Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Determinação da evapotranspiração em tomate industrial através do balanço completo de água sob diferentes regimes de irrigação. Infoteca-e
MILLAR, A. A.; CHOUDHURY, E. N.; ABREU, T. A. dos S..
Determinou-se a evapotranspiração do tomate industrial sob diferentes regimes de irrigação num oxisol, empregando-se o método do balanço completo de água.
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Tomate industrial; Tomate; Balanço Hídrico; Evapotranspiração; Irrigação; Tomato products; Tomatoes; Soil water balance; Water balance; Evapotranspiration.
Ano: 1982 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/157893
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
SISTEMA de produção para tomate industrial: região Submédio São Francisco. Infoteca-e
Sistema de produção para tomate industrial; Operações que compõem o sistema; Recomendações técnicas, ´para os municípios de Petrolina, Santa Maria da Boa Vista, Orocó, Cabrobó, Floresta e Petrolândia em Pernambuco e Juazeiro, Curaçá, casa Nova e Sento Sé na Bahia.
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Tomate industrial; Vale do São Francisco.; Sistema de produção; Tomate; Produção; Tomatoes.; Tomato products.
Ano: 1980 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/926557
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Survey of aflatoxins in tomato products Ciênc. Tecnol. Aliment.
Mariutti,Lilian Regina Barros; Soares,Lucia Maria Valente.
Tomatoes are highly susceptible to fungi contamination in the field, during transportation, processing, and storage. Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus have been isolated from tomatoes and tomato products, and both fungi species can produce aflatoxin, mycotoxin with hepatotoxic, carcinogenic, teratogenic, and mutagenic effects on all animal species tested so far. In order to verify a possible aflatoxin contamination of tomato products commercialized in Brazil, 63 samples of tomato products (pulp, paste, purée, ketchup, dehydrated tomatoes, and dried tomatoes preserved in oil) produced in 5 Brazilian states and 1 imported sample (ketchup), totalizing 29 brands, were analyzed by thin layer chromatography. The analytical method showed an average...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Mycotoxins; Aflatoxins; Tomato products.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612009000200031
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
The development of an analytical method for two mycotoxins, patulin and verruculogen, and survey of their presence in commercial tomato pulp BJM
Kawashima,Luciane M.; Soares,Lucia M. Valente; Massaguer,Pilar R. de.
The mycotoxin patulin causes gastroinstestinal distress, neurotoxic and immunotoxic effects in animals. It can be produced by several species of Penicillium, Aspergillus and Byssochlamys and it has been found in fruits, vegetables and cereals. Verruculogen is a toxin produced mainly by Penicillium and Aspergillus spp. and causes severe tremors in affected animals. Tomatoes are especially susceptible to fungi invasion and their products need to be investigated for possible mycotoxin contamination. A method for the determination of patulin and verruculogen in tomato products was developed involving an extraction with ethyl acetate, a cleanup by silica gel column and determination and confirmation by high performance liquid chromatography with diode array...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Mycotoxins; Patulin; Verruculogen; Tomato products.
Ano: 2002 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822002000300017
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional