Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  AgEcon
País:  United States
Título:  The Value of Terroir: Hedonic Estimation of Vineyard Sale Prices
Autores:  Cross, Robin M.
Plantinga, Andrew J.
Stavins, Robert N.
Data:  2011-03-08
Ano:  2011
Palavras-chave:  Wine
Vineyard
Hedonic Price Analysis
Agricultural and Food Policy
C2
Q11
Resumo:  We examine the value of terroir, which refers to the special characteristics of a place that impart unique qualities to the wine produced. We do this by conducting a hedonic analysis of vineyard sales in the Willamette Valley of Oregon to ascertain whether site attributes, such as slope, aspect, elevation, and soil types, or designated appellations are more important determinants of price. We find that prices are strongly determined by sub-AVA appellation designations, but not by specific site attributes. These results indicate that the concept of terroir matters economically, although the reality of terroir – as proxied for by locational attributes – is not significant.
Tipo:  Working or Discussion Paper
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://purl.umn.edu/101289
Relação:  Fondazione Eni Enrico Mattei (FEEM)>Sustainable Development Papers
SD
12.2011
Formato:  20
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional