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Anti-inflammatory, and antinociceptive effects of campomanesia adamantium microencapsulated pulp. Repositório Alice
VISCARDI, D. Z.; OLIVEIRA, V. S. de; ARRIGO, J. da S.; CARDOSO, C. A. L.; MALDONADE, I. R.; KASSUYA, C. A. L.; SANJINEZ-ARGANDOÑA, E. J..
2017
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Guavira; Campomanesia adamantium.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1069075
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Conservation of Campomanesia adamantium (CAMB.) O. berg seeds in different packaging and at varied temperatures Rev. Bras. Frutic.
Scalon,Silvana de Paula Quintão; Oshiro,Ayd Mary; Masetto,Tathiana Elisa; Dresch,Daiane Mugnol.
This article aims at evaluating the effects of different packaging and varied storage temperatures on the germination potential of seeds of Campomanesia adamantium Camb. O. Berg. The seeds were packaged in glass, aluminum foil and plastic containers, or maintained inside intact fruits at 5, 10 and 15 ºC during 0, 7, 14 and 21 days. After these periods the seeds were sown in Germitest® germination paper and maintained in incubation chambers at 25 ºC under constant white light for 42 days. Seed moisture contents were evaluated both before and after storage, as well as germination percentages, germination speed index, root and aerial portion of seedlings lengths, and total dry weights. All possible combinations of packing materials, temperatures and storage...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Guavira; Brazilian savannah; Native fruit; Myrtaceae; Seed longevity.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452013000100030
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Gas Chromatography-Mass Spectrometry (GC-MS) and evaluation of antioxidant and antimicrobial activities of essential oil of Campomanesia adamantium (Cambess.) O. Berg (Guavira) BJPS
Coutinho,Isabel Duarte; Cardoso,Claúdia Andréa Lima; Ré-Poppi,Nilva; Melo,Adriana Mestriner; Vieira,Maria do Carmo; Honda,Neli Kika; Coelho,Roberta Gomes.
The essential oils from Campomanesia adamantium (Cambess.) O. Berg leaves, collected in the reproductive (flowering and fruit-bearing) and vegetative stages, were characterized by GC-MS (Gas Chromatography-Mass Spectrometry). A total of 95 compounds of the essential oils were identified. In the reproductive stage (flowering) the major constituents were monoterpenes (limonene, α-pinene and β-pinene) while during the vegetative stage the major constituents were the sesquiterpenes (bicyclogermacrene and globulol). The essential oil of the reproductive stage shows high antimicrobial activity against Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa and Candida albicans, and all show moderate activity against Escherichia coli. The essential oils were also evaluated...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Campomanesia adamantium/antioxidant activity; Campomanesia adamantium/antimicrobial activity; Guavira; Essential oil/caracterization.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1984-82502009000400022
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Germinação de sementes e crescimento inicial de mudas de Campomanesia adamantium Camb.: efeito da lavagem, temperatura e de bioestimulantes Rev. bras. sementes
Scalon,Silvana de Paula Quintão; Lima,Andréa Alves de; Scalon Filho,Homero; Vieira,Maria do Carmo.
O objetivo neste trabalho foi avaliar o potencial germinativo das sementes de Campomanesia adamantium e o crescimento inicial das plantas. Para avaliar a germinação foram realizados dois testes de processamento das sementes. No primeiro teste foram realizados os seguintes tratamentos: 1) extração das sementes, lavagem em água corrente e secagem à temperatura ambiente durante 3 dias; 2) lavagem em água corrente e semeadura logo em seguida e 3) extração das sementes dois dias após a colheita, lavagem e imersão em água por 24 horas. No segundo teste, os tratamentos foram: 1) lavagem e secagem à temperatura ambiente durante nove dias; 2) extração das sementes dos frutos armazenados à temperatura ambiente por nove dias, lavagem em água corrente e semeadura logo...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Guavira; Cerrado; Fruta nativa.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-31222009000200011
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