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Provedor de dados:  AGRIAMBI
País:  Brazil
Título:  Drying and characterization of myrtle pulp
Autores:  Feitosa,Regilane M.
Figueirêdo,Rossana M. F. de
Queiroz,Alexandre J. de M.
Lima,Flávia C. dos S.
Oliveira,Emanuel N. A. de
Data:  2017-12-01
Ano:  2017
Palavras-chave:  Eugenia gracillima
Additives
Mathematical models
Foam mat
Resumo:  ABSTRACT The objective of this study was to develop formulations of myrtle pulp with emulsifier/stabilizer (Emustab® and Super Liga Neutra®) in different proportions; characterize the best foam, based on density and over-run; and determine drying kinetics at temperatures of 50, 60, 70, 80 and 90 oC and thicknesses of 0.5, 1.0 and 1.5 cm. Incorporation of 1.5% Emustab® and 0.5% Super Liga Neutra® to the myrtle pulp (F1) proved to be effective for foam-mat drying. The addition of additives influenced the physicochemical parameters of the whole myrtle pulp. The Midilli et al. model showed the best fit to the experimental data.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662017001200858
Editor:  Departamento de Engenharia Agrícola - UFCG
Relação:  10.1590/1807-1929/agriambi.v21n12p858-864
Formato:  text/html
Fonte:  Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental v.21 n.12 2017
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
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