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Provedor de dados:  BJM
País:  Brazil
Título:  Fermentation of sweet whey by recombinant Escherichia coli K011
Autores:  Leite,Amarildo Ricardo
Guimarães,Walter Vieira
Araújo,Elza Fernandes de
Silva,Daison Olzany
Data:  2000-09-01
Ano:  2000
Palavras-chave:  Escherichia coli
Sweet whey
Ethanol
Resumo:  The production of ethanol from sweet whey using the recombinant Escherichia coli KO11, in batch fermentation, was tested. The maximum ethanol yield was reached after 96h, representing only 38% of the theoretical yield. The supplementation of whey with components of LB broth increased the maximum yield to 96% in 72h. The addition of 0.5% yeast extract to whey resulted in maximum yield of 74% at 36h and it increased to over 100% when yeast extract and trace metals solution (Fe++, Mn++ and Zn++) were added.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822000000300011
Editor:  Sociedade Brasileira de Microbiologia
Relação:  10.1590/S1517-83822000000300011
Formato:  text/html
Fonte:  Brazilian Journal of Microbiology v.31 n.3 2000
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
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