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Imunonutrição: uma oportunidade a considerar. Infoteca-e
KRABBE, E. L..
bitstream/item/93136/1/final7282.pdf
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Imunonutrição; Immunonutrition; Nutrição animal; Avicultura; Antibiótico; Animal nutrition; Aviculture; Antibiotics.
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/972037
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A avicultura de corte em 2016 ? a crise continua. Infoteca-e
SANTOS FILHO, J. I. dos; TALAMINI, D. J. D..
bitstream/item/155248/1/final8441.pdf
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Avicultura; Depressão econômica; Aviculture; Economic recession.
Ano: 2016 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1063451
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Coletânea de artigos brasileiros sobre reprodução de aves: bibliografia e resumos. Infoteca-e
RESENDE, O. de A.; ALMEIDA, J. de; JAENISCH, F. R. F..
bitstream/item/157635/1/final8356.pdf
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ave.; Reprodução animal.; Animal reproduction; Aviculture.
Ano: 2016 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1065427
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Anais... Infoteca-e
SIMPÓSIO BRASIL SUL DE AVICULTURA, 14.; BRASIL SUL POULTRY FAIR, 5., 2013, Chapecó..
bitstream/item/93388/1/final7111.pdf
Tipo: Livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Congresso; Avicultura; Aviculture.
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/972655
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The importance of aviculture in scientific ornithology: a historical review Naturalis
Birkhead, T.; Balen, S. van.
Tipo: Article / Letter to the editor Palavras-chave: Scientific ornithology; Aviculture; History; 42.83.
Ano: 2005 URL: http://www.repository.naturalis.nl/record/210824
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Association of the severity of tongue lesions in broiler chickens with the quality of corn in feed PAB
Vaccari,Isabel Cristina Mores; Duarte,Vinicius; Rodrigues,Denise Russi; Santos,Fabiana Ramos dos; Minafra,Cibele Silva.
Abstract: The objective of this work was to determine the correlation of the physical attributes of corn and the mycotoxins present in its grains with the severity of tongue lesions in broiler breeder roosters. The occurrence of the aflatoxin, vomitoxin, zearalenone, T-2 toxin, and fumonisin mycotoxins was detected in the corn grains used in the feed formulation for breeder chickens. The percentages of moisture and broken grains were positively correlated (Pearson’s correlation) with the presence of aflatoxin. Milder lesions (grade 1) are positively correlated with aflatoxin and negatively correlated with fumonisin, and the most severe lesions (grade 3) are positively correlated with vomitoxin, fumonisin, and T-2 toxin.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aflatoxin; Aviculture; Fumonisin; Mycotoxin; T-2 toxin; Vomitoxin..
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2017001000942
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OTIMIZAÇÃO DA LOCALIZAÇÃO DE ABATEDOUROS E CENTROS DE DISTRIBUIÇÃO DE AGROINDUSTRIAS DE FRANGO AgEcon
Carmo, Eliane Almeida do; Soares, Joao Batista.
ste trabalho estudou a localização de uma agroindústria avícola e otimizou sua rede, dos integrados aos consumidores, determinando a quantidade de abatedouros e centros de distribuição que a empresa deve possuir e a localização destes de forma a minimizar custos. A partir da coleta de dados reais e utilizando ferramentas de Sistemas de Informação Geográficas e programação linear binária, determinou-se a configuração ótima para a rede bem como a configuração de diversos cenários alternativos. A função objetivo utilizada minimiza o somatório dos custos da localização do abatedouro, os custos da localização do centro de distribuição, os custos de produção e remessa dos frangos vivos do integrado até o abatedouro, os custos de abate e remessa até o centro de...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Avicultura; Otimização; Localização; ArcGIS; Aviculture; Otimization; Localization; Livestock Production/Industries.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/109774
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ESTUDO DOS FATORES DE LOCALIZAÇÃO DE ABATEDOUROS E CENTROS DE DISTRIBUIÇÃO DE AGROINDUSTRIAS DE FRANGO DE CORTE AgEcon
Carmo, Eliane Almeida do; Soares, Joao Batista; Lopes, Marcos Aurelio.
Buscou-se com este estudo a identificação dos principais fatores de localização de abatedouros de frangos de corte e centros de distribuição localizados no Distrito Federal e Entorno (GO). Por meio de aplicação de questionários semi-estruturados, aos gestores de quatro abatedouros e dois centros de distribuição, foram avaliados se os fatores clássicos de Localização e contemporâneos interferiam e em que medida sob as decisões de localização. Observou-se nessa pesquisa que os fatores de maior relevância na localização de abatedouros foram: infra-estrutura básica e proximidade das matérias-primas, além da presença de mão-de-obra qualificada. Os menos relevantes foram: disponibilidade de lazer, grau de sindicalização da mão-de-obra, concorrência e custo da...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Avicultura; Fatores de localização; Aviculture; Location factors; Agribusiness; Livestock Production/Industries.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/110000
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Análise do segmento exportador da avicultura brasileira no período de 1996 a 2004 AgEcon
Cunha, Denis Antonio da; Dias, Roberto Serpa.
This paper has the main goal of analyzing and evaluating the structure and dynamics of the market from the exporting section of Brazilian chicken raising, from 1996 to 2004. Concentration rates were calculated in order to measure the market share which are dominated by the main companies. The dynamics of the sector position (turnover) was also checked. The reached results point that the sector concentration is higt, and great investments are necessary to the performance in the international market; the placement of the companies was changed mainly due to the ones which had lost positions compared to the first year. However, the concentration has decreased, and there is evidence that the market power hasn’t been used by the companies in a sense of reducing...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Aviculture; Exports; Market concentration; Sector dynamics; International Relations/Trade.
Ano: 2006 URL: http://purl.umn.edu/55308
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CARACTERISTICAS DA INTERNACIONALIZAÇÃO DA AGROINDUSTRIA EXPORTADORA DE FRANGO DE CORTE DE MATO GROSSO DO SUL. AgEcon
Lima, Dario Oliveira; Barczsz, Silvio Silvestre; Oliveira, Leidy Diana Souza De.
A internacionalização é um processo crescente e continuado de envolvimento de uma empresa nas operações com outros países fora de sua base de origem. O sistema agroindustrial exportador de frango de corte brasileiro adquiriu o status de maior exportador mundial desta commodity e o terceiro maior produtor mundial. Essa posição se deve a diversos fatores, entre eles: a utilização de novas tecnologias, tanto na produção como no manejo; melhoria da qualidade sanitária; e grande disponibilidade de insumos (mão-de-obra e grãos a baixo custo). A atividade apresenta um elevado dinamismo e importância econômica e social para o país. O objetivo deste estudo é caracterizar o perfil da internacionalização da agroindústria exportadora de frango de corte de Mato Grosso...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Comércio internacional; Avicultura; Carne; Tecnologia; International commerce; Aviculture; Meat; Technology; International Relations/Trade; Livestock Production/Industries.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/109756
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Relationship between ecological concepts and biosafety in broiler breeder farms Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Santos,CA; Falconi,FA.
The entrance of poultry products into the trade world requires changes in the configuration of these products, such as programs that ensure their quality and biosafety for the consumers. This article aims at presenting new perception on poultry biosafety programs in broiler breeder farms from an ecological perspective, making these programs more efficient and cost-effective, i.e., more competitive. Using literature review, some convergences were found between ecology concepts and biosafety programs. One of these convergences is understanding the farm as an open ecosystem, integrating through adaptation the natural environment with the exotic environment. This also allows understanding how the production area interacts with the environment as to energy...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Avian biosafety; Aviculture; Broiler house; Ecological modeling; Ecology.
Ano: 2007 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2007000300002
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Temperature mapping of trucks transporting fertile eggs and day-old chicks: Efficiency and/or acclimatization? AGRIAMBI
Nazareno,Aérica C.; Silva,Iran J. O. da; Vieira,Frederico M. C.; Santos,Rofson F. S..
The aim of this study was to evaluate the thermal profiles of trucks used for transporting fertile eggs and day-old chicks. This study was carried out in a broiler hatchery in the State of Sao Paulo. The experiment was conducted during three months, in which six egg loads and 11 chick loads were observed. Thermal profile assessments were performed in an environmental controlled trucks with thermal control and following dimensions: 7.5 x 2.6 x 2.5 m for eggs, and 8.0 x 2.5 x 2.5 m for chicks. The maximum transport capacities were approximately of 592 boxes of eggs and 630 boxes of chicks, distributed all over the lorry. The thermal profiles were assessed at five-minutes-interval for eggs and in ten-minutes-interval for chicks, using thermal variables such...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aviculture; Ambience; Pre-gate environment; Egg transport; Day-old chicks transport.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662015000200134
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Energy analysis of broiler chicken production system with darkhouse installation AGRIAMBI
Mattioli,Matheus C.; Campos,Alessandro T.; Yanagi Junior,Tadayuki; Marin,Diego B.; Eugênio,Tony M. C.; Costa Junior,José E. V..
ABSTRACT The objective of this study was to evaluate the sustainability of a broiler chicken production system, with confinement in Darkhouse sheds, by energetic analysis. Energy flows of a complete production cycle, 56 days, were considered, of which the energy inputs and outputs were computed in direct and indirect forms, by estimating the energy coming from the quantity of feed, water, machinery and equipment, human labor, sheds, silos, among other components of the productive system, multiplied by their respective energetic coefficients. The total energy demand of a system in a production cycle for the production of 1 kg of live chicken and its energy efficiency coefficient were determined. The studied system had energy conversion coefficient of 95%,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Sustainability; Input-output analysis; Livestock buildings and environment; Aviculture; Broiler chicken facilities.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662018000900648
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Evaluation of reflective painting of the roof and artificial ventilation on performance and carcass yield of broilers R. Bras. Zootec.
Passini,Roberta; Araújo,Maria Angélica Gonçalves de; Almeida,Eduardo Alves de; Yasuda,Vinícius Melo.
This study was developed with the objective of evaluating reflective paint on covering and artificial ventilation on performance of broilers (males and females). A randomized design with a 2 × 2 × 2 factorial arrangement of treatments was used, as follows: 2 external management systems (coverage with and without reflective paint), 2 internal management systems (with and without artificial ventilation) and 2 sexes (male and female), totalizing 8 treatments. A total of 480 1-day old chicks of the Cobb strain were distributed randomly, according to sex, to treatments. Each treatment consisted of 4 pens - two pens for males and two for females - with 30 birds each. Six birds/pen were sampled. The studies were conducted at IFG-Urutaí Campus. For the performance...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aviculture; Poultry environment; Thermal comfort.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012000700029
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Detection of Salmonella spp, Salmonella Enteritidis and Typhimurium in naturally infected broiler chickens by a multiplex PCR-based assay BJM
Paião,F.G.; Arisitides,L.G.A.; Murate,L.S.; Vilas-Bôas,G.T.; Vilas-Boas,L.A.; Shimokomaki,M..
The presence of Salmonella in the intestinal tract, on the chickens skin and among their feathers, may cause carcasses contamination during slaughtering and processing and possibly it is responsible by the introduction of this microorganism in the slaughterhouses. A rapid method to identify and monitor Salmonella and their sorovars in farm is becoming necessary. A pre-enriched multiplex polymerase chain reaction (m-PCR) assay employing specific primers was developed and used to detect Salmonella at the genus level and to identify the Salmonella enterica serovar Enteritidis (S. Enteritidis) and Salmonella enterica serovar Typhimurium (S. Typhimurium) in broiler chicken swab samples. The method was validated by testing DNA extract from 90 fresh culture...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aviculture; Bacteria; Detection.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822013000100005
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Increasing levels of phytase in diets formulated with reduced available phosphorus content supplied to male and female broilers Ciência Rural
Naves,Luciana de Paula; Rodrigues,Paulo Borges; Teixeira,Levy do Vale; Bertechini,Antônio Gilberto; Alvarenga,Renata Ribeiro; Bernardino,Verônica Maria Pereira; Santos,Luziane Moreira dos; Natividade,Yuri Pereira Efrem.
The reduction of the available phosphorus (avP) content in the broiler diet must be followed by the supplementation of adequate phytase. One experiment was conducted with broilers from 15 to 28 days of age to determine the level of necessary phytase when the mashed diet is formulated with 0.213% of avP to enable the results of performance, tibia ash content, and calcium (Ca) utilization similar to those determined for birds fed with diet formulated to meet their nutritional requirements. Thus, 120 broilers were distributed in (4+1) x2 factorial arrangement corresponding to four deficient diets in avP (0.213%) supplemented with phytase (0; 750; 1,500 or 2,250FTU kg-1) plus one positive control diet without phytase (0.426% of avP), supplied to male and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aviculture; Bone ash; Enzyme; Metabolism; Performance; Phytate.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782014000801479
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