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Comparison of nutrition composition of transgenic maize (chitinase gene) with its non-transgenic counterpart Ciencia e Investigación Agraria
Ping-mei,Yan; Yu-kui,Rui; Xiao-yan,Yan; Zheng,Chai; Qing,Wang; Jian-zhong,Du; Yi,Sun.
In order to compare the nutrition components of transgenic maize seeds (chitinase gene), achieved by the pollen-mediated approach, with its non-transgenic counterpart, Vitamin B1, vitamin B2, fatty acids and essential amino acids of transgenic maize seeds and their counterparts were analyzed by the Chinese national standard methods or AOAC methods. The results showed that the contents of all the six kinds of fatty acids detected in transgenic maize seeds were significantly higher than those in their non-transgenic counterpart, the content of vitamin B2 in transgenic maize was significantly lower than that in non-transgenic maize seeds, the content of total amino acids in transgenic maize seed was higher than that in non-transgenic maize seeds, while...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Transgenic maize; Nutrition; Fatty acids; Essential amino acids; Vitamin; Chitinase gene.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-16202011000100014
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Desempenho de suinos submetidos a dietas com diferentes nucleos de minerais e vitaminas. Infoteca-e
BARBOSA, H. P.; DHEIN, H.; FERREIRA, A. S.; GUIDONI, A. L.; PEIXE, M.; COELHO, L. S.; BASSI, L. J..
1988
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Suíno; Nutrição; Vitaminas; Minerais; Desempenho; Swine; Nutrition; Vitamin; Mineral; Performance.
Ano: 1988 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/435609
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Desempenho produtivo de tilápia do Nilo alimentada com níveis de colina na dieta - doi: 10.4025/actascianimsci.v32i2.8862 Animal Sciences
Fernandes Junior, Ademir Calvo; UNESP - Botucatu; Barros, Margarida Maria; UNESP - Botucatu; Pezzato, Luiz Edivaldo; UNESP - Botucatu; Guimarães, Igo Gomes; UFG - Jataí; Santos, Vivian Gomes; UNESP - Botucatu; Padovani, Carlos Roberto; IB - UNESP - Botucatu.
Este estudo foi realizado com o objetivo de avaliar o desempenho produtivo da tilápia do Nilo (Oreochromis niloticus) alimentada com níveis de colina na dieta pelo período de 109 dias. Foram utilizados 192 alevinos com 4,0 ± 0,15 g de peso médio, distribuídos em 32 tanques-rede de 200 L, na densidade de seis peixes por tanque-rede, dispostos em aquários de 1.000 L. O delineamento experimental foi inteiramente casualizado com oito tratamentos e quatro repetições. As rações foram suplementadas com 0, 100, 200, 400, 600, 800, 1.000 e 1.200 mg de colina kg-1 de ração. Não foram observadas diferenças para ganho de peso, taxa de sobrevivência, conversão alimentar aparente, porcentagem de extrato etéreo do filé e do fígado, índice hepatossomático e...
Tipo: Analise laboratórial Palavras-chave: 5.04.00.00-2 cloreto de colina; Nutrição de peixes; Oreochromis niloticus; Vitamina 5.06.03.00-0 choline chloride; Fish nutrition; Oreochromis niloticus; Vitamin.
Ano: 2010 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/8862
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Protective role of vitamins C and E in diclorvos-induced oxidative stress in human erythrocytes in vitro Biol. Res.
Eroglu,Sema; Pandir,Dilek; Uzun,Fatma G; Bas,Hatice.
Organophosphate (OP) pesticides such as dichlorvos (DDVP) intoxication has been shown to produce oxidative stress due to the generation of free radicals, which alter the antioxidant defense system in erythrocytes. In this study, the effects of DDVP (1, 10, 100 µM) or DDVP + vitamin C (VC; 10 µM) or vitamin E (VE; 30 µM), on the levels of malondialdehyde (MDA), superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT) and glutathione peroxidase (GPx) activities in human erythrocytes were examined in vitro. There were no statistical differences between all groups for 1 µM concentration of DDVP. Treatment with DDVP alone produced an increase in the level of MDA and decreased activities of antioxidant enzymes (P < 0.05). Groups treated with vitamins and DDVP showed...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Antioxidant enzyme; Dichlorvos; Oxidative stress; Vitamin; Malondialdehyde.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0716-97602013000100005
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Utilização do ácido ascórbico (vitamina C) pelos peixes. Infoteca-e
ROTTA, M. A..
Importância do ácido ascórbico na nutrição dos peixes; Nutrição dos peixes; Histórico e evolução; Química; Absorção e funções metabólicas; Crescimento; Reprodução; Resposta ao estresse; Resistência a doenças; Formas do ácido ascórbico e doses utilizadas; Estabilidade; Bioatividade; Doses.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Peixe; Nutrição; Dieta; Ácido ascórbico; Vitamina C; Aquacultura; Fish; Nutrition; Diet; Ascorbic acid; Vitamin; Aquaculture.
Ano: 2003 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/799021
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Vitamin A supplementation enhances Senegalese sole (Solea senegalensis) early juvenile’s immunocompetence: new insights on potential underlying pathways ArchiMer
Fernandez, Ignacio; Lopez-joven, Maria-carmen; Andree, Karl B.; Roque, Ana; Gisbert, Enric.
Senegalese sole (Solea senegalensis) has been considered since the 1990´s to be a promising flatfish species for diversifying European marine aquaculture. However, pathogen outbreaks leading to high mortality rates can impair Senegalese sole commercial production at the weaning phase. Different approaches have been shown to improve fish immunocompetence; with this in mind the objective of the work described herein was to determine whether increased levels of dietary vitamin A (VA) improve the immune response in early juveniles of Senegalese sole. For this purpose, Senegalese sole were reared and fed with Artemia metanauplii containing increased levels of VA (37,000; 44,666; 82,666 and 203,000 total VA IU Kg-1) from 6 to 60 days post-hatch (early juvenile...
Tipo: Text Palavras-chave: Vitamin; Retinoic acid; Immune system; Gene expression; Senegalese sole Solea senegalensis; Photobacterium damselae subp. damselae.
Ano: 2015 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00275/38617/37147.pdf
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