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A Reexamination of the U.S. Export Demand for Soybeans and Soybean Products AgEcon
Uri, Noel D.; Hyberg, Bengt.
This paper addresses the question of whether the export demand for soybeans and soybean products changed structurally over the 1950 to 1992 period as the U.S. agricultural sector became more integrated with the rest of the world economy. The results suggest that export demands were stable for soybeans, soybean meal and soybean oil over the sample period. Moreover, it is possible to infer conclusively that the long-run soybean and soybean product export price elasticities were in the elastic range. The implications include that for each one percent reduction in the price of soybeans, soybean meal and/or soybean oil brought about through a government program, exports increased by more than one percent, leading to a reduction in the variability of soybean and...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Export demand; Export price elasticities; Soybeans; Soybean meal; Soybean oil; Agribusiness; Crop Production/Industries; Demand and Price Analysis; International Relations/Trade.
Ano: 1994 URL: http://purl.umn.edu/90645
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Comparação de sistemas de avaliação de dietas para bovinos no modelo de produção intensiva de carne. Suplementação do pasto para vacas na estação seca Repositório Alice
SAMPAIO, A. A. M.; BRITO, R. M. de; AGUIAR, L. L. M. de; ROSSI JÚNIOR, P.; CRUZ, G. M. da; ALENCAR, M. M. de; BARBOSA, P. F.; BARBOSA, R. T..
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Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Gado de corte; Farelo de alagodão; Nutricão; Silagem; Milho; Beef cattle; Corn silage; Cottonseed meal; Soybean meal.
Ano: 2001 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/45777
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CROSS-HEDGING COTTONSEED MEAL AgEcon
Rahman, Shaikh Mahfuzur; Turner, Steven C.; Costa, Ecio de Farias.
This study examines the feasibility of cross-hedging cottonseed meal with soybean meal futures. A simple linear regression of cottonseed meal cash prices on soybean meal futures provides a direct price movement relationship. Using the estimated hedge ratios, the net realized prices are calculated for seven different cash markets. The net realized prices are higher than cash prices in three of the four years evaluated. The empirical analyses suggest soybean meal futures can be used as a potential cross-hedging vehicle for cash cottonseed meal.
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Cottonseed meal; Cross-hedging; Hedging ratios; Soybean meal; Marketing.
Ano: 2001 URL: http://purl.umn.edu/14691
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Degradabilidade ruminal da fibra em detergente neutro e do nitrogênio insolúvel em detergente neutro da silagem de milho e do farelo de soja, em bovinos da Raça Nelore. Repositório Alice
ROSSI JÚNIOR, P.; BOIN, C.; BOSE, M. L. V.; WANDERLEY, R. da C.; SILVA, A. G. da.
Empregou-se a técnica da degradação in situ, utilizando-se quatro animais Nelores com peso vivo médio de 520k e 36 meses de idade.
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Dinâmica de nutrientes; Farelo de soja; Rumen; Silagem de milho; Dynamic of nutrients; Soybean meal; Corn silage.
Ano: 1997 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/43973
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Degradabilidade ruminal da matéria seca e da fração protéica da silagem de milho, do farelo de soja e do sorgo grão, em bovinos da Raça Nelore: comparação com os dados obtidos pelo CNCPS. Repositório Alice
ROSSI JÚNIOR, P.; SILVA, A. G. da; WANDERLEY, R. da C.; BOSE, M. L. V.; BOIN, C..
Foi empregrada a técnica dos sacos de nilon de degradação in situ, para comparar os dados obtidos pelo CNCPS, a degradabilidade ruminal da matéria seca e da fração proteíca do milho, do farelo de soja e do sorgo grão, em 4 animais fistulados no rumen da raça Nelore.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Degradabilidade ruminal; Metéria seca; Proteína bruta; Gado Nelore; Sorgo granifero; Silagem de milho; Farelo de soja; Ruminal degradability; Dry matter; Crude protein; Nellore; Sorghum grain; Corn silage; Soybean meal.
Ano: 1997 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/43974
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Efeito da composição da dieta e suplementação com fitase sobre aspectos físicos da tíbia em frangos de corte. Repositório Alice
CATALAN, A. A. da S.; AVILA, V. S. de; KRABBE, E. L.; LOPES, L. dos S.; ROLL, V. F. B..
Para avaliar o efeito do farelo de trigo e a suplementação de fitase sobrea resistência óssea, rigidez e flexibilidade da tíbia foram alojados em gaiolas metabólicas 384 pintos de corte, machos da linhagem Cobb, distribuídos em quatro tratamentos em um arranjo fatorial 2x2 em delineamento de blocos casualizados com oito repetições e 12 aves por unidade experimental. Os tratamentos foram: T1 -dieta basal (milho e farelo soja) sem fitase; T2 ?dieta basal com 500 FTU/kg de fitase; T3?20% farelo de trigo, sem fitase; T4 ?20% farelo de trigo, com 500 FTU/kg de fitase. Aos 22 e 32 dias de idade foram abatidas duas aves por unidade experimental para a retirada da tíbia e posterior análise. Aos 22 dias de idade os ossos apresentaram maior rigidez em aves...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Breaking strength; Corn; Soybean meal; Wheat meal; Avicultura.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1013754
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Farelo de soja geneticamente modificado é equivalente aos demais farelo de soja convencionais utilizados em rações para frangos de corte. Repositório Alice
AVILA, V. S. de; BRUM, P. A. R. de; KLEIN, C. H.; CONTRI, D.; COLDEBELLA, A.; LIMA, G. J. M. M. de.
Com este estudo objetivou-se avaliar o desempenho de frangos de corte alimentados com ração contendo farelo de soja evento CV127, geneticamente modificada, tolerante aos herbicidas do grupo químico das Imidazolinonas, tendo como testemunhas os farelos de soja convencionais CONQUISTA, MONSOY 8001 e COODETEC 217.
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Nutrição; Frango de corte; Farelo; Soja; Ração; Animal nutrition; Broiler chickens; Soybean meal; Feeds.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1014126
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Fontes proteicas no suplemento concentrado de ovinos em pastejo - DOI: 10.4025/actascianimsci.v31i1.3875 Animal Sciences
Voltolini, Tadeu Vinhas; EMBRAPA; Moreira, José Nilton; EMBRAPA; Nogueira, Daniel Maia; EMBRAPA; Pereira, Luiz Gustavo Ribeiro; EMBRAPA; Azevedo, Silvio Romero Bulhões; EMBRAPA; Lins, Paulo Rafael Costa; EMBRAPA.
O uso de suplementos concentrados e a adequação proteica nestes suplementos podem ser importantes ferramentas para os sistemas de produção de ovinos em pastagens tropicais. O presente trabalho teve por objetivo avaliar diferentes fontes proteicas no suplemento concentrado de ovinos mantidos em pastagens irrigadas de Tifton 85. Os tratamentos avaliados foram: animais não-suplementados (controle), farelo de soja, ureia e torta de algodão, no suplemento concentrado múltiplo (20% de proteína bruta e 74% de nutrientes digestíveis totais). A quantidade de concentrado fornecida diariamente foi de 0,180 kg animal-1. Foram utilizados 28 ovinos machos castrados, mestiços Santa Inês x sem padrão racial definido, com peso corporal inicial de 28 kg. O período...
Tipo: Pesquisa de campo Palavras-chave: 5.04.00.00-2 Zootecnia Cynodon dactylon; Farelo de soja; Pastagem irrigada; Suplementação; Torta de algodão; Ureia Nutrição e Alimentação Animal Cynodon dactylon; Soybean meal; Irrigated pasture; Supplementation; Cottonseed meal urea.
Ano: 2009 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/3875
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Fontes protéicas vegetais na alimentação da carpa húngara. Repositório Alice
BERGAMIN, G. T.; MARTINELLI, S. G.; DELLA FLORA, M. A. L.; PEDRON, F. de A.; SILVA, L. P. da; RADÜNZ NETO, J..
A substituição parcial da farinha de carne suína por farelos vegetais em dietas para juvenis de carpa húngara (Cyprinus carpio) foi avaliada em cinco dietas experimentais: um controle (farinha de carne suína (FCS) como fonte protéica) e quatro dietas vegetais: farelo de soja (FS), farelo de canola (FC), farelo de girassol (FG) ou farelo de linhaça (FL), substituindo 50% da proteína proveniente da FCS. 195 juvenis (43,4±0,4g) foram alimentados duas vezes ao dia (9 e 15 horas) durante 71 dias. Ao final do experimento, maior peso (205,69g), ganho em peso (2,29g dia-1), taxa de crescimento específico (2,2% dia-1) e conversão alimentar (1,74) foram obtidos nas dietas com FCS, seguido dos tratamentos FC e FS que não diferiram entre si. Os peixes alimentados com...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Farelo de canola; Farelo de girassol; Farelo de linhaça; Farelo de soja; Farinha de carne suína; Carpa; Farelo; Farinha de carne; Cyprinus carpio; Canola meal; Sunflower meal; Linseed meal; Soybean meal; Meat meal; Fish feeding.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/903431
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Improved prediction of amino acids digestibility and metabolizable energy content in soybean meal and full-fat soybean for broilers. Repositório Alice
CASTRO, S. F.; BERTECHINI, A. G.; TEIXEIRA, L. V.; MAZZUCO, H.; AMORIM, B. G..
2014
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Nutrição; Frango de corte; Farelo; Soja; Metabolismo protéico; Animal nutrition; Broiler chickens; Soybean meal; Protein metabolism.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1014230
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Influência de fontes de nitrogênio no consumo e digestibilidade aparente total e parcial de novilhos alimentados com cana-de-açúcar - DOI: 10.4025/actascianimsci.v31i3.6831 Animal Sciences
Silveira, Roselene Nunes da; UNIRP; Berchielli, Telma Teresinha; UNESP, Jaboticabal; Canesin, Roberta Carrilho; UNESP, Jaboticabal; Messana, Juliana Duarte; UNESP, Jaboticabal; Reis, Ricardo Andrade; UNESP, Jaboticabal; Resende, Kleber Tomás de; UNESP, Jaboticabal.
Objetivou-se, com este trabalho, avaliar os efeitos de fontes de nitrogênio, utilizando-se como volumoso a cana-de-açúcar, suplementada com ureia, glúten de milho-60 ou farelo de soja, sobre o consumo e a digestibilidade aparente total e parcial, em novilhos mestiços. Os tratamentos foram: cana-de-açúcar, cana-de-açúcar suplementada com ureia, glúten de milho-60 ou farelo de soja. Foram utilizados oito novilhos canulados no rúmen e duodeno, distribuídos em dois quadrados latinos 4x4. Para se determinar a digestibilidade aparente no trato digestivo total foi utilizada a coleta total de fezes. As determinações das digestibilidades ruminal e intestinal e dos fluxos diários de matéria seca foram estimadas por meio da fibra em detergente ácido indigestível...
Tipo: Pesquisa de campo; análise laboratorial Palavras-chave: 5.04.00.00-2; 5.04.05.00-4; 5.04.03.02-8 digestibilidade intestinal e ruminal; Farelo de soja; Fibra detergente ácido indigestível; Glúten de milho-60; Uréia Zootecnia acid detergent insoluble fiber; Corn gluten meal-60; Intestinal digestibility; Ruminal digestibility; Soybean meal; Urea.
Ano: 2009 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/6831
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Performance of dairy females fed dried yeast from sugar cane Animal Sciences
Franco, Marcia de Oliveira; Marcondes, Marcos Inácio; Campos, José Maurício de Souza; Detmann, Edenio; Valadares Filho, Sebastião de Campos; Freitas, Denise Ribeiro de.
This study was performed in order to evaluate the effect of dried yeast from sugar cane when replacing soybean meal in dairy heifers’ diets. Twenty-four heifers, with an initial body weight (BW) of 178 kg, were distributed in a completely randomized design. The treatments were four levels of inclusion of dried yeast from sugar cane replacing to soybean meal (0, 33, 67 and 100% on a dry matter (DM) basis). While there was no difference in DM, neutral detergent fiber (NDF), metabolizable energy or roughage intakes, the intakes of non-fiber carbohydrates and concentrate were increased. The crude protein intake decreased according to the dried yeast from sugar cane when replacing soybean meal. The digestibility coefficients of DM and NDF showed no difference....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Nutrição de ruminantes; Avaliação de alimentos alternativos para ruminantes; Bovinocultura leiteira digestibility; Intake; Nitrogen balance; Soybean meal.
Ano: 2016 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/30174
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Potencial simbiótico e bio-econômico da suplementação alimentar de bovinos jovens em pastagens cultivadas de Brachiaria brizantha cv. Marandu. 1. Consumo de nutrientes e desempenho. Repositório Alice
BRITO, R. M. de; SAMPAIO, A. A. M.; FERNANDES, A. R. M.; CERQUEIRA, A. A.; MIGUEZ, P. H. P.; RESENDE, K. T. de; CRUZ, G. M. da; ALENCAR, M. M. de; BARBOSA, P. F.; BARBOSA, R..
2002
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Gado de corte; Farelo de algodão; Farelo de soja; Milho; Corn; Cottonseed meal; Soybean meal.
Ano: 2002 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/46122
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Potencial simbiótico e bio-econômico da suplementação alimentar de bovinos jovens em pastagens cultivadas de Brachiaria brizantha cv. Marandu. 2. Avaliação econômica. Repositório Alice
BRITO, R. M. de; SAMPAIO, A. A. M.; FERNANDES, A. R. M.; CERQUEIRA, A. A.; MIGUEZ, P. H. P.; RESENDE, K. T. de; CRUZ, G. M. da; ALENCAR, M. M. de; BARBOSA, P. F.; BARBOSA, R..
2002
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Gado de corte; Gado Canchim; Eficiência microbiana; Farelo; Algodão; Soja; Milho; Corn; Microbial efficiency; Soybean meal; Fattening.
Ano: 2002 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/46124
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PRODUCTION AND PROFITABILITY RESPONSES TO ALTERNATIVE PROTEIN SOURCES AND LEVELS IN BROILER RATIONS AgEcon
Costa, Ecio de Farias; Miller, Bill R.; Houston, Jack E.; Pesti, Gene M..
Profitability of using alternative protein sources in broiler feed is investigated through the development of a two-stage mathematical program that optimizes broiler production. A case study of peanut meal vs. soybean meal is examined. Value of marginal product concepts incorporated in this method permit analysis of demand adjustments before decisions on the production process occur. Given reported input and output prices, results indicate that soybean meal is generally more profitable than peanut meal. Peanut meal can be more profitable at higher dietary protein levels fed to broilers processed into whole carcass or at relatively higher prices for soybean meal.
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Maximum profit; Peanut meal; Soybean meal; Value of marginal product; Livestock Production/Industries; Q17.
Ano: 2001 URL: http://purl.umn.edu/15454
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Projeções do agronegócio no Brasil. Repositório Alice
CONTINI, E.; GASQUES, J. G.; LEONARDI, R. B. de A.; BASTOS, E. T..
O presente trabalho apresenta uma visão prospectiva do agronegócio para os próximos 10 anos (2005?2006 a 2014?2015). Baseia-se em informações e estudos prospectivos de diversas instituições nacionais e internacionais. As taxas utilizadas para se fazer as projeções dos diversos produtos analisados partiram de referências dessas instituições e foram ajustadas por meio de observações específicas sobre cada produto. Foram analisados os seguintes produtos: trigo, soja, farelo de soja, óleo de soja, carne bovina, carne suína, carne de frango, açúcar, etanol, milho, feijão, mandioca, algodão e café. Nesse ponto, para se obter as projeções de documentos de câmaras setoriais, valeu-se também de discussões com especialistas em temas específicos. As taxas de...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Projeções; Brasil; Trigo; Soja; Óleo de soja; Algodão; Carne bovina; Arroz; Milho; Feijão; Açúcar; Farelo de soja; Carne suína; Café; Agronegócio; Agribusiness; Wheat; Soybeans; Soybean meal; Cotton; Beef; Rice; Corn; Beans; Sugar; Soybean oil; Coffee.
Ano: 2006 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/119530
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Regional Trade Agreements: Effects of the Andean and Mercosur Packs on the Venezuelan Soybean Trade and U.S. Exports AgEcon
Reeder, John; Torene, Jillian A.; Jabara, Cathy L.; Babula, Ronald A..
Since the mid-1990s, the two regional trade agreements in South America, the southern Mercosur Pact (among Brazil, Argentina, Paraguay and Uruguay), and the northern Andean Pact (among Venezuela, Colombia, Ecuador, Bolivia, and Peru) noticeably affected certain trade patterns between the two pacts' members and with the United States for various reasons discussed herein. The effect of trade diversion owing to the Andean Pact with its common external tariff and price band system against non-Andean products was examined for soybean and soybean meal imports into Venezuela historically an important market for U.S. products. As well, the recent combining of Mercosur and Andean nations into a single regional trade agreement is likely to further adversely affect...
Tipo: Working or Discussion Paper Palavras-chave: Venezuela; Soybeans; Soybean meal; Trade diversion; Mercosur; Andean Pact; U.S. exports; Armington-type import model; Price bands; Regional trade agreements; International Relations/Trade.
Ano: 2005 URL: http://purl.umn.edu/15882
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Ruminal Degradability of Dry Matter and Crude Protein from Moist Dehulled Lupin and Extruded Rapeseed Meal Chilean J. Agric. Res.
Barchiesi-Ferrari,Claudia; Anrique,René.
The flow of ruminal undegradable protein (RUP) to the small intestine can be increased if ruminal degradation of dietary protein is reduced. The objective of this study was to evaluate the effect of extrusion on ruminal degradability of dry matter (DM) and crude protein (CP) from dehulled lupin (Lupinus albus L.) (DL) and rapeseed (Brassica napus L.) meal (RM). Unextruded soybean (Glicine max L.) meal (SBM) was used as a control. The DL was extruded at 130 ºC with 20% moisture and RM was extruded at 120 ºC with 20% moisture. Ruminal degradability was evaluated in situ by incubating feed samples for 2, 4, 8, 12, 24, and 48 h of fermentation in the rumen using three rumen-fistulated dairy cows. Values of CP soluble fraction (“a”) in SBM, DL, extruded...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Extrusion; Protein supplements; Protein degradation; Soybean meal; Cattle.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-58392011000300014
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Variabilidade na composição nutricional do farelo de soja no Sul do Brasil nos anos de 2011 e 2012 Repositório Alice
MANZKE, N. E.; TAVERNARI, F. de C.; LIMA, G. J. M. M. de.
2013
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Composição nutricional; Farelo de soja; Soybean meal; Nutritive value.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/979571
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ผลของการใช้กากถั่วเหลืองหมักในสูตรอาหารต่อการย่อยได้ของโภชนะในลูกสุกรหย่านม Thai Agricultural
Daorung Sila-on; Chanika Chanthasa.
The objective of this study was to examine effect of using fermented soybean meal with pineapple peel juice in diet on nutrients digestibility in weaning pigs. Twelve male weaning pigs, 5-weeks-old were used in a completely randomized design (CRD). There were 4 treatments; group 1 and 2 were 22% protein diet with soybean meal and fermented soybean meal, respectively and group 3 and 4 were 20% protein diet with soybean meal and fermented soybean meal, respectively. The result was found that digestibility of dry matter, organic matter, protein, fat, fiber and ash in all groups were not statistically significant difference (P>0.05). Therefore, the use of fermented soybean meal with pineapple peel juice 22% and 20% in diet did not affect nutrients...
Tipo: PhysicalObject Palavras-chave: Weaning pigs; Soybean meal; Fermented soybean meal; Pineapple peel juice; Digestive system; Nutrients digestibility; Dry matter; Organic matter; Protein; Fat; Fiber; Ash; Feed production; ลูกสุกรหย่านม; กากถั่วเหลือง; เปลือกสับปะรด; ระบบการย่อยอาหาร; การย่อยอาหาร; ประสิทธิภาพการย่อยได้; ประสิทธิภาพการย่อยโปรตีน; ประสิทธิภาพการย่อยไขมัน; ประสิทธิภาพการย่อยเยื่อใย; ประสิทธิภาพการย่อยอินทรีย์วัตถุ; คุณค่าทางโภชนะ; สูตรอาหารสัตว์.
Ano: 2014 URL: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/5757
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