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Comparison of seedling growth among three co-occurring varieties of Araucaria angustifolia (Bertol.) Kuntze under greenhouse conditions Acta Botanica
Coutinho,André Luiz; Dillenburg,Lúcia Rebello.
Araucaria angustifolia (Bertol.) Kuntze is a tall, long-lived tree species, which grows as an emergent tree in the araucaria forests of southern Brazil. Four varieties have been described for this species, and three of them were selected for this study: "angustifolia" (the type variety), "caiova" and "indehiscens". These are co-occurring varieties that differ in external seed color and timing of seed maturation. The purpose of this study was to compare the initial growth of plants originated from seeds of these three varieties, in order to test the hypothesis that these varieties also differ in the initial growth of their seedlings. Seeds were collected from a single forest location, and 60 plants per variety were grown in pots for a period of 244 days....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/report Palavras-chave: Araucariaceae; Brazilian pine; Monkey pine; Caiova pine; Phenotypic variation.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-33062010000200025
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Divergência genética em aveia-branca com base na expressão fenotípica, marcadores moleculares e reação à brusone. Repositório Alice
SANTOS, J..
2016
Tipo: Tese/dissertação (ALICE) Palavras-chave: Aveia; Seleção fenotípica; Marcador molecular; Brusone; Avena sativa; Phenotypic variation; Molecular markers.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1067851
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Divergência genética entre variedades de videiras do Banco Ativo de Germoplasma da Embrapa Semiárido. Repositório Alice
BATISTA, P. F.; LIMA, M. A. C. de; LEAO, P. C. de S.; SOUZA, F. de F.; ALVES, R. E..
Este trabalho teve por objetivo avaliar a divergência genética entre 31 variedades de videira do Banco de Germoplasma da Embrapa Semiárido, considerando características de qualidade, compostos de importância funcional e atividade antioxidante dos frutos. Foram avaliadas nas bagas as seguintes características: teor de sólidos solúveis (SS), acidez titulável (AT), relação SS/AT, resistência da baga à força de compressão, teor de taninos (dímeros, oligoméricos e poliméricos), polifenóis extraíveis totais, antocianinas totais, flavonoides amarelos e atividade antioxidante. Foi utilizada a distância generalizada de Mahalanobis para quantificar a divergência genética entre as variedades. Como estratégias de agrupamento, foram empregados UPGMA e a análise de...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Vitis vinifera; Divergência genética; Variação fenotípica; Uva; Recurso genético; Grapes; Genetic divergence; Phenotypic variation.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1023034
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Forage peanut (Arachis spp.) genetic evaluation and selection. Repositório Alice
RESENDE, R. M. S.; ASSIS, G. M. L. de; MONTAGNER, D. B.; FERREIRA, R. C. U..
Forage peanut improvement for use in grass-legume mixtures is expected to have a great impact on the sustainability of Brazilian livestock production. Eighteen cloned Arachis spp. ecotypes were evaluated under clipping in a Brazilian Cerrado region and results analysed using a mixed model methodology. The objective was to estimate genetic and phenotypic parameters and to select the best ecotypes based on selection index applied on their predicted genotypic value. The traits of total dry-matter (DM) and leaf DM yield presented moderate (0_30 < h2g < 0_50) to high (>0_50) broad-sense heritability, in contrast to the low genetic variability in nutritional quality-associated traits. Ecotypes of Arachis spp. contained average crude protein...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Amendoim forrageiro; Forage peanut; Repetibilidade; Produção sazonal; Seasonal production; Producción estacional; Cerrado; Melhoramento genético vegetal; Pastagem; Leguminosa forrageira; Arachis spp; Parâmetro genético; Seleção fenótipa; Matéria seca; Rendimento; Hereditariedade; Valor nutricional; Plant breeding; Pastures; Forage legumes; Genetic variation; Phenotypic variation; Dry matter accumulation; Crop yield; Heritability; Repeatability; Nutritive value; Fitomejoramiento; Pastizales; Leguminosas forrajeras; Variación genética; Variación fenotípica; Acumulación de materia seca; Rendimiento de los cultivos; Heredabilidad; Repetibilidad; Valor nutritivo.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1053464
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Influence of water deficit and nitrogen limitation on the phenotypic plasticity and root-shoot partitioning in rice cultivars International Rice Research Institute
Regmi, Krishna Raj.
316 l. : ill. Thesis (Ph.D.) -- University of the Philippines at Los Baños
Tipo: Thesis Palavras-chave: Water stress; Rice; Phenotypic variation; Nitrogen fertilizers; Plant growth; Roots; Shoots.
Ano: 1995 URL: http://hdl.handle.net/123456789/644
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Phenotypic and antigenic variation of Mycoplasma Gallisepticum vaccine strains BJM
Ferraz,Priscila N.; Danelli,Maria das Graças M..
Phenotypic and antigenic variations among Mycoplasma gallisepticum vaccine F and Ts-11 strains were investigated by SDS-PAGE and serological methods (hemagglutination-inhibition and immunoblot assays). The SDS-PAGE system followed by densitometer analysis showed weak phenotypic variability between the strains, being the major difference close to the 75 kDa level where a prominent peptide band was detected only in the F vaccine strain. Polyclonal antibodies to the M. gallisepticum antigens produced in chickens were used in serological tests for this antigenic variability study. There were strong cross-reactions between the strains and homologous/ heterologous antibodies. The most evident characteristic was the specific response of the vaccine-type F...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Mycoplasma gallisepticum; Phenotypic variation; Antigenic variation.
Ano: 2003 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822003000300011
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Tamaño de muestra para caracterización y mantenimiento varietal en maiz Colegio de Postgraduados
Fernández Vera, Zeferino.
Uno de los factores necesarios para el mantenimiento de la pureza varietal en maíz es contar con una buena caracterización inicial, para lo cual es importante manejar un tamaño de muestra adecuado, con la finalidad de que el número de plantas muestreadas sea el mínimo posible (de acuerdo a los recursos disponibles), pero con resultados confiables en cuanto a que describan adecuadamente a una población. En base a esto el presente trabajo de investigación se llevó a cabo con el objetivo de comparar diferentes tamaños de muestra para realizar la caracterización de variedades de maíz con diferente nivel de variación fenotípica. Se establecieron dos líneas: CML 244 (endogamia 0.9960) y CL 1 (endogamia 0.9375) en Montecillo, estado de México; y la variedad CPV...
Tipo: Tesis Palavras-chave: Zea mays L.; Descripción varietal; Variación fenotípica; Muestreo simple aleatorio; Maestría; Producción de Semillas; Varietal description; Quantitative characters; Qualitative characters; Phenotypic variation.
Ano: 2007 URL: http://hdl.handle.net/10521/1667
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Variation in growth at different temperatures and production and size of conidia in hybrid strains of Verticillium lecanii (Lecanicillium spp.) (Deuteromycotina: Hyphomycetes) OAK
AIUCHI, Daigo; BABA, Yukiko; INAMI, Keigo; SHINYA, Ryoji; TANI, Masayuki; KOIKE, Masanori; 相内, 大吾; 谷, 昌幸; 小池, 正徳.
In a previous study, we confirmed alterations in several fungal traits in hybrid strains of Verticillium lecanii generated via protoplast fusion. In the present study, we surveyed radial colony growth in different temperature regimes as well as conidia productivity and conidia size of hybrid strains of V. lecanii to elucidate the various primary fungal properties of these strains and to determine the correlation between these properties and virulence to insect pests. Minimum temperature thresholds for all tested strains (except Vertalec®) were below 5°C. Optimal temperatures for colony growth were 20–25°C. Colony growth at high temperature was good or poor depending on the genotype. Temperature and strain significantly affected colony growth. Conidial...
Palavras-chave: Lecanicillium spp; Phenotypic variation; Protoplast fusion; Temperature growth response; Verticillium lecanii.
Ano: 2008 URL: http://ir.obihiro.ac.jp/dspace/handle/10322/2848
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台灣原生細本山葡萄的選種與栽培 (I) 細本山葡萄的外表型變異 Taiwan Agricultural Research Institute
林義恭; 劉新裕; 賴瑞聲; 胡敏夫; 高瑞隆; 徐原田; Yi-Kung Lin; Sin-Yi Liu; Ruey-Sheng Lai; Min-Fu Hu; Jui-Lung Kao; Yuan-Ten Shyu.
[[abstract]]為了解細本山葡萄的選種反應,於1999年與2000年在台中進行試驗,以10個細本山葡萄及2個細葉山葡萄的品系作為材料。調查其根部性狀等農藝特性,以比較其外表型變異。田間設計採RCBD 3重複,2種不同土壤水分含量,調查11個性狀及計算其9個性狀之相關。大多數的性狀包括根產量和主根直徑均顯示具有遺傳型和外表型的變異,湛水處理顯著地降低了根產量和其他影響根產量的性狀,然而,山葡萄根的 β-sitosterol 成分含量卻無顯著改變。遺傳型和外表型相關的結果為:根產量和主根直徑、主莖直徑、株高、分枝重等呈顯著之正相關,正常灌水條件下,根產量和 β-sitosterol 成分含量、主莖直徑呈顯著之正相關,但以上的相關係數在湛水情況下降低且不顯著,在湛水的情況下,分枝數目與重量與根產量具顯著正相關。
Palavras-chave: 細本山葡萄 細葉山葡萄 外表型變異 相關 選種 栽培 Vitis thunbergii var. taiwaniana; Vitis adstricta Hance; Phenotypic variation; Correlation; Selection; Cultivation [[classification]]6.
Ano: 2002
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