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Provedor de dados:  BJM
País:  Brazil
Título:  Cross protection by heat and cold shock to lethal temperatures in Clostridium perfringens
Autores:  García,Santos
Limón,Julio C.
Heredia,Norma L.
Data:  2001-06-01
Ano:  2001
Palavras-chave:  Clostridium perfringens
Heat shock
Cold shock
Resumo:  A heat shock pre-treatment of Clostridium perfringens provides protection against lethality from subsequent exposure to cold shock and vice versa. Heat shocked cells were more cold tolerant (one log reduction in 65 min) than control cells (one log reduction in 34 min). On the other hand, cold-shocked cells were more thermotolerant (D55= 17 min) than the control (D55= 6.5 min). The addition of chloramphenicol (an inhibitor of protein synthesis) in the experiments indicates that synthesis of new proteins was necessary for cross protection between both treatments.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822001000200007
Editor:  Sociedade Brasileira de Microbiologia
Relação:  10.1590/S1517-83822001000200007
Formato:  text/html
Fonte:  Brazilian Journal of Microbiology v.32 n.2 2001
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
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