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Provedor de dados:  BABT
País:  Brazil
Título:  Antioxidant properties of Spirulina (Arthospira) platensis cultivated under different temperatures and nitrogen regimes
Autores:  Colla,Luciane Maria
Furlong,Eliana Badiale
Costa,Jorge Alberto Vieira
Data:  2007-01-01
Ano:  2007
Palavras-chave:  Antioxidant
Phenolic compounds
Spirulina (Arthospira) platensis
Resumo:  The main aim of this work was to investigate the effects of temperature and nitrogen concentration on the antioxidant potential of extracts from Spirulina (Arthospira) platensis biomass. S. platensis biomass obtained at 35ºC and with 1.875 g.L-1 or 2.5 g.L-1 of sodium nitrate in the culture medium presented higher concentrations of phenolic compounds. The antioxidant potential of methanol extracts of biomass on the enzymatic browning caused by peroxidase were 29 and 35%, respectively, being the reduction related to the amount of phenolic compounds present in this extract.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132007000100020
Editor:  Instituto de Tecnologia do Paraná - Tecpar
Relação:  10.1590/S1516-89132007000100020
Formato:  text/html
Fonte:  Brazilian Archives of Biology and Technology v.50 n.1 2007
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
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