Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  BJM
País:  Brazil
Título:  Ciprofloxacin susceptibility reduction of Salmonella strains isolated from outbreaks
Autores:  Souza,Roberta B.
Ferrari,Rafaela G.
Magnani,Marciane
Kottwitz,Luciana B. M.
Alcocer,Iliana
Tognim,Maria Cristina B.
Oliveira,Tereza C. R. M.
Data:  2010-06-01
Ano:  2010
Palavras-chave:  Antimicrobial resistance
Minimal Inhibitory Concentration (MIC)
Quinolones
Fluoroquinolones
Resumo:  The antimicrobial susceptibility of 212 Salmonella strains isolated from patients and foods was evaluated and 45% were found to be resistant to nalidixic acid. Nalidixic acid resistant strains showed a higher minimal inhibitory concentration for ciprofloxacin than sensitive strains. During the study an increase of strains with reduced susceptibility to ciprofloxacin was also observed.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822010000200033
Editor:  Sociedade Brasileira de Microbiologia
Relação:  10.1590/S1517-83822010000200033
Formato:  text/html
Fonte:  Brazilian Journal of Microbiology v.41 n.2 2010
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional