Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  Electron. J. Biotechnol.
País:  Chile
Título:  Stability inside hen eggs of a Salmonella enterica serovar Enteritidis bacteriophage
Autores:  Robeson,James
Valencia,Martina
Retamales,Julio
Borie,Consuelo
Data:  2011-07-01
Ano:  2011
Palavras-chave:  Bacteriophage
Egg
Enteritidis
Salmonella
Resumo:  Background: Bacteriophages are viruses that infect bacteria and therefore are widespread in nature. Those that lyse the pathogen Salmonella enterica serovar Enteritidis (SE) should be expected in niches in which this bacterium thrives, among others the avian egg. Furthermore, bacteriophages could remain viable in this milieu. Results: Upon artificially infecting hen eggs with the SE bacteriophage f18 we found that the bacteriophage titer remains stable at least for up to 144 hrs post-infection , both in yolk and albumen at 25ºC. Conclusion: Bacteriophage f18 withstands the physico-chemical conditions of the egg inner milieu and could be considered for SE-controlling measures in the poultry industry.
Tipo:  Journal article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-34582011000400011
Editor:  Pontificia Universidad Católica de Valparaíso
Formato:  text/html
Fonte:  Electronic Journal of Biotechnology v.14 n.4 2011
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional