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Provedor de dados:  Ciência Rural
País:  Brazil
Título:  Control of the lipid oxidation in Nile tilapia feed
Autores:  Grassi,Thiago Luís Magnani
Marcos,Marcelo Tacconi de Siqueira
Ponsano,Elisa Helena Giglio
Data:  2016-09-01
Ano:  2016
Palavras-chave:  Antioxidant
Rancidity
Rubrivivax gelatinosus
TBARS
Resumo:  ABSTRACT: The purpose of this research was to investigate the progress of the rancidity in Nile tilapia diets containing bacterial biomass of Rubrivivax gelatinosus . Six experimental treatments comprised basal diet (negative control), diet with asthaxanthin (positive control) and 4 diets with different concentrations of the bacterial biomass. The thiobarbituric acid assay for rancidity analyses were accomplished after 6 and 12 months of diets storage. It was concluded that Rubrivivax gelatinosus biomass minimized the racidity in Nile tilapia diets in 32.52 to 44.72% at 6 months and in 37.85 to 52.37% at 12 months of storage.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/report
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782016000901675
Editor:  Universidade Federal de Santa Maria
Relação:  10.1590/0103-8478cr20151612
Formato:  text/html
Fonte:  Ciência Rural v.46 n.9 2016
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
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