Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  BJM
País:  Brazil
Título:  Media components and amino acid supplements influencing the production of fruity aroma by Geotrichum candidum
Autores:  Pinotti,T.
Carvalho,P.M.B.
Garcia,K.M.G.
Silva,T.R.
Hagler,Allen Norton
Leite,S.G.F.
Data:  2006-12-01
Ano:  2006
Palavras-chave:  Geotrichum candidum
Aroma
Corn steep liquor
Molasses
Amino acids
Resumo:  The ability of Geotrichum candidum to produce fruity aroma in food grade sucrose, molasses, corn steep liquor and peptone based culture media was tested by sensory evaluation and analyzed by gas chromatography mass spectrometry. A strong and sweet fruity aroma was produced from molasses, with peptone or corn steep liquor stimulating aroma production. Molasses with peptone supplemented with leucine, valine, or alanine yielded better fruity aroma production and the presence of many esters was consistent with the fruity aroma production.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822006000400017
Editor:  Sociedade Brasileira de Microbiologia
Relação:  10.1590/S1517-83822006000400017
Formato:  text/html
Fonte:  Brazilian Journal of Microbiology v.37 n.4 2006
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional