Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  Rev. Microbiol.
País:  Brazil
Título:  Cinnabarin synthesis by Pycnoporus sanguineus strains and antimicrobial activity against bacteria from food products
Autores:  Smânia,Elza de Fátima Albino
Smânia Júnior,Artur
Loguercio-Leite,Clarice
Data:  1998-10-01
Ano:  1998
Palavras-chave:  Pycnoporus sanguineus
Cinnabarin
Antimicrobial activity
Fungus
Bacteria
Resumo:  Among three strains of Pycnoporus sanguineus, MIP 89007 produced more cinnabarin than MIP 95001 and MIP 95002. The antimicrobial activity of cinnabarin was tested against 11 species of bacteria isolated from food. Bacillus cereus and Leuconostoc plantarum were the most sensitive to cinnabarin, being inhibited by 0.0625 mg/ml. Klebsiella pneumoniae was the least sensitive (>4.0 mg/ml).
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0001-37141998000400017
Editor:  Sociedade Brasileira de Microbiologia
Relação:  10.1590/S0001-37141998000400017
Formato:  text/html
Fonte:  Revista de Microbiologia v.29 n.4 1998
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional