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ADVANCES IN THE PROPAGATION OF RAMBUTAN TREE Rev. Bras. Frutic.
ANDRADE,RENATA APARECIDA DE; BARRETO,LÍVIA FELÍCIO; NACATA,GUILHERME; SAUCO,VICTOR GALÁN.
ABSTRACT The reality of Brazilian fruit farming is demonstrating increasing demand for sustainable information about native and exotic fruit, which can diversify and elevate the efficiency of fruit exploitation. Research on propagation of fruits tree is very important so that it can provide a protocol for suitable multiplication of this fruitful. Due to the great genetic diversity of rambutan plants, it is recommended the use of vegetative propagated plants. This research aimed to evaluate the propagation of rambutan by cuttings, layering and grafting, as well as seed germination and viability without storage. The results of this research indicate that this species can be successfully propagated by layering, grafting and seeds. We also observed that the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Nephelium lappaceum L; Grafting; Layering; Cuttings.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452017000504001
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Caracterização físico-química de rambutã (Nephelium lappaceum L.). Repositório Alice
FERREIRA, R. D. S.; PEREIRA, M. Q.; NASCIMENTO, W. M. O. do; SILVA, A. dos S.; MÜLLER, R. C. S..
O consumo de frutas está crescendo significativamente, pois elas representam melhor qualidade de vida. E o fruto que vem sendo muito procurado e com alto potencial de mercado é o rambutã. Buscou-se caracterizar físico-quimicamente um genótipo da referida espécie proveniente da Embrapa Amazônia Oriental. Sendo avaliado os seguintes parâmetros: umidade, açucares redutores, sólidos solúveis totais, pH e proteínas. O genótipo avaliado apresentou os seguintes resultados: umidade (70,05%), açucares redutores (3,06%), sólidos solúveis totais (17,81º Brix), pH (4,08) e proteínas (3,08%). Os valores encontrados para os parâmetros estudados se mostraram concordantes com valores encontrados na literatura para o rambutã e outras frutas.
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Rambutã; Genótipos; Fruto; Nephelium lappaceum L.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1081266
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