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Provedor de dados:  BABT
País:  Brazil
Título:  Production of yeast extract from whey using Kluyveromyces marxianus
Autores:  Revillion,Jean P. de Palma
Brandelli,Adriano
Ayub,Marco A. Záchia
Data:  2003-01-01
Ano:  2003
Palavras-chave:  Cheese whey
Yeast extract
5'-nucleotide
Food flavour enhancer
Resumo:  The yeast Kluyveromyces marxianus CBS 6556 was grown on whey to produce nucleotide-rich yeast extracts. Thermal treatments of cells at 35 or 50ºC for 15-30h resulted in yeast extracts containing about 20 g/L protein, with only the second treatment resulting in the presence of small amounts of RNA. In contrast, autolysis in buffered solution was the unique treatment that resulted in release of high amounts of intracellular RNA, being, therefore, the better procedure to produce 5'-nucletide rich extract with K. marxianus.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132003000100017
Editor:  Instituto de Tecnologia do Paraná - Tecpar
Relação:  10.1590/S1516-89132003000100017
Formato:  text/html
Fonte:  Brazilian Archives of Biology and Technology v.46 n.1 2003
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
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