxic metabolite of potential carcinogenic effects produced by filamentous fungi. This work aimed to determine the occurrence of filamentous fungi and aflatoxin contamination during the post-harvest of brazil-nuts, as a mean to identify critical control points in the steps that precede processing.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Castanha-do-brasil; Bertholletia excelsa; Aflatoxina; Fungo filamentoso; Pós-colheita; Pontos críticos.
Ano: 2003 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/504461
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Ocratoxina A em vinhos e sucos de uva elaborados no Vale do São Francisco. Repositório Alice
PRADO, G.; TERRA, M.; BATISTA, L. R.; LIMA, L. C. de O.; PEREIRA, G. E..
bitstream/item/196445/1/OCRATOXINA.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Fungo filamentoso; Ocratoxina A; Região do São Francisco; Brasil; Enologia; Vinho; Uva; Suco; Análise química; Fungo; Contaminação; Micotoxina.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/876007
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Otimização da produção de lipase em fermentação semi-sólida. Repositório Alice
SANTOS, R. R. dos; SANTOS, L. O. dos; DAMASO, M. C. T..
2010
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Fungo filamentoso; Enzima; Aspergillus niger.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/875948
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Produção e concentração de extrato celulolítico produzido por fermentação semi-sólida. Repositório Alice
SANTOS, A. da S.; DAMASO, M. C. T.; COURI, S..
2010
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Celulases; Fermentação semi-sólida; Fungo filamentoso; Concentração de enzimas.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/875884
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Selection of cellulolytic fungi isolated from diverse substrates. Repositório Alice
DAMASO, M. C. T.; TERZI, S. da C.; FARIAS, A. X.; OLIVEIRA, A. C. P. de; FRAGA, M. E.; COURI, S..
The aim of the present work was to select filamentous fungi isolated from diverse substrates to obtain the strains with potential to produce the hydrolytic enzymes. From a total of 215 strains, seven strains from the soils, six from the plants and one from sugarcane bagasse were selected and identified as belonging to the Trichoderma, Penicillium and Aspergillus genera. The best hydrolytic activities obtained by semi-solid fermentation using these strains were approximately: 35; 1; 160; 170 and 120 U/gdm (CMCase, FPase, ?-glucosidase, xylanase and polygalacturonase, respectively), demonstrating their potential to synthesize the enzymes compared with the results reported in the literature.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Celulase; Fermentação semi-sólida; Fungo filamentoso; Enzima hidrolítica.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/928076
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