Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  BJM
País:  Brazil
Título:  Thermostable saccharogenic amylase produced under submerged fermentation by filamentous fungus Penicillium purpurogenum
Autores:  Silva,Tony Márcio
Oliveira,Maurício de
Somera,Alexandre Favarin
Jorge,João Atílio
Terenzi,Héctor Francico
Polizeli,Maria de Lourdes T. M
Guimarães,Luis Henrique Souza
Data:  2011-09-01
Ano:  2011
Palavras-chave:  Amylase
Penicillium purpurogenum
Submerged fermentation
Resumo:  The effect of several nutritional and environmental parameters on Penicillium purpurogenum growth and sacharogenic amylase production was analyzed. High enzyme levels (68.2 U mg-1) were obtained with Khanna medium at initial pH 6.0, incubated at 30ºC for 144 hours. The optimum pH and temperature activities were 5.0 and 65ºC, respectively. The enzyme presented a half-life (t50) of 60 min, at 65ºC. Only glucose was detected after 24 hours of reaction using soluble starch as substrate.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822011000300035
Editor:  Sociedade Brasileira de Microbiologia
Relação:  10.1590/S1517-83822011000300035
Formato:  text/html
Fonte:  Brazilian Journal of Microbiology v.42 n.3 2011
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional